download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Stratego for Skype 1.31


Стратегическа игра за Скайп


Изтегли (1208 KB)

Визитна картичка на програмата

Автор: Богдан Шарков
Лиценз: Freeware
ОС: Windows All 
Големина: 1208 KB
Обновен на: 10.09.2012 от bo_shark
1357 показвания, 8 сваляния  Статистики


Публикации в списанието


няма публикации
 

Stratego е стратегическа игра, в която тактическото изчакване и изненадващата атака са най-важните елементи по пътя към победата. Двамата играчи имат армии от по 16, 25 или 40 пионки. Те са с различен ранг. Всеки от играчите си има флаг, който брани, докато се опитва да отнеме флага на противника. Преди началото на битката всеки от играчите си е разработил стратегия и е разположил своите тайни военни формации.
Фигурите се разполагат върху крайните четири реда на игралната дъска. Играчите могат да си изберат което и да е от 40-те полета, за да разположат своите 10 фигури.
Ако сте поставили флага си в един от ъглите и сте го прикрили с двете бомби, само сапьорите могат да го отнемат, защото само те имат право да обезвредят бомба и когато се натъкнат на тях – остават в играта, а бомбата напуска игралното поле.

Когато двете армии са разположени, играта започва с ход на червената армия. Фигурите на всеки играч са разположени в неговата половина на дъската, като ранговете им са прикрити от противника, т.е. опонента не вижда картинките на противниковите фигури. Заети са крайните редове, а двата средни (с езерата) остават празни. Фигурите с най-висок номер са и с най-висок ранг. Само знамето и бомбите нямат цифра, защото са с по-различни роли в играта. При нападение – когато искате да заемете поле с противникова фигура – в играта остава тази с по-висок ранг. Ако и двете фигури са с еднакъв ранг – заедно напускат играта. Всяка фигура, без значение от ранга й, може да превземе противниковия флаг, стига тя да може да се движи. Фигурите могат да се местят върху празни полета или такива, заети от противникова фигура. Тогава се сравнява силата им и едната фигура се изважда от играта. Играта продължава до отнемане на един от двата флага или до момента, когато един от играчите не може да мести своите фигури.

Всички правила за играта тук: http://clownfish-translator.com/stratego/rules.html

Изисквания: Изисква инсталиран и работещ Skype


Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.