download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

DiskCryptor 1.1.846.118


Защитава сигурно дисковете, криптира и сектора за първоначално зареждане


Изтегли (979 KB)

Визитна картичка на програмата

Автор: ntldr
Лиценз: Open Source
ОС: Windows All 
Големина: 979 KB
Обновен на: 17.11.2015 от stefankr
5807 показвания, 72 сваляния  Статистики


Публикации в списанието

ВерсияБрой ВерсияБрой
0.5 CD 01/2009
0.6a CD 6-2009
0.7 CD 7-2009
0.8 CD 9-2009

DiskCryptor е софтуер с отворен код, предназначен за защита чрез криптиране на дисковите дялове. Приложението гарантира висока сигурност, като криптира дори и партишъните за зареждане на системата. Друга отличителна характеристика на DiskCryptor е съвместимостта на криптиращия формат с TrueCrypt. Това означава, че потребителят може да отваря криптирани дялове с TrueCrypt. Програмата позволява отваряне на криптирани партишъни от възстановяващо CD, което е решение при по-сериозен проблем в системата.
 Продуктът първоначално е бил предназначен да замени комерсиалните криптиращи дисковете програми като DriveCrypt Plus Pack и PGP Whole Disk Encryption, програмата използва AES-256 в LRW режим за извършване на криптиране.
 ВАЖНО! ! ! C излизането на версия 0,5 проектът изоставя съвместимостта с TrueCrypt и предишни версии на DiskCryptor, защото това ще породи редица други проблеми занапред.
 НОВОВЪВЕДЕНИЯ: Добавена е възможност за CD криптиране, поддръжка на exFAT файлов формат, осъвместяване с Windows 7 и ред други, който може да видите от Changelog-а при нас.

 На Vista x64 и Win2008 x64 е бил въведен Driver Signature от "Майкрософт" за предотвратяване на писане и разпространение на свободния софтуер за тези системи. За да стартирате DiskCryptor на тези операционни системи, трябва да натиснете F8 по време на зареждане и да изберете елемент "Disable driver signature eforcement", но проблемът ще бъде решен скоро.
 За пълното премахване на програмата, трябва да изберете меню «File-> Uninstall Driver», отделяте dcrypt.exe и рестартирате системата. Ако системата ви е криптирана, премахването на програмата става недостъпно и ще трябва наново да разшифровате.
 За повече информация четете ТУК.


Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.