download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Picto-Selector 1.8.31


Създаване на PECS карти (за деца-аутисти)


Изтегли (339124 KB)

Визитна картичка на програмата

Автор: Martijn van der Kooij
Лиценз: Freeware
ОС: Windows 7/8/10 
Големина: 339124 KB
Обновен на: 27.09.2023 от stefankr
2590 показвания, 59 сваляния  Статистики


Публикации в списанието


няма публикации
 

Чрез този софтуер можете да създадете собствени ПЕКС карти. Може да е от полза на учители и родители, работещи с деца с первазивното разстройство на развитието или с нарушения на аутистичния спектър.

Picto-Selector улеснява създаването на визуални графики за комуникация чрез размяна на картинки (т.н PECS карти) чрез: огромната колекция от изображения, които съдържа, опциите за бързо търсене на необходимите снимки, автоматичното преоразмеряване в зависимост от броя редове и колони, повторно използване на по-рано създадени карти. Разполагате с шаблони, към които добавяте снимки. Всеки лист може да бъде отпечатан. Символите могат лесно да се избират от списък и да се поставят между съществуващите изображения, което го прави изключително лесно да се променят съществуващите картинки. Лесно може да ги надпишете на български език.

от автора: "Визуалните графики са отлични инструменти в процеса на обучение на хора с определени нарушения в развитието, като Первазивното разстройство на развитието (Pervazive Developmental Disorders, PDD) или нарушения на аутистичния спектър (ASD).

Тези хора обикновено отлично мислят визуално. Те разбират и запомнят по-добре информацията, която им се представя чрез образи.

Визуалните графици се основават на последователното представяне на поредица от задачи, ясна и опростена форма, като за това обикновено се използват пиктограми за улесняване на схематичното представяне без излишна допълнителна информация.

Визуалните графики помагат на тези хора да разберат ситуациите и да знаят какво се очаква от тях, като по този начин намалява безпокойството, което генерира новото и неочакваното. С визуални графики им помагате да предвиждат различните събития, които ще се случат. Използвайки този вид графики, им помагате да дадат ред на техния свят и да подобрят аспектите на тяхното емоционално благополучие."


Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.