download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Рекордна покупка в гейминг индустрия е в ход! Microsoft придобива Activision Blizzard

19.01.2022 12:27 (преди 2 години и 2 месеца) | spursy | показана 663 пъти Статистики
Майкрософт продължава да придобива гейм-студиа, с цел да увеличи популярността на абонаментната услуга Xbox Game Pass.
Технологичният гигант Microsoft обяви, че ще купи студиото за видеоигри Activision Blizzard за сумата от 68.7 млрд. долара. Така, това ще стане най-голямата сделка в сектора на видеоигрите, като изпреварва значително предишното върхово постижение от 12.7 млрд. долара, между Тake-Two и Zynga. Това ще е личен рекорд и за Microsoft, като досега компанията е платила най-много 26.2 млрд. долара при придобиването на професионалната социална мрежа LinkedIn.
Activision Blizzard е студио с много сериозни традиции и висока репутация сред геймърите. Легендарни игри като Call of Duty, StarCraft, Warcraft, Diablo, Tony Hawk’s, Overwatch, Spyro, Crash Bandicoot и други, имат милиони почитатели по цялата планета, играещи всеки ден.
От друга страна Майкрософт продължава да придобива гейм-студиа, с цел да увеличи популярността на абонаментната услуга Xbox Game Pass. След приключване на сделката, корпорацията ще предложи всички невероятни заглавия на Activision Blizzard в рамките на Xbox Game Pass и PC Game Pass. Така Майкрософт ще стане третата по големина компания за игри по приходи, след Tencent и Sony.
Xbox Game Pass вече има 25 милиона абонати, но новите придобивки на Microsoft ще увеличат силно популярността на абонаментната услуга.
Сделката е одобрена от бордовете на директорите на Microsoft и Activision Blizzard, но подлежи на регулаторни процедури и одобрение от акционерите на гейм разработчика. Очаква се всичко да приключи преди края на фискалната 2023 г., а до тогава двете компании ще продължат да работят независимо.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.