download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Firefox вече може да предпазва от следене чрез URL адреси

02.07.2022 16:26 (преди 1 месец и 10 дни) | spursy | показана 311 пъти Статистики
Браузърът на Mozilla продължава да бъде водещ по функции и възможности, които защитават поверителността на потребителите и предпазват от следене и шпионаж.
В последните версии на популярния интернет браузър Mozilla Firefox, включват поредната интересна и полезна функция, която да предпазва потребителите от следене и профилиране.
Много популярни сайтове, като например Facebook, Marketo, Olytics, HubSpot и т.н., използват персонализирани параметри на заявка за URL адрес, за да проследяват кликванията върху връзки.
Например: https://www.някойсайт.com/?fbclid=IwAR4HesRZLT-fxhhh3nZ7WKsOpaiFzsg4n
В този пример символите след въпросителния знак са параметър на запитване, който съобщава на компаниите къде потребителят е натиснал върху даден линк и така им позволява да проследяват кои сайтове посещава, за да го профилират с цел да доставят реклама.
Потребителите които използват Firefox, могат да активират новата функция "Query Parameter Stripping", която автоматично ще премахва символите след "?" и по този начин ще ги предпази от следене. Новата функция работи на принципа на черен списък, като по подразбиране са добавени различни сайтове, като Facebook например. Потребителят може ръчно да добавя и други сайтове.
За да активирате "Query Parameter Stripping", трябва да отидете в настройките на браузъра и от меню Privacy & Security, да промените параметъра на Enhanced Tracking Protection да бъде зададен като Strict.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2022   Experta Ltd.