download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

ORBIS


Интерактивна карта на Римската империя


Старт

Онлайн приложение

Автор: Станфордски университет
Лиценз: Free
Обновен на: 23.05.2022 от stefankr
249 показвания, 3 сваляния  Статистики


Моделът на Станфордската геопространствена мрежа на римския свят реконструира разходите за време и финансовите разходи, свързани с широк спектър от различни видове пътувания в древността. Моделът се основава на опростена версия на гигантската мрежа от градове, пътища, реки и морски пътища, които рамкират движението в Римската империя. Той отразява широко условията около 200 г. н.е., но също така обхваща няколко места и пътища, създадени в късната античност.

Чрез ORBIS учениците могат да изчисляват разстоянието и времето за пътуване между стотици населени места в Римската империя. Изчисленията се извършват според начините на пътуване, които биха били използвани в онази епоха. Изчисленията включват дори разходите за хранене на магарета по пътя.

Моделът позволява четиринадесет различни режима на пътуване (кола с вол, носач, напълно натоварено муле, пешеходец, маршируваща армия, товарно животно с умерени товари, каруца с мулета, керван с камили, бърз военен марш без багаж, кон с ездач на рутинно пътуване, рутинно и ускорено частно пътуване, бърза карета и конна щафета), които генерират девет дискретни резултата по отношение на скоростта и три по отношение на разходите за всеки пътен сегмент. Пътуването по пътищата е предмет на ограничения за движение през планински терен през зимата и скоростта на движение е коригирана за значителен наклон.

Пътуването по река е възможно по двадесет и пет реки с два вида лодки. Скоростта на движение се определя от древни и сравнителни данни и информация за силата на речните течения. Симулациите на разходите са чувствителни към допълнителните разходи, наложени от движението нагоре по реката и, където е уместно, отчитат местните вариации в течението и въздействието на вятъра. Речните маршрути се допълват от малък брой канали. За всеки маршрут има четири дискретни резултата за време и четири за разход.


Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Понеделник, 23.05.22, 19:32, roswelll:
    това доста интересно

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.