download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Intel ще отключва някои функции на сървърните процесори след допълнително заплащане за абонамент

30.09.2022 09:20 (преди 1 година и 6 месеца) | spursy | показана 754 пъти Статистики
Вероятно занапред потребителите ще могат да използват някои разширени възможности на процесора само ако заплатят за временен абонамент.
Sapphire Rapids е кодово име за сървърните процесори Xeon от четвърто поколение на Intel. Процесорите Sapphire Rapids са предназначени за центрове за данни и за суперкомпютри.
Още през есента на миналата година, Intel предложи нова технология за софтуерно дефиниран силиций SDSi (Intel Software Defined Silicon) за включване към Linux ядрото. По-късно поддръжката на SDSi драйвер бе официално добавена в Линукс ядрото. Тази технология дава възможност за отключване на процесорни функции на база допълнително заплащане. Intel коментираха, че с помощта на новите функции за активиране-по-необходимост потребителите могат да включат допълнителни ускорители, които не влизат по подразбиране в базовата конфигурация на процесора. Това ще осигури по-голяма гъвкавост и ще разшири възможностите за избор с оглед на текущите нужди. На базата на тази формулировка на Intel, може да се предположи, че компанията ще предлага платени абонаменти, при които клиентът ще може да плати допълнително за определена функция за определено време, след което абонаментът може да бъде подновен или прекратен преди функцията да е необходима отново.
Засега няма представен клиентски софтуер за SDSi, но в хранилището intel-sdsi в GitHub вече можете да намерите основна информация за устройството на интерфейса, описание на регистрите и друга техническа информация.
Изниква въпроса как Intel ще процедира при опити за хакване на процесори, когато потребител се опита да активира всички функции без да заплаща допълнително за тях.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.