download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Nokia също напуска Русия

12.04.2022 17:19 (преди 2 години) | spursy | показана 527 пъти Статистики
Компанията повече няма да внася оборудване, но ще продължи да осигурява поддръжка на своите решения, които се използват в мрежите на руските телекомуникационни оператори.
Финландският производител на телекомуникационно оборудване Nokia обяви, че напуска руския пазар. Още с началото на военните действия, компанията е разбрала, че няма как да остане в Русия, затова през последните седмици е ограничила доставките на ново оборудване, както и е предприела изтегляна на проекти с научноизследователски и развойни дейности. Занапред Nokia вече няма да доставя ново оборудване в Русия, но ще продължи да поддържа своите решения, които се използват в мрежите на руските телекомуникационни оператори. Това се прави, за да се гарантира, че руснаците имат достъп до интернет и до информация извън местните източници, които се смятат за неблагонадеждни.
По-малко от 2% от приходите на Nokia от продажби през 2021 г. са генерирани в Русия, следователно напускането на този пазар едва ли ще окаже въздействие на тазгодишните финансови резултати. В световен мащаб търсенето на телекомуникационно оборудване е изключително високо и Nokia ще може без затруднения да продаде своите решения другаде.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.