download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

От началото на следващата година Chrome ще ограничи възможността за блокиране на реклама

07.09.2022 10:23 (преди 1 година и 6 месеца) | spursy | показана 788 пъти Статистики
Потребителите използващи Chrome е добре да помислят дали Google не използва монопола си при браузърите, за да увеличава влиянието си и да ограничава възможностите им. Използването на алтернативен браузър би донесло редица ползи за предприелия такава стъпка потребител.
Както преди три години писахме - Занапред по-трудно ще блокирате реклами в Chrome дори с добавки. Това желание на Google е отдавна, но покрай недоволството на потребителите, компанията не избързва с налагането му и постепенно проправя път. Сега този момент наближи, след като Google публикува нова документация за разработчиците, от която става ясно, че от януари 2023 година браузъра Chrome ще започне да използва новия Manifest V3. Това означава, че всички добавки за блокиране на реклами ще спрат да работят, защото те са базирани на Manifest V2. Новата версия определя възможностите и ресурсите, които се предоставят на разширенията, като им отнема неограничения достъп до целия поток от данни. Така блокаторите на реклама вече няма да могат в реално време да модифицират трафика и да блокират рекламата преди постъпването й в браузъра. Дори новите версии adblock добавки да блокират в последствие вече полученото рекламно съдържание, това прави целия процес неефективен.
Положителната новина е, че поне засега създателите на алтернативни браузъри използващи същия енджин Chromium, декларират намеренията си да не преминават изцяло към Manifest V3 и да запазят предишните версии. Така добавките за блокиране на реклама ще продължат да функционират при браузъри като: Vivaldi, Opera, Brave и др.
Потребителите използващи Chrome е добре да помислят дали Google не използва монопола си при браузърите, за да увеличава влиянието си и да ограничава възможностите им. Употребата на алтернативен браузър би донесла редица ползи за предприелия такава стъпка потребител. От друга страна Mozilla Firefox се явява единствената голяма алтернатива със собствен енджин.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.