download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Кой видео драйвер за NVIDIA карти да изберем - Game Ready или Studio

01.06.2022 17:32 (преди 1 година и 10 месеца) | spursy | показана 739 пъти Статистики
Какви са разликите между двата типа предлагани Drivers за един и същ модел видео карта? Може ли да се определи, който вид драйвери ще доведе до по-висока производителност?
Когато отидете на официалната страница на NVIDIA и в раздел Drivers проверите за последните версии за вашата конкретна видео карта, обикновено имате възможност да избирате между Game Ready Driver и Studio Driver. Това обърква някои потребите, които не са сигурни какъв избор да направят.

Game Ready драйверите (GRD) са насочени към геймъри, като осигуряват най-новите актуализации за по-добра производителност при последните игри, пачове и DLC. При създаването на тези драйвери, някои игри получават допълнителна оптимизация, за да вървят по-гладко и с повече FPS.
Studio Ready Drivers (SRD) са насочени към професионалистите и създателите на съдържание. При тях приоритет е стабилността при натоварвания с творчески работни процеси, като: редактиране на видео, анимация, фотография, графичен дизайн и предаване на живо.

По подразбиране повечето хора свалят Game Ready Drivers, вероятно защото са първи в списъка. Съобразно личните ви потребности, не винаги това е най-добрия избор.
Дори да сте геймър, не е сигурно дали GRD ще подобри представянето на конкретните игри, които играете към момента. В YouTube има множество любителски клипове с тестове на една и съща версия GRD и SRD с различни игри и не винаги GRD се представя по-добре. Нещо повече, при някои игри, SRD работи по-добре и с повече FPS. Разбира се, при други игри оптимизацията за тях е отчетлива и GRD се представят по-добре.
Проверете дали за някоя от вашите игри няма отзиви и сравнителни тестове в интернет за представянето при различните драйвери.
Друга важна особеност е, че понякога може новата версия драйвери да влоши представянето при конкретна игра. С други думи играта да започне да работи по-лошо с по-малко FPS, след обновяване на драйвера към по-нова версия. Това се наблюдава по-често при предходни поколения графични карти. Затова маниаците и перфекционистите търсещи максимална производителност, изцедена до последната капка от машините си, трябва да инвестират време за персонални тестове при всяка нова версия.
Препоръчително е след деинсталиране на видео драйвер да използвате инструменти подобни на Display Driver Uninstaller за пълноценно почистване на остатъци и задължително да се рестартира системата.
Лично аз предпочитам Studio Drivers, а ако видео картата не е от последните поколения, много внимателно и не винаги прибягвам до обновяване на драйверите.
От друга страна новите версии драйвери, често запушват дупки в сигурността. Затова ако нуждата от повишена сигурност за данните ви е водеща за вас, то проверявайте за актуализации дори при стари поколения видео карти.

Можете да свалите актуални, както и предходни версии от сървърите на Download.BG

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.