download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Glog 3.50


Онлайн дневник


Изтегли (35 KB)Readme

Визитна картичка на програмата

Автор: Георги Чорбаджийски
Лиценз: Open Source
Големина: 35 KB
Обновен на: 24.02.2019 от stefankr
4077 показвания, 340 сваляния  Статистики

Потребителите, изтеглили тази
програма свалят още:

Електронен Дневник 1.5.0

Публикации в списанието


няма публикации
 
Highslide JS

Българска блог система, написана на PHP.

Оскъдна документация
Преди да ползвате дневника си го настройте! Това става във файла config.php. Най-вече ви интересуват HOST и BASEDIR настройките.

Ако искате да има възможност за писане на коментари направете comments и comments/new директориите с права 0777 (да, не е особено сигурно! Може да се направи по-сигурно, но web сървърът трябва да върви, като потребителя, който е собственика на файловете /директориите/). От config.php се настройва дали коментарите да се одобряват.

За да се появи нещо написано за определен ден, в директорията txt/ трябва да сложите файл с име YYYY-MM-DD.txt (примерно в 2004-09-21.txt трябва да е текстът за 21ви септември 2004-та). Файлът който четете в момента се казва 2004-01-01.txt.

 
Как се форматира самият текст
При писане в дневника редовете, които започват с XX:XX, където XX е число се форматират по различен начин. Самите абзаци се маркират, когато между тях има празен ред.

За да работят коректно RDF и XML експортерите, трябва да се грижите, когато пишете с HTML в тях, този HTML да е валиден XHTML/1.0. Специалните символи трябва да си ги ескейпвате на ръка. Това означава, че < ще трява да си го изписвате като < иначе ще се счупи HTML-а.
Още една уловка, ако ред започва със символа < слагайте преди него един празен символ, иначе форматирането ще се счупи.

 
Коментари

Коментарите се пазят във директорията comments/ като има файл за всеки един ден, към който има коментари. Ако използвате възможността за одобряване на коментари, имайте впредвид, че има значение реда в който ги одобрявате, а не часът в който са писани.
 
Списъкът с връзки
Списъкът с връзки, който виждате отстрани се намира във файла lib/links.php

 
"Приключения"
Ако искате да обедините няколко дни във един постинг механизмът "Приключения" е това което ви трябва. Как работи? В директорията txt/ създавате файл, който се нарича adventures.txt. В него всеки един ред изглежда така:

the_big_fear; Големият страх;2004-03-20 2004-03-21

Първо се пише името на връзката (само латински букви, числа и подчертавки), след това самото заглавие и тогава се изреждат дните, които да бъдат включени в "приключението". При намерен файл adventures.txt автоматично отстрани се появяват връзки към приключенията.
 
Disclaimer
Автора на софтуер не носи отговорност за неговото използване и работа (или не работа). Ако имате проблеми опитайте се да си решите сами, не мога да обещая, че ще ви помогна. Ако имате предложения за подобрения, най-добре е да са придружени с написан код, който ги реализира :) Не разчитайте, че нещо което вие считате за важно е важно за мен. Това ще рече, че изобщо не съм длъжен да се съобразявам с това какво искате :-) Софтуерът е свободен, така че дерзайте.


Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.