download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Кои са едни от най-добрите музикални плейъри под Linux?

28.07.2022 17:38 (преди 1 година и 8 месеца) | spursy | показана 710 пъти Статистики
Линукс потребителите стават все повече, а те също имат на разположение страхотни програми. Свободата сами да организирате музикалните си колекции и плейлисти, като същевременно защитавате вашата поверителност не е за подценяване!
Въпреки че много потребители вече слушат музика чрез стрийминг платформи, то не са малко и тези, които предпочитат да използват локален музикален плейър. Запазена музика на компютъра може да предложи по-високо качество, а също така винаги е под ръка, дори ако сте на място където няма стабилна интернет връзка. Свободата сами да организирате музикалните си колекции и плейлисти, като същевременно защитавате вашата поверителност не е за подценяване!
Под Windows има голям избор от софтуер за прослушване на музика, но Линукс потребителите стават все повече, а те също имат на разположение страхотни програми. В следващите редове ще се запознаете с някои от най-добрите музикални плейъри за Linux.

Amberol

Amberol предлага супер интуитивно потребителско изживяване и осигурява всички основни функции - разбъркване, плейлист, навигиране през песента и др. Програмата е лесна и удобна за употреба, но не предлага огромни възможности за задълбочени настройки.

Elisa

Elisa е фантастичен музикален плейър, разработен за дистрибуции, използващи KDE, но би трябвало да работи добре и на Linux дистрибуции с различна графична среда. Тестван и напълно функционален с GNOME. Elisa може да бъде идеален за вас, ако искате бърз, добре изглеждащ и богат на функции музикален плейър. Позволява контрол върху оформлението, като можете да имате достъп до всички налични опции или да превключите към потапящ режим, за да не ви разсейва нищо освен възпроизвежданата музика.

Sayonara Player

Sayonara Player може да ви подведе с изглеждащия семпъл потребителски интрефейс. Всъщност програмата не е бедна на функции, като поддържа множество библиотеки, изглед на албум, изглед на директория, жанрова организация, динамично възпроизвеждане, еквалайзер, текстове, интернет потоци, подкасти и други. Ако търсите персонализиран и лек музикален плейър, фокусиран върху производителността – Sayonara заслужава вниманието ви.

Rhythmbox

Rhythmbox със сигурност е познато име на Линукс потребителите, защото е популярен плейър, който идва предварително инсталиран в много Linux дистрибуции.
Външният облиг е семпъл, но Rythmbox не е беден на функции, като можете да слушате интернет радио, да управлявате музикална библиотека и да предавате поточно музикални услуги като Last.fm и Magnatune. Освен това можете да разширите възможностите му с плъгини.

Strawberry

Strawberry Music Player е разклонение на Clementine (който беше популярен музикален плейър, но няма поддръжка от 2016 г.).
Strawberry поддържа различни музикални файлови формати и ви позволява лесно да организирате и управлявате плейлисти. Можете също да редактирате етикети на аудио файлове и да получите поддръжка за обложки на албуми. Освен това предлага аудио анализатор и еквалайзер.

DeaDBeef

DeaDBeef Player е класическа програма, която все още се поддържа активно за множество платформи, включително Linux, Windows и macOS.
Можете да редактирате музикални тагове, да възпроизвеждате всички видове аудио файлове и да инсталирате допълнителни добавки, за да разширите функциите. Освен това ви позволява да разделяте албумите на песни и ви помага да управлявате множество плейлисти. Любопитна подробност е, че можете да използвате DeaDBeef и за прекодиране на файлове в други формати.

VLC

VLC Media Player е един от най-популярните софтуер за всяка платформа. Едва ли има нужда от представяне, но повечето потребители го използват за основен видео плейър. VLC обаче поддържа много файлови формати и има отлични функции като транскодиране. Работи много добре и с музикални файлове, като поддържа плъгини за разширяване на функциите и скинове за промяна на външния вид.

Museeks

Museeks е мултиплатформен музикален плейър с изчистен потребителски интерфейс. Той поддържа основните файлови формати и ви помага да управлявате плейлисти, компилации, обложки на албуми и др. Поддържа тема за тъмен режим заедно с контроли за скоростта на възпроизвеждане. Позволява .m3u импорт/експорт.

Audacious

Audacious е друг класически софтуер популярен значително и в света на Windows, които едва ли има нужда от представяне.
Потребителският интерфейс е лек и не изисква много ресурси. Интересното е, че можете да използвате някои скинове на легендарния Winamp Classic. Във всеки случай потребителското изживяване е доста лесно и удобно. Програмата има и полезни функции, като добавки за текстове, VU meter и др.

cmus

Е нямаше как в материал за Linux да не споменем и плейър направо от командния ред. Насочен към опитни Линукс потребители, които предпочитат да не напускат терминала. За тях cmus е чудесна опция, която осигурява всички основни функции за един музикален плейър.
Начинаещи в света на Линукс ще трябва да се запознаят с инструкции за действие и как да зададат правилната директория и да я настроят, за да работят с този плейър.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.