download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Рента (portable) 4.102


В помощ на фирми, обработващи земеделски земи


Изтегли (12320 KB)

Визитна картичка на програмата

Автор: ЕТ ЕЛЕКТРИК
Лиценз: Demo
ОС: Windows XP/Vista/7 
Големина: 12320 KB
Обновен на: 28.10.2011 от electric_cc
16660 показвания, 695 сваляния  Статистики

Потребителите, изтеглили тази
програма свалят още:

АГРО ОФИС 2.0.1400
ФАКТУРИ 2020 - 01.01.2020
ЗАПЛАТИ (portable) 8.5.45

Публикации в списанието


няма публикации
 
Highslide JS

Тази програма не се нуждае от правата на системния администратор за да се инсталира и не записва нищо в системния регистър. Достатъчно е да се разкомпресира на някой от дисковете, където ще създаде папка и е готова за работа. При копиране на флашка тя ще продължи да работи. Единственото изискване на операционната система е да е XP SP2 или следваща и може да работи както на 32, така и на 64 битова машини.
    Този продукт е предназначен да съхранява и обработва информацията, свързана с обработката на земеделските земи: списък на лицата, предоставили земи за обработка, внесени земи, масиви, парцели, лично ползване, получени натури, внесени и получени суми, рента, дивидент и др. Поддържа лична картотека с адреси, телефони, документи за земята и дяловия капитал. Може да се води картотека на скиците за парцелите от сканиран чертеж или снимка.
    Земите се отчитат по землища. Парцелите се водят по ЕКАТТЕ, номер на масив и номер на парцел. Файловете за всяка отчетна година са самостоятелни и достъпни по всяко време. ЕКАТТЕ се четат от Анкетната карта, затова е необходимо тя да се посочи още при създаване на базата. Номерата на масивите и парцелите могат да бъдат три цифрени или четири цифрени. Номерът на имота се получава след сливането на номера на масива и номера на парцела. Например 001001 или 00010001.
    Изчислява рента, дивидент, лимит за земи и натури според внесената земя, дяловия капитал или смесено. Печата подробни фишове за личния резултат, общи справки за фирмата, справка за дължимия данък, списъци за рента, дивидент и натури, касов отчет за внесените и изплатени суми от дата до дата.
    Програмата е разработена през 1993 г. под DOS, по късно е преработена под Windows, непрекъснато се разширява и има следните възможности:
- Подготвя списък на лицата, имащи отношения с фирмата. Поддържат се и наследници, като първо се посочват в общия списък, а после се маркират в картона на лицето, като се използва бутонът [Наследници].
- Подготвя списък на земите на всяко лице, съгласно изискванията на земеделските служби с отделни полета за обработваема и необработваема земя. За всеки парцел има поле за цена на рентата, което позволява заплащане според всеки договор.
- Показва се и таблица, в която се вижда рекапитулация на земите по категории и може да се посочва за всяка категория коефициент за приравняване, тъй като крайният резултат се изчислява на база приравнената земя.
- Предвидена е възможност за общо въвеждане цената на рентата: за фирмата, за отделно звено, землище или по вид договор.
- За по-добра информираност има възможност към всеки парцел да се добави скица, която може да се разглежда и разпечатва на принтер.
- Поддържат се няколко вида договори, които се попълват автоматично от вградения Wordpad, като операторът може да си направи свои, използвайки специален бутон за вмъкване на кодове, които редакторът изпълнява.
- Поддържат се таблици за лично ползване, натури, начисления и удръжки, суми от минали години. Където е необходимо има процедури за автоматично начисляване в зависимост от внесената земя, капитал или смесено.
- Земеделските кооперации, които имат дялов капитал могат да следят движението на капитала, да начисляват дивидент и да отпечатват “Книга на кооператора”.
- От всяка таблица може да се извиква персонален фиш, на който се виждат подробности за земите, капитала, личното ползване, начислени суми и суми от минали години. От фиша може да се извика форма за управление отпечатването на личния фиш. Фишът има всички атрибути, които го правят документ, доказващ получаването на сумата, както е при фактурите. Освен това може да се разпечата Разходен ордер, Нареждане за кредитен превод, Пощенски запис или Списък върху дискета или флашка и Нареждане за масово плащане, като всички документи се попълват автоматично, а дискетата може да се подготвя във формат по изискванията на 13 от най-известните банки.
- В края на работния ден може да се прави касов отчет за приходите и разходите на касата.
- Изготвят се над 40 вида справки, които могат да се разпечатват на хартия или да се генерират в EXCEL, като най-важните са Анкетна карта, Декларация по чл.69, 70 и 73, както и различни видове списъци.
- Освен тях има и 14 вида проверки за пропуснати или неправилно попълнени данни.
- Програмата поддържа архивиране и възстановаване от архив на произволен носител.
- При токови удари и повреди, макар че това е доста рядък случай може да се използват вградените средства за ремонт на базите както е при Microsoft Access.
     Може да се активира многофирмен вариант. Работи и в мрежа.

Ограничения: 3 месеца гратисен период


Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Неделя, 05.10.08, 17:19, icenceto_91:
    prati na icenceto_91@abv.bg trqbva mi speshno blagodarq predvaritelno
  • Неделя, 30.11.08, 16:57, anonymous:
    изпратете ми ключа моля ви на адрес roksimm@abv.bg
  • Събота, 31.01.09, 19:20, anonymous:
    Еми нали имаше 3 месечен гратисен период
    аз пращах смс-и и пак не става.Продават си само блокуците тука.:Д
  • Четвъртък, 26.02.09, 18:12, dreamskill:
    ” Еми нали имаше 3 месечен гратисен период
    аз пращах смс-и и пак не става.Продават си само блокуците тука.:Д „
    Ъхххх...като си пратил/а смс за сайта download.bg,не означава ,че ще имаш ключ за програмата.Толкова ли сте неграмотен/а,че не можете да прочетете това
  • Четвъртък, 26.02.09, 19:52, electric_cc:
    Тук на тази страница, има достатъчно информация къде се намира сайтът, откъдето е представен продуктът. Отивате в най-горното поле и записвате http://www. + името на сайта и дърпате направо от извора без SMS-си. Наистина при Winddows Vista или когато има администраторска парола не работеше процедурата за изчисляване на периода.

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.