download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

newObjects ActiveLabel ActiveX 1.0


ActiveX за етикети с баркод и картинки - специална поддръжка на WEB базирани решения


Изтегли (6100 KB)

Визитна картичка на програмата

Автор: newObjects / ZmeY soft
Лиценз: Shareware
ОС: Windows All 
Големина: 6100 KB
Обновен на: 06.06.2006 от newobjects
5552 показвания, 413 сваляния  Статистики

Потребителите, изтеглили тази
програма свалят още:

Владовсофт Барген 11.0.0
ActiveX Control Pad 1.0
EasyQuery ActiveX 1.4

Публикации в списанието


няма публикации
 
Highslide JS

ActiveLabel е ActiveX, който поддържа редактиране, преглеждане и печатане на етикети. Етикетите могат да съдържат няколко баркода, картинки, текстове и други графични елементи. Цялата функционалност (вкл. редактирането) се поддържа от контрола. За да се вгради в приложение/страница разработчика трябва само да постави подходящи (според неговия собствен избор) външни контролни елементи и да ги свърже с функциите на контрола. Обектния модел на контрола е подобен на този на Internet Explorer, така че поставяйки контрола в страница той изглежда за скриптовете в страницата като естествена нейна част.
Някои от интересните характеристика са - динамичен download/upload на картинките и целия етикет от/към WEB сървър. Обработката на upload от контрола е елементарно и може да се прави с на практика всяка технология за WEB програмиране без значение OS и език. Това позволява на разработчика да интегрира информацията за етикетите в собствената си база данни по начина, който му е най-удобен.
Естествено етикети се печатат най-вече в серии и за това са необходими данни, които определят съдържанието. ActiveLabel може да се свързва с бази данни както директно, така и да работи с data-sets заредени директно в него. Последното е изключително удобно за WEB базирани intranet решения, при които работата с БД е най-често изцяло на сървъра - така данните за конкретна серия за печатане могат да бъдат "напечатани" в изхода като част от генерирането на страницата. Това елиминира нуждата от допълнителни административни усилия за конфигуриране достъп до БД на клиента.
Макар основната цел на ActiveLabel да са интранет решенията, той може да бъде вграждан и в десктоп приложения, при което разбира се използването на директна връзка с бази е най-често по-удобно. Фактът, че контрола се държи подобно на броузер дава възможност на разработчика възможност да прилага смесени техники - като например да държи етикетите и техните елементи на сървър, без нужда да полага усилия за написване на трансферен код.
Поддържат се почти всички популярни баркод схеми: CODE39, CODABAR, ITF5of2, CODE93, UPC-A/E, EAN-13, EAN-8, CODE128, CODE11, STANDARD20f5 и т.н.

В пакета е включена и програма, която ползва контрола. Тя може да се ползва като stand-alone приложение в случаите когато пълната интеграция на контрола не е нужна, за работа в малки офиси/складове когато не е налична програмна система за дейността ви, в преходни периоди, като фронт-енд за WEB базирани етикетни repository. Самата програма е всъщност проста опаковка, както може да се види от някои от примерите същата функционалност може да се постигне не само на който и да е език за програмиране, но и на WEB страница!

Ограничения: Текст "демо весия"

Изисквания: Windows 95/98/ME/NT4/2k/XP2k3/vista


Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.