download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

DosPrint Portable 2.4


Формиране на страници за печат от програми на ДОС


Изтегли (108 KB)

Визитна картичка на програмата

Автор: ЕТ ЕЛЕКТРИК
Лиценз: Demo
ОС: Windows 2000/XP/2003/Vista/2008/7 
Големина: 108 KB
Обновен на: 06.04.2011 от electric_cc
2139 показвания, 10 сваляния  Статистики


Публикации в списанието


няма публикации
 
Highslide JS

Този продукт е предназначен да управлява печата, когато текстът е формиран от програма на ДОС, независимо от това дали има паралелен порт. Например лаптоп. Програмата дефинира виртуален паралелен порт и комуникациите се осъществяват през него. На системната лента се появява иконата на ДОС. При щракване с десния бутон на мишката върху нея се появява меню за настройки.
     При настройки, ако е избран автоматичен режим, страницата се формира по следния начин: първо страницата се поставя в положение “Портрет”, а шрифтът на размер 12. Ако е маркиран “Стартов размер на шрифта” вместо 12 се започва от посочения размер. След като се формира текстът, се проверява дали ширината на текста превишава възможностите на принтера. Ако превишава, първо страницата се обръща на “Пейзаж” и отново се проверява за коректност, ако пак превишава, постепенно се намалява размера на шрифта, докато се получи положителен резултат. Това става докато размерът на шрифта е по-голям от 6. Когато текстът е много голям по обем или в текста има прекалено дълги редове, за да се избегни блокиране, процедурата се прекратява. В този случай е препоръчително да се изключи автоматичното определяне на шрифта и печатът да се повтори.
     Функцията “Пренася дългите редове” е удобна, когато няма таблици в текста.
     Ако е избрана функцията “Подрежда текста на страници” се процедира по описания вече начин за да се определи размерът на шрифта. След това текстът се преподрежда като се следи височината на страницата и когато тя превиши размерите на принтера, се отваря нова страница. В същото време се добавят горно поле и ляво поле. Ако самата заявка за печат има символи за край на страницата, автоматично се отваря нова страница.
     Ако тектът не се изобразява правилно, трябва да се избере шрифт, който удовлетворява потребностите.
     След като програмата е стартирана, тя очаква сигнал от паралелния порт. След получаването на заявка за печат, се отваря прозорец, в който се вижда формираният за печат текст. Операторът има възможност да го редактира и когато сметне, че е готов може да натисне бутона за печат. Тук има четири възможности:
1- Да отпечата текущата страница.
2- Да отпечата всички страници.
3- Да отпечата само маркирания текст.
4- Да запише обработения текст във файл.
     Разликата между оригиналния файл и обработения е в това, че новият файл е прекодиран и се записва в уникоде формат като може да се чете от Notepad, Word или друг текстов редактор.
     През това време ако има подадена друга заявка за печат, тя се запомня и се създава опашка за печат. Ако текущата страница се затвори, автоматично се чете следващата заявка и страницата веднага се визуализира.
     При паралелните портове има зададено време за изчакване, което при по-старите системи е от порядъка на 32 секунди, а при съвременните най-често е заложено на 15 секунди. Програмата автоматично залага 2 секунди. С подаването на текста за печат до появата му на екрана то е около 5 секунди. Ако се окаже, че на практика е много по-голямо, това означава, че системният администратор е забранил писането в системния регистър. В този случай той трябва да промени времето за изчакване ръчно или да изключи програмата и после отново да я стартира.
     Преди активирането на програмата е полезно да се провери дали има стартирани подобни програми (например DOSPRN), ако има те трябва да се деактивират или деинсталират за да не се получи конфликтна ситуация.
     Програмата не работи на Windows 98.

Ограничения: 15 дни гратисен период


Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.