download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Chrome OS Flex от Google превръща стария РС или Mac в Chromebook

16.02.2022 09:34 (преди 2 години и 2 месеца) | stefankr | показана 683 пъти Статистики
От Google представиха нов безплатен софтуерен инструмент, наречен Chrome OS Flex. Той дава втори живот на стари компютри като ги превръща в Chromebook.
Потребителите ще могат да се възползват от Chrome OS, като изтеглят софтуера на USB устройство, за да тестват неговите възможности или го инсталират на самия компютър.

Решението е подходящо за тези, които имат стар компютър, който зарежда ОС бавно. Инструментът е съвместим както с компютри с Windows, така и с продукти на Apple. Сега Google популяризира Chromebook като безплатно решение за бизнеса и образователните институции. С Chrome OS Flex и частните клиенти могат да го използват Chromebook или Chromebox безплатно.

Ядрото на Chrome OS Flex всъщност съответства на това, което се използва в Chrome OS и е инсталирано на „истински“ Chromebook. С други думи, потребителят получава достъп до всички функции на операционната система, Google Assistant, месечни актуализации и, разбира се, Google Play.

Компанията вече е предоставила ранен достъп до софтуера. Можете да получите повече информация и да поискате изтегляне за USB от
https://chromeenterprise.google/os/chromeosflex/#form-section
Така, чрез разширението за браузъра Хром "Помощна програма за възстанов. на Chromebook" се изтегля Flex на USB устройство с капацитет 8 GB и се създава диск за зареждане.

Всъщност Chrome OS Flex е модифицирана версия на CloudReady: Home Edition. През 2020 г. Google придоби Neverware, разработчика на инструмента, за което Download.BG вече писа (Google ще дава нов живот за старите компютри с облачна ОС). Клиентите, които вече използват CloudReady, ще получат автоматична надстройка до Chrome OS Flex, след като софтуерът влезе в предварителен преглед. Според компанията това ще се случи през следващите месеци.

Източник: 3dnews.ru

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.