download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Micron обяви началото на доставките на новите 176-слойни QLC SSD памети

13.01.2022 10:57 (преди 2 години и 4 месеца) | spursy | показана 643 пъти Статистики
Надеждите са, че това ново поколение SSD ще бъде на по-достъпна цена за по-голям обем.
Micron стана първата компания в света, която ще започне доставки на 176-слойна QLC NAND SSD памет. Надеждите на компанията са, че това ще е повратния момент, в който окончателно класическите HDD ще бъдат запратени в историята. И към момента има сериозен пазар за класически твърди дискове, защото те осигуряват много по-добро съотношение на цена към GB. Новата NAND технология на Micron ще бъде с по-голям капацитет, но на по-достъпна цена и ще се използва предимно в бюджетни лаптопи и настолни компютри.
Новата серия SSD - Micron 2400 PCIe 4.0 NVMe ще се предлага в три варианта: 512 GB, 1 TB и 2 TB. Най-големият капацитет предлага и най-добра производителност, като според производителя последователното четене/записване ще е съответно от 4500 MBps и 4000 MBps. Произволните четения/записвания са съответно 650K и 700K IOPS (входно-изходни операции в секунда). Тези скорости не се доближава до най-производителните SSD дискове на пазара, но са чувствително по-добри от всеки HDD.
Вариантът от 2 TB поне в началото ще бъде единствения в света SSD, който се предлага в M.2 с размери 22x30 mm. Това го прави подходящ за портативни устройства с малки размери. Другите два M.2 варианта от серия 2400 ще са с размери 22x42mm и 22x80mm.

В началото Micron 2400 ще са достъпни само за хардуерни производители на готови конфигурации, но Micron обещават, че в бъдеще 176-слойната технология ще стане достъпна и в потребителската серия Crucial.

Едва когато първите устройства се появят на пазара ще разберем какви ще са крайните цени, с колко са по-ниски и по-важното - колко надеждни ще са тези дискове и какви ще са ориентировъчните данни за очаквания им живот.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Четвъртък, 13.01.22, 14:17, soft-support:
    Последователното четене и запис са от този тип операции, които много рядко човек извършва при нормалната си ежедневна употреба на компютъра. Затова е по-важно да се види скоростта при обработка по блокове. Когато се появят реални тестове на потребители с тези нови QLC памети ще може да се види това. Казано честно не съм оптимист и за живота на новите памети отмерен в брой цикли, но все пак в случая се гони по-ниска цена. Нека да ги пуснат и ще видим тогава за какво идва дума.
  • Четвъртък, 13.01.22, 18:35, iceman_:
    HDD поне още петилетка ще са актуални , по-евтини и по-надеждни.

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.