download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Windows 11 няма да работи със стари рутери

22.02.2022 17:21 (преди 2 години и 1 месец) | spursy | показана 623 пъти Статистики
Припомняме, че новите версии на Windows 11 няма да могат да бъдат инсталирани без връзка на компютъра към интернет и MS акаунт.
Скоро Windows 11 ще започне да блокира Wi-Fi мрежи, работещи с остарелите протоколи за защита WEP и TKIP. Актуализация, която засега не е задължителна ще ограничи интернет достъпа до мрежи защитени от древните протоколи. Най-вероятно обаче, това ще стане задължително условие след време.
За да можете да свържете компютъра си към дадена безжична мрежа, ще трябва тя да е защитена с WPA2 протокол или по-новия вариант WPA3. Така всички стари рутери, които не поддържат тези протоколи за криптиране няма да работят с компютри под Windows 11 (а вероятно след време и под Windows 10).
Microsoft поясняват, че това се налага, за да се повиши нивото на сигурност. В WEP и TKIP има множество уязвимости, които позволяват пробиване на защитата.

Припомняме, че Windows 11 ще работи само с MS акаунт и връзка с интернет. Така новата операционна система вече няма да може да се инсталира на компютър без връзка към интернет, защото за създаване на Microsoft акаунт и влизане в него е необходима такава. Microsoft засега е единственият разработчик на операционни системи, който иска да премахне възможността потребителя да работи с локален акаунт.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.