download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Брутално досадна реклама на Windows 11 ще смущава работата на потребители с Windows 10

03.02.2023 15:09 (преди 1 година и 2 месеца) | spursy | показана 1060 пъти Статистики
Скриването на работния плот с прозорец на цял екран, който не може да се затвори с едно натискане не е ново за Microsoft, но всеки сам може да прецени дали този път компанията не е прекалила.
Microsoft се завърна към вече печално известния метод за притискане на потребителите с реклама заемаща целия екран. И преди е било коментирано крайно досадния начин за натрапване на определен продукт на компанията, но сега всичко е стигнало още по-далеч.
Потребители с компютри използващи Windows 10 21H2 и 22H2 започнаха да се оплакват, че работата им бива блокирана от нов изскачащ прозорец, който заема целия екран.

Прозорецът предлага безплатно надграждане до Windows 11 и възможност за изтегляне на обновлението във фонов режим. Ако потребителя не иска да преминава към Windows 11, се оказва, че това не е толкова лесно! Прозорецът не може да се затвори, а единствения начин да не стартирате процес по надграждане е да натиснете върху малкия надпис в долната лява част "Keep Windows 10". Но това фиксиране няма да е достатъчно, за да се върнете към работата с компютъра ви, защото прозореца на цял екран остава, като ви залива с информация какви са новите неща в Windows 11 (ново меню „Старт“, раздели във File Explorer и т.н.).

Единствената ви възможност е да натиснете бутона Back, но отново няма да можете да се върнете към работния ви плот и прозореца на цял екран просто се е сменил!

Новият текст гласи, че Microsoft препоръчва Windows 11 за вашия компютър и успокояваща информация, че при надграждането няма да загубите файловете си. Този път имате избор между два бутона, като очаквано активният и изпъкващ е с възможността да стартирате процеса по надграждане към Windows 11, но имате възможност да натиснете върху "decline upgrade", за да откажете.
И ако си мислите, че най-накрая ще можете да получите достъп до компютъра си и да продължите работа - грешите!

Появява се четвърта разновидност на блокиращия прозорец, която ви информира, че ще останете на Windows 10. И този път обаче ще сте засипани с реклама на водещи функции на Windows 11 в последен опит да ви примамят да преминете към него и напомняйки ви, че винаги можете да получите Windows 11 от Windows Update.
След като натиснете на бутона "Continue to Windows 10", най-накрая получавате компютъра си обратно. За съжаление няма как по-бързо да заобиколите това досадно предложение на цял екран и вероятно ще го видите отново след време.

Всеки сам може да прецени дали Майкрософт този път са прекалили с това, че блокират работата ви и трябва да преминете през четири различни прозорци на цял екран, а при този преход много внимателно да избирате къде да натиснете, защото всяко прибързано натискане на друга опция ще стартира свалянето и инсталирането на Windows 11 във фонов режим.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Събота, 04.02.23, 18:25, johnmotson:

    Противна политика за налагане мнението на Майкрософт! Получава се отблъскване от Windows, разчита се на невниманието и лошата практика на по-младите да кликат "ок" на всяко съобщение за да се оттърват от досадата! Вместо наглото задължаване за преминаване към Win11, да ликвидират множеството проблеми или побързат с Windows12 та... чунким, белким, санким възбудят по-голям интерес!

  • Събота, 04.02.23, 22:48, karadzha:
    Голяма гадост
  • Неделя, 05.02.23, 11:42, johnmotson:

    Мда... вярно е гадно! Още по-лошото наближава. След заявеното спиране поддръжката на Win 7 и Win8.1 дали ще има учудени ако до края на годината се спре поддръжката и на Win10?!!

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.