download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Nintendo възнамерява да закрие магазините на Wii U и 3DS

23.02.2022 16:56 (преди 2 години и 1 месец) | spursy | показана 575 пъти Статистики
Потребители и организации призовават японската компания да преосмисли решението си и да не погубва тази частица от историята.
От Nintendo обявиха, че в края на месец март 2022 г., ще започне поетапно спиране на магазините за платформите Wii U и 3DS. Според обявените планове, потребителите вече няма да могат да си купуват игри за платформите, но притежателите на вече придобити игри от тези магазини, ще могат да ги свалят повторно. Въпреки това стотици игри част от историята вероятно ще изчезнат завинаги.

Много потребители и организации реагираха негативно на новината за затваряне на магазините 3DS и Wii U eShop. Неправителствената организация "История на видеоигрите" обяви, че разбира бизнес логиката зад това решение, но критикува японската компания за това, че няма намерение да запази архивния каталог. Изчезването на над 1000 ретро заглавия може да се определи като умишлено разрушаване на историята на видеоигрите. Мнозина се надяват Nintendo да преосмисли решението си.
Ситуацията напомня, когато преди близо година Sony реши да закрие магазините на PS3, PSP и PS Vita. В последствие под натиска на потребителите Sony размисли и ще запази магазините на PS3 и PS Vita за неопределено време в бъдеще.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.