download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

BEST.NET - Образователен портал C# ASP.NET 1.0.8


Web-приложение. Образователен портал. Изграждане на образователни мрежи.


Изтегли (61866 KB)

Визитна картичка на програмата

Автор: Даниел Денев
Лиценз: Open Source
ОС: Windows NT/2000/XP 
Големина: 61866 KB
Обновен на: 05.11.2007 от danieldenev
4171 показвания, 140 сваляния  Статистики

Потребителите, изтеглили тази
програма свалят още:

Visual C++ Express Edition 2008
BEST 2.1

Публикации в списанието


няма публикации
 

1. Цел на проекта FreeKnowledge:

Да бъде създаден BEST.NET (Bulgarian Educational Site – Български образователен портал), който е софтуерна среда за създаване, редактиране, споделяне, съхраняване, визуализиране, многократно използване и управление на проекти за е-обучение, съвместно разработвани от различни образователни институции.

Една от основните функции на софтуера е моделирането на учебните процеси и управлението на проекти за е-обучение
 
Програмата е Web-базирана. Използваните технологии са Microsoft Framework v. 1.1 ; C#.NET , ASP.NET, XML/XSLT и T-SQL за MS SQL Server 2000

2. Какво е BEST.NETБългарският образователен портал е web-базирана софтуерна платформа за моделиране и управление на процеси в образованието и образователните институции.

Софтуерният пакет притежава модулна и отбектно-компонентно ориентирана архитектура аналогична на Moodle но реализирана като бизнес-решение със средствата и технологиите на Microsoft [Microsoft Framework v. 1.1 ; C#.NET , ASP.NET, XML/XSLT и T-SQL за MS SQL Server 2000]
Една от основните концeпции при процеса на проектиране и разработване беше внедряването на елементи и контроли за управление на потокът от дейности и използването на SCORM. Основна цел на проекта е мобилност на образователните и културни виртуални общества и осигуряването на нови технологични решения в областта на образованието, културата и иновациите в Европа и светът.

Система за Управление на Курсове (CMS)
Система за Управление на Курсове (CMS)

3. BEST.NET в рамките на проекта Free KnowledgeСофтуерната платформа BEST.NET в рамките на проектът FreeKnowledge следва принципите на инвариантност по отношение на областта на преподаване. .NET порталът може да поддържа ресурсно-базирано електронно обучение, on-line създаване и споделяне на проекти с различен обхват и скалируемост (от студентски до институционални и европейски), многократно използване на ресурсите и стандартизирани формати за съхраняването на създадените проекти - SCORM

Администраторски Панел
Администраторски Панел

Табове, Модули, Панели, Роли
Табове, Модули, Панели, Роли

4. Построяване на адекватен модел на учебен процесПри проектирането сме се опитали да изхождаме от адекватен модел на образователният процес [обекти, субекти, фактори, дейности, педагогически подходи и др.]. Моделът на процесът бе построен с оглед на управление на процеси с потокова структура и приложението им за реализиренето на образователни проекти.

SCORM на C# и ASP.NET
SCORM на C# и ASP.NET

Система за управление на студентски записи
Система за управление на студентски записи

5. Сфери на робота по проектаПроектирането, разработването и внедряването ще бъдат разделени на 3 независими сфери: създавене и обосновка на модел на учебен процес; създаване на модел на образователен проект; създаване на прототипи на софтуерни системи с използване на средства за разработка на бизнес приложения, тестване, валидация и трасиране на кода и др.

6. Очаквани резултати от реализирането на проектътОчакваните резултати от реализацията на проекта са възможността за автоматизиране проектирането на учебен процес и управлението му след неговото начало, осигуряване на единна споделена среда в Интернет за разработването на образователни проекти и тяхното съхраняване в SCORM формат (преносимост, съвместимост и повторно използване) и повишаване на ефективността при работата на институционалните администрации.

7. Проектът "Свободно Познание"Целта на проекта Free Knowledge е създаването на иновативен софтуер при използването на среда за разработка на бизнес-приложения като Microsoft Visual Studio и внедряването на иновативни концепции

Ограничения: Цитиране на автора [Даниел Денев]

Изисквания: i386


Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Неделя, 17.05.09, 23:43, anonymous:
    Брей, колко думи има изписани в тоя сухарски стил, без нищо да се каже?
  • Понеделник, 18.05.09, 10:27, anonymous:
    Какво да правим като не можеш да разбереш написаното.

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.