download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Clonezilla 3.1.0-22


Архивиране на дялове или цели дискове на един или няколко компютъра наведнъж


Изтегли (404480 KB) Changelog

Визитна картичка на програмата

Автор: Steven Shiau, K. L. Huang ...
Лиценз: Open Source
Големина: 404480 KB
Обновен на: 13.07.2023 от spursy
8996 показвания, 308 сваляния  Статистики

Потребителите, изтеглили тази
програма свалят още:

Acronis True Image 2021 Build 30480
Visopsys (Partition Logic) 0.91

Публикации в списанието


няма публикации
 
Highslide JS

Ако знаете за какво служат Norton Ghost или Acronis True Image, то и тази програма няма да ви се стори непозната. Може да архивира както цели хард дискове, така и отделни дялове. Има възможност и за работа в мрежа, което я прави подходяща за едновременно възстановяване на няколко компютъра от един сървър.
Ако възстановяваната файлова система е сред поддържаните
ext2, ext3, ext4, reiserfs, reiser4, xfs, jfs of GNU/Linux, FAT, NTFS, HFSUFS of VMFS3 то тогава има възможност да се съхраняват само използваните блокове, вместо да прави копие 1:1 на всички, което води до много голямо бързодействие. Като се добави и възможността за компресия, архивите стават атрактивно малки по размер.
Софтуерът се разпространява под GPL лиценз.

След изтегляне, iso файла може да се запише на диск или на USB външна памет. Компютърът, който ще бъде клониран се рестартира, след което му се оказва да зареди от външния носител с Clonezilla.

Тъй като софтуера е Linux базиран имайте предвид, че дяловете са именувани в този стил. Например sda2 означава дял втори на sata диска. Ако диска е с Windows и вторият (логически) дял е на extended partition, то тогава вторият дял (устройство d:) най вероятно ще се представи като sda5 (логическите дялове в extended започват от 5 нататък).

Изисквания: Зареждащо устройство CD/DVD Drive, USB port, PXE или хард диск


Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Понеделник, 14.01.08, 19:08, juliandj:
    Това някой пробвал ли го е.Дали ще работи както трябва.
  • Вторник, 15.01.08, 14:14, anonymous:
    Като гледам този размер (94726 KB) не си заслужава да го пробвам.
    За сравнение Symantec Ghost 11 Bootable CD with USB Support архивиран е само 5,86 МБ, ISO-то е 12 МБ, като това може да се запише на mini CD или дори на USB-устройство (с програмата FlashBoot). Създаваните образи могат да бъдат записани на HDD или на външни устройства с интерфейс USB, FireWire или на CD/DVD дискове.
    И няма да ми казва: ... Ако диска е с windows и вторият (логически)дял е на extended partition, то тогава вторият дял (устройство d:) най вероятно ще се представи като sda5 (логическите дялове в extended започват от 5 нататък)
  • Събота, 19.01.08, 00:20, anonymous:
    А ако имаш например ReiserFS дял, какво ще направиш със Symantec Ghost? Програмата е много по-добра от Ghost, Acronis и др. конкуренти, справя се безпроблемно и с по-големи от 250 GB дялове (и дискове), нещо което не винаги е в сила за повечето програми от този тип. А има и комбинирано live-cd (clonezilla + gparted): http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=115843
  • Четвъртък, 25.12.08, 21:54, dhtj:
    супер дистро ;)
    преди да работи човек с нещо е хубаво да се запознае, ето това ми беше много полезно http://skss.learnfree.eu/archives/171 , прочетете и ползвайте, няма да сбъркате


    ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ

  • Четвъртък, 05.02.09, 19:54, insecteater:
    В последната версия са я попороменили - според мен е станала по-объркваща, макар да има някои полезни нововъведения, включително направа на rescue USB flash устройство. Общият принцип е спазен - първо мястото с архива, после мястото което има нужда от архив. Ако архива е правен с по-стара версия, която слага папка директно в дяла, за възстановяване вече се задава / папката и чак след това се избира конкретната папка с архива. Също така ръководствата които са правени за предни версии вече не са много актуални поради допълнителните менюта и опции които са се появили.

    И все пак това според мен си остава една от най добрите и с най много възможности свободни програми за тази цел, която без никакви притеснения може да се използва по фирми и институции.

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.