download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

MakeManifest v2.4


Инструменти за създаване на Portable програми


Изтегли (122 KB)

Визитна картичка на програмата

Автор: ЕТ ЕЛЕКТРИК
Лиценз: Freeware
ОС: Windows XP/Vista/7 
Големина: 122 KB
Обновен на: 06.05.2010 от electric_cc
2603 показвания, 66 сваляния  Статистики


Публикации в списанието


няма публикации
 
Highslide JS

Продуктът използва технологията манифест за създаване на програми, които нямат нужда от правата на системния администратор за инсталирането им. Достатъчно е такива програми да се разкомпресират или копират в избрана папка и са готови за работа. Основната идея се състои в това да се накара системата “да си мисли”, че компонентите, които програмата използва са регистрирани. По този начин в системния регистър нищо не се записва и няма опасност от срив при неправилно извършена регистрация.
     Тази програма използва два метода на работа: автоматичен и ръчен. Автоматичният метод се удобен, когато продуктът за инсталиране има подготвен CAB-файл, например от Visual Basic. Достатъчно е с бутона за търсене да се намери този файл, да се избере подпапка за записване на компонентите (по подразбиране Support), които се нуждаят от регистрация и да се стартира процеса. Програмата автоматично създава папка с името на продукта и необходимата подпапка за съхранение на компонентите. В нея се разкомпресирват всички файлове, съдържащи се в CAB-файла, проверяват се кои компоненти имат нужда от регистриране и се прехвърлят в избраната подпапка. След това се генерира файлът .manifest. Ако в текущата папка е наличен файлът MT.EXE (част от SDK) и е маркиран CheckBox-ът [Merge manifest], тогава той се имплантира в основния EXE-файл, а файлът .manifest се унищожава. На оператора не остава нищо друго, освен да направи ZIP на продукта. След приключване на автоматичния режим, съответните параметри се записват с име MyProject.prj и по-късно след прекомпилиранене на съответния продукт, MyProject.prj може да се прочете и процесът да се повтори.
Вторият метод е ръчен и е за по-напреднали. Операторът трябва да създаде папка с името на продукта. В нея се записва EXE-файлът и всички компоненти, от които програмата се нуждае. Записват се също необходимите данни и параметрични файлове, с които програмата ще работи. С бутона за търсене се посочва името на EXE-файла и се стартира процесът. Тук има вероятност, ако е изпусната важна библиотека програмата да не работи. В този случай нужната библиотека трябва да се добави и процесът да се повтори. При последния метод няма значение как е компилирана програмата, важното е да има EXE-файл и необходимия набор компоненти. При втория метод файл MyProject.prj не се записва.
     От тук (http://www.electric-cc.com/files/DEMO_manifest.rar) може да се изтегли филмче, което демонстрира начина на работа.
     Този продукт е създаден с активното и ползотворно участие на Владимир Висулчев (wqwe).


Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Вторник, 09.03.10, 14:28, квант:
    Изтеглих си програмката, помолих по мейла автора ( според обещанието ) за рег.ключ. И сега блажено чакам.
  • Понеделник, 05.04.10, 15:45, electric_cc:
    Извинения. При ZIP-ването файлът е бил пропуснат. Докато модераторите го обновят, може да го изтеглите директно от тук. http://www.electric-cc.com/files/MakeManifest.zip

  • Петък, 07.05.10, 10:16, квант:
    С най - голямо уважение към труда на създателя на програмата, препоръчвам професионална и доказала се за тази цел :VM Ware Thin App 4.0.4.204871. Може да има и по - нова версия, който се интересува може да си я изтегли от нета.
  • Понеделник, 10.05.10, 08:44, electric_cc:
    Миналата година правих експерименти с безплатната версия на тази програма, но на някои компютри ми даваше грешки и поради това се отказах от нея. Може би PRO версията да работи правилно, но не съм експериментирал с нея.

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.