download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

SpeechExpert 1.05


Чете всякакви текстове на глас за вас; конвертира текст в аудио файл (mp3 и wav)


Изтегли (5480 KB)

Визитна картичка на програмата

Автор: Theway soft
Лиценз: Freeware
ОС: Windows All 
Големина: 5480 KB
Обновен на: 21.07.2005 от krum
16362 показвания, 2487 сваляния  Статистики

Потребителите, изтеглили тази
програма свалят още:

Моя говорушка 8.7
yRead 3.4.5.1
Ultra Hal Text-to-Speech Reader 1.0

Публикации в списанието

ВерсияБрой ВерсияБрой
1.05 CD 08/2005
 
Highslide JS

SpeechExpert е безплатна програма, която чете всякакви текстове на глас за вас. SpeechExpert e сериозна програма, която умее да чете и управлява всякакви статии. Поддържа изчитане на уеб сайтове, email-и, документи и др.; може и да ги управлява подобно на дaунлоaд мениджър линковете си за сваляне; позволява продължаване на прекъснато четене; вгражда се в Internet Explorer и добавя бутон за достъпно стартиране при нужда даден текст да бъде прочетен; поддържа едновременна работа с множество статии; конвертира текстови статии в аудио файлове (mp3 и wav формат); възможност за автоматично изключване на компютъра след приключване на зададената ораторска задача; разполага с база данни от гласове с произношение, подходящо за над 10 езика (английски, руски, холандски, немски, италиански, японски, корейски, португалски, испански, китайски); има многоезичен интерфейс.


Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Понеделник, 07.08.06, 22:02, anonymous:
    Няма ли някой най-накрая да се сети ,че сме БЪЛГАРИ и говорим БЪЛГАРСКИ и в тези програми да зачетем и себе си или така сме си свикнали:по-рано на руски ,а дай сега и на английски!До кога бе..........?
  • Вторник, 08.08.06, 11:42, mishob:
    Всички тези така наречени „говорещи програми“ сами по себе си не могат да говорят. Те служат само като интерфейс към говорещите модули (TTS engines) за Windows, поддържащи SAPI (TTS = text-to-speech, преобразуване от текст към говор; SAPI = speech application programming interface, приложен програмен интерфейс за говор).
    Написването на такава „говореща програма“ е лесно, а на същински TTS модул, или „глас“ – доста трудно. Затова има толкова много „говорещи програми“, които „поддържат“ все едни и същи езици – просто само за тези езици има разработени гласове (да не говорим пък, че безплатните гласове са съвсем малко). Засега доколкото зная единственият български TTS модул за Windows е женският глас „Гергана“ от Българската асоциация по компютърна лингвистика. Демонстрация можете да намерите тук: http://www.aquasist-eco.com/demo.html
    Иначе можете да пробвате програмата „Глас“ на Тодор Арнаудов (http://www.geocities.com/todprog/bgr/sval.htm), която е с вграден оригинален говорещ модул от автора си. Реалистичността на гласа не е много висока, но говорът е разбираем. Доколкото разбирам обаче, за съжаление този модул не поддържа SAPI и не може да се ползва в други програми.

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.