download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Представиха първите SSD с изпарителна камера за охлаждане

28.07.2022 15:57 (преди 1 година и 8 месеца) | spursy | показана 458 пъти Статистики
Засега паметоносителите са предвидени само за професионална употреба при екстремни условия, но не се изключва след време производителите да започнат да използват подобни охладителни системи за SSD дискове за крайни потребители.
TeamGroup станаха първия производителна на SSD памети, който започна да използва технология за течно охлаждане при свои модели. Системите за охлаждане с парна камера са пълни с течност, която при загряване се превръща в пара много бързо и по този начин пренася топлината на по-студено място, където бързо кондензира и се връща в гореща точка, за да се превърне отново в пара. Изпарителните камери са особено добри за охлаждане на много горещи чипове, които могат да достигат температура от над 100°C.

Първите SSD на TeamGroup, които ще бъдат с новия тип охлаждане, принадлежат към фамилията N74V-M80 и са насочени към индустриални приложения, където трябва да работят при екстремни температури между -40°C и 85°C. Устройствата са базирани на 3D TLC NAND и неразкрит контролер, съвместим със спецификацията NVMe 1.3 и хост интерфейс PCIe 3.0 x4. Що се отнася до производителността, Team Group оценява своя N74V-M80 до 3400 MB/s скорост на последователно четене и до 2500 MB/s скорост на последователен запис. Дисковете ще се предлагат с капацитет 128GB, 256GB и 512GB.
Според тестове на производителя, новото охлаждане показва страхотни резултати и води до по-добра производителност при високи натоварвания.
Засега TeamGroup използва изпарителна камера само за своите промишлени дискове, но не се изключва след време компанията да започне да използва подобни охладителни системи за SSD дискове за крайни потребители. Още повече устройствата с интерфейс PCIe 5.0 и PCIe 6.0, както и следващото поколение 3D QLC NAND обещават да генерират дори повече топлина от днешните най-добри SSD дискове с интерфейс PCIe 4.0 x4.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.