download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

BOINC 7.16.11


Участвайте в решаването на глобалните проблеми на човечеството!


Изтегли (8471 KB)Readme Changelog

Визитна картичка на програмата

Автор: University of California
Лиценз: Open Source
ОС: Windows XP/Vista/7/8/10 32/64 bit
Големина: 8471 KB
Обновен на: 17.11.2020 от spursy
9948 показвания, 525 сваляния  Статистики


Публикации в списанието

ВерсияБрой ВерсияБрой
4.45 CD 08/2005
5.8.16 CD 06/2007
5.10.20 CD 11/2007
6.6.28 CD 7-2009
Highslide JS

Тази програма следи натовареността на компютъра ви и когато тя намалее (когато го оставите включен без да правите нещо на него) използва ресурса му за работа по различни световни проекти. Като например SETI@home, Climateprediction.net, Rosetta@home, World Community Grid и др. По кой проект да работи определяте вие. Можете да участвате в анализиране на гравитационни сигнали идващи от неутронни звезди, търсене на извънземни, изучаване и предвиждане на възможни болести и др.


Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Неделя, 20.05.07, 01:46, anonymous:
    Ползвам програмата от доста време-проекта в който участвам е Seti@home.За повече информация-http://setiathome.berkeley.edu/
  • Неделя, 20.05.07, 07:40, johnmotson:
    Как е възможно да се нарече такава научна работа "простотия" , такива научни достижения "тъпи" , просто не ми го побира разума!!!!!! А БЕ В ТИЯ ФОРУМИ САМО "ТЪПИ'' И ''ПРОСТИ'' ХОРА ЛИ СМЕ ?!!!
      Аз лично смятам , че не е така и тези "ПРОСТАШКИ!!!!" коментари са изключение от по-голямата част юзъри !
  • Неделя, 20.05.07, 12:28, anonymous:
    http://boinc.berkeley.edu/ - ето също малко инфо
  • Четвъртък, 30.10.08, 13:22, anonymous:
    Добре бе, тая програма дава ли ти поня някакъв общ отчет за какво ти е бил използван компютъра. Аз примерно няма как да знам дали това е велико начинание или е нещо съвсем друго. При положение, че има вече такива мощни компютри толкова ли им помагат няколко хиляди компютъра, които поради интернет връзката действат милиони пъти по-бавно от колкото един модерен и мощен компютър на място. И не разбирам защо се обиждате. Някои са вдъхновени, че могат да помогнат с нещо макар и дребно на човечеството, а другите са недоверчиви към тайнствени организации, които молят за достъп до компютъра им. И двете тези са напълно нормални. Ако някой има инфо подкрепяща някоя от тях - да го напише, ако не - нека проявява малко уважение към чуждото мнение!
  • Четвъртък, 25.06.09, 03:09, anonymous:
    Или като допълнителен ресурс на "Ешелон", който решава проблемите на североамериканската част от човечеството за сметка на останалите. Понеже не им стигат ресурсите та затова карат 10 литрови автомобили и ни се присмиват, като дойдат у нас. Хайде холан, да си ползват тая програмка те лично, ама не щат, защото са запознати, че ако имаш подобна глупост на компютърчето то не е съвсем твое вече. Търсенето на извънземни, като как ще се извърши през интернет, щото нещо съм недосетлив. Неутронните звезди, които "гледаме" в небето над нас ни показват процеси, които са отминали преди милиони години, та като как ще реши това пролемите на човечеството? Анализирането на гравитационни сигнали не е особено трудоемка работа и за обикновен компютър, ама понеже са ми беднички трябва да ги съжалим и да ги пусна в моята машина. Това ще стане след 2 или 3 поколения в нашето семейство. Ако трябва ще го напиша и в завещанието. "Но Пасаран"!

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.