download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Оценки 3.2


“Оценки” е Web- базиран софтуерен пакет позволяващ на кандидат- студентите, студентите, преподавател


Изтегли (3857 KB)

Визитна картичка на програмата

Автор: Даниел Денев
Лиценз: Open Source
ОС: Windows XP 
Големина: 3857 KB
Обновен на: 07.07.2009 от danieldenev
3874 показвания, 228 сваляния  Статистики

Потребителите, изтеглили тази
програма свалят още:

Електронен Дневник 1.5.0
ClaSS 0.9.38

Публикации в списанието


няма публикации
 

За Проекта “Оценки”

“Оценки” е Web- базиран софтуерен пакет позволяващ на кандидат- студентите, студентите, преподавателите и работодателите, при едно сериозно ниво на сигурност да публикуват оценки от кандидат- студентски изпити, от семестриални изпити, текущ успех, статистики...

Родителите биха могли да следят развитието на своите деца, ако те учат в друг град.
Преподавателите и администраторите ще бъдат максимално улеснени при въвеждането на огромни потоци информация буквално само с едно натискане на бутон.

Работата със системата не изисква от потребителите си предварителен опит и е максимално опростена, съвместима, гъвкава и отворена, а същевременно мощна и сигурна.
Една от основните задачи залегнали още при разработването и е тя да осигури една прозрачност в процеса на обучение и да подобри комуникацията “Родител- Преподавател”, “Кандидат- студент- Уч. Заведение”, “Студент- Преподавател”, “Работодател- Уч. Заведение”...

“Оценки” има възможност за автоматизирано въвеждане на огромни количества информация. Същевременно може да поема данните от много учебни заведения и да предлага елегантна страница за вход.

1
1

Разбира се “Оценки” не претендира де е първата такава система:

• Статус на проекта: Стабилен
• Предназначен за: Крайния Потребител
• Операционна Система: 32-bit MS Windows (95/98/NT/2000/XP),Linux/BSD/UNIX
• Програмен Език: PHP
• База Данни: MySQL, ODBC
• Раздел: Образование
• Език: Български
• Интерфейс: Web-базиран

МОДУЛИ НА ПРОЕКТА

Проекта притежава три 3 web-базирани модула и един модул работещ на клиентския компютър на преподавателя.
Нека започнем с модула базиран на компютъра на преподавателя. Това е MS Excel, Grade Machine или Note Pade.
Една от основните му задачи е генерирането на експортните файлове. Съвместимостта във форматите и автоматичното вмъкване на данни от MS Excel в MySQL е един доста иновативен подход, в което сами можете да се убедите, ако се опитате да откриете в Интернет подобни конвертори (обикновенно липсват или са платени, напомняме, че тук не говорим само за конвертор).
Както вече видяхме за този модул са възможни варианти добре описани в документите Mark-Excel.doc и grade_machine_mark.doc

2
2

Друг модул е „Факултет” който позволява на преподавателите да публикуват оценки, да следят статистики, да добавят или премахват записи на класове, студенти и групи без за това да се изискват специални компютърни познания. http://www.вашия _сървър/mark/faculty
Следващия модул е този на „Административните инструменти” олесняващи работата на администратора. Дават възможност за автоматично конвертиране от MS Excel в MySQL, и множество полезни инструменти използваеми в ежедневната работа свързана със поддържането на системата. http://www.вашия _сървър/mark/admin

3
3

Страницата за вход е елегантно оформена и има възможност за поддържане на множество учебни заведения.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Защо ние твърдим, че „Оценки” е един иновативен софтуерен пакет? Най-вече защото той е оформен като пакет, а не като ситуативно решена задача от програмист или администратор. Инсталирането му и работата с него е максимално улеснена.
В Интернет съществуват множество демо- версии на софтуерни пакети за конвертиране от MS Excel в MySQL (пълните пакети са платени). „Оценки” далеч надхвърля понятието „Конвертор”. Това е пакет предназначен конкретно за образованието и чест за нас ще бъде той да бъде ползван. При реализирането на проекта далеч са надхвърлени изискванията на възложителя като е работено със замах и чувство за перспектива. Възможни са много направления за доразвиване на този скромен проект. Ако значимостта му не е голяма, то от него става прекрасен учебен материал за младите разработчици които биха искали да научат повече за механизмите на публикуване на оценки в интернет. А за автора ще бъде истинско удоволствие, да узнае, че прекараните от него няколко безсънни нощи ще спестят на колегите му седмици главоболия по въвеждане на данните от кандидат- студентската кампания, семестриалните изпити или текущ успех.

За Автора
Даниел Денев има завършени магистратури и докторат. Магистърските степени са по Цифрови Комуникации в НВУ “В.Левски” гр.В.Търново, Информатика- ВТУ. “Св.св. Кирил и Методий”- гр.В.Търново, CCNA на CISCO Systems и Ph.D. в НВУ “В.Левски”.

Последните години той бе ръководил клоновете на много западни софтуерни компании в страната и разработваните в тях проекти.

Даниел постоянно обновява познанията си за последните тенденции в информационните технологии и е направил проучване на големите производители на софтуер. В резултат от проучванията и сериозния опит натрупан като мениджър на софтуерни компании и още по-рано като старши разработчик, президента на софтуерната компания (предвид отговорността на задачата) гласува доверие на него за което последният му благодари.

Mark_Excel.doc

Ограничения: Цитиране на автора [Даниел Денев]

Изисквания: PHP


Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Сряда, 25.06.08, 19:38, _sherifa_:
    Мдаааа... Това определено ще е доста добро !!! Браво !
  • Събота, 20.12.08, 02:40, anonymous:
    По грозно ако можеш да го направиш евала ти, ама не виждам как.За php-то няма да коментирам, явно още не си на 'ти' с него, след като ползваш неща като $HTTP_POST_VARS, които от години ги няма.Това е първия уеб който виждам с 4 реда CSS.Напълно некадърна разработка за целта която е поставена, че и версия 3.0, първо нещо стабилно направете че тогава пускайте RC-тата.
  • Събота, 20.12.08, 19:07, danieldenev:
    Правено е мноооого отдавна! Виж датата. От тогава да си виждал пуснато на български език като отворен код приложение от този клас? Май не си... Понеже всички гонят само печалби. За всичко си абсолютно прав, но не си обективен. Всеки който се реши да пусне отворен код не следва да бъде хулен а насърчаван. Щом си печен с PHP-то постъпи като мен... жертвай вечерите от личното си време и доразвий продукта и го пусни безвъзмездно някъде за да го теглят и поставят на Linux машните хората си. Аз с PHP-то не съм на ти защото програмирам на C#.NET и каквато и да е друга технология не ми е особенно позната. Ако някъде съм писал на ASP.NET или съм ползвал T-SQL е било наложително но не и лесно (лично за мен). Всъщност от 4 месеца имам достатъчно на брой и достатъчно грамотни служители... Та последвай съвета ми! Взимаш и пишеш такъв клас приложение (от нулата защото това което аз съм поставил тук е старо и смотано) и го поставяш тук до моето

    Статуса ти до момента: "Потребителят не е добавял програми в Download.BG." Иначе за другите лесно се пише!

  • Събота, 20.12.08, 19:48, karadzha:
    ” Правено е мноооого отдавна! Виж датата. От тогава да си виждал пуснато на български език като отворен код приложение от този клас? Май не си... Понеже всички гонят само печалби. За всичко си абсолютно прав, но не си обективен. Всеки който се реши да пусне отворен код не следва да бъде хулен а насърчаван. Щом си печен с PHP-то постъпи като мен... жертвай вечерите от личното си време и доразвий продукта и го пусни безвъзмездно някъде за да го теглят и поставят на Linux машните хората си. Аз с PHP-то не съм на ти защото програмирам на C#.NET и каквато и да е друга технология не ми е особенно позната. Ако някъде съм писал на ASP.NET или съм ползвал T-SQL е било наложително но не и лесно (лично за мен). Всъщност от 4 месеца имам достатъчно на брой и достатъчно грамотни служители... Та последвай съвета ми! Взимаш и пишеш такъв клас приложение (от нулата защото това което аз съм поставил тук е старо и смотано) и го поставяш тук до моето

     То си е най-лесно да се хули. Някой, че си направил труда - бе, майната му. И е много важно другите да направят нещо за нас, ние да направим за тях - от какъв зор!?!

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.