download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Obsidian 1.4.16


Програмата за създаване на база от знания


Изтегли (74094 KB)

Визитна картичка на програмата

Автор: Obsidian
Лиценз: Open Source
ОС: Windows 7/8/10/11 
Големина: 74094 KB
Обновен на: 01.12.2023 от stefankr
644 показвания, 26 сваляния  Статистики


Публикации в списанието


няма публикации
 
Highslide JS

Obsidian е супер бележник - мощна и разширяема система, предназначена за изграждане на база от знания. Както казват разработчиците: „вашият втори мозък“. Това е наистина страхотен проект с активно развитие, огромна общност, много добавки и подробна документация.

Предполага се, че потребителят ще запише отделни мисли, идеи, планове и системата ще ги свърже, засичайки подобни знаци. Obsidian е подходящ за широк спектър от задачи - независимо дали става въпрос за записване на идеи в паметта, каталогизиране на данни, които са интересни за потребителя, писане на книга или нещо друго - това е мощен инструмент за работа с всякакви бележки.

Obsidian ви позволява да създавате текстови бележки, които ще бъдат свързани заедно. Бележките могат да съдържат тестове (поддържа се богато форматиране на Markdown), графики, видео/аудио и други, включително функции за вграждане на документи в различни формати. Много възможности ви позволяват да каталогизирате перфектно материалите. За да направите това, програмата има хранилище, самите бележки, вътрешни и външни връзки, връзки, тагове. Добре проектираната система е проектирана за гъвкавост и ви позволява лесно да разбирате натрупаните данни. Като цяло се получава мрежа от свързани данни.

Друга важна характеристика на Obsidian е графичното представяне на връзките между материалите, което е чудесно за показване на данни и ви позволява да видите свързани материали. Всяка бележка е представена като точка, при взаимодействие с която можете да видите всички останали, които имат връзка с нея.

Разширяемостта е важна характеристика на Obsidian. Всъщност това е универсален набор от инструменти, от които потребителят може да формира система според нуждите си. В момента се предлагат огромен брой плъгини: 25 основни и 622 допълнителни, създадени от общността - едва ли има задача, с която такъв набор да не може да се справи. И има повече от сто теми за дизайн на интерфейса.

Разбира се, програмата е междуплатформена - можете да изтеглите Obsidian за Windows, GNU / Linux, Android, iOS и някои други операционни системи.

  • Обсидианът е вид природно, вулканично стъкло. За него се вярвало, че има силата да дава ясен поглед върху проблемите. (Уикипедия)
  • Ограничения: за некомерсиални цели


    Мнения на потребители

    Твоето мнение

    Платени препратки

    Рекламни чанти
    Екстрапак произвежда рекламни чанти
    и опаковки от хартия и (био)полимери
    Bags.BG
    Яки графични станции
    Рендиране в реално време
    и на най-тежките обекти - от Перси ООД
    www.persy.com
    bgERP
    Управлявайте фирмата си
    с безплатен, уеб базиран софтуер
    www.bgerp.com

    вашето каре - тук

    за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.