download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Цифровизация 2013


Въпроси за цифровизацията на ТВ ефира в България


СтартReadme

Онлайн приложение

Автор: цифровизация.bg
Лиценз: Free
Обновен на: 19.01.2013 от krum
3076 показвания, 20 сваляния  Статистики


Какво е цифровизация на ефира?
Процесът на цифровизация представлява преминаването от аналогов ефирен телевизионен сигнал към цифров ефирен телевизионен сигнал. Преминаването се осъществява с изключване на аналоговите предаватели и замяната им с цифрови.

На мястото на една аналогова ефирна телевизионна програма ще могат да се приемат няколко ефирни цифрови телевизионни програми.

Освен това ще бъде осигурено по-високо качество на картината и звука, както и услуги като телевизионен справочник (EPG), мултимедийно съдържание по поръчка (VoD), платено съдържание (pay per view) и други.

Какво е декодер (set-top box)?
ОТГОВОР:
MPEG-4 декодерът (set-top box) е външно устройство с малки размери, което се включва между антената и телевизора. Ролята му е да преобразува цифров ефирен сигнал в аудио-видео сигнал или високочестотен аналогов, за да могат по-старите телевизори да го приемат.Ще мога ли да ползвам един декодер за повече от един телевизор?
ОТГОВОР:
Не. Един MPEG-4 декодер (set-top box) може да се свърже само с един телевизор.Кои канали ще мога да приемам ефирно с цифрова телевизия?
ОТГОВОР:
Ще можете да гледате всички програми, които имат лиценз от СЕМ за цифрово ефирно разпространение. За момента това са:

• BNT

• bTV

• bTV Action

• Nova

• Bulgaria On Air

• BBT - Балкан Българска Телевизия

• DRT - Дарик Радио и Телевизия

• TV7

В бъдеще броят на ефирните цифрови програми ще се увеличава.Какво ще стане след 1 септември 2013 със сателитните и кабелни програми?
ОТГОВОР:
Няма да има промяна. Тези телевизионни програми ще продължават да се разпространяват чрез сателитен и кабелен оператор, а вие ще може да ги получавате, стига да имате договор с такъв оператор.Какво е цифровата ефирна телевизия?
ОТГОВОР:

Цифровата ефирна телевизия е ново поколение разпространение на телевизионни сигнали, които са цифрово кодиран.. Тя се приема със същата антена, както аналоговата ефирна телевизия досега и предлага много предимства като по-високо качество, повече програми и допълнителни услуги.

За да гледате цифрова ефирна телевизия е неообходимо телевизорът да е с вграден цифров тунер и MPEG-4 декодер. Ако телевизионният ви приемник няма такъв тунер, трябва да включите допълнителен, външен MPEG-4 декодер (set-top box).


Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2023   Experta Ltd.