download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Интернет скоро свършва

20.05.2008 17:32 (преди 15 години и 11 месеца) | stefankr | показана 4851 пъти Статистики
От американската телекомуникационна компания AT&T заявиха, че без допълнителни инвестиции сегашната мрежова архитектура на Интернет ще изчерпи възможностите си още през 2010 година.
На лондонска конференция, посветена на перспективите пред Web 2.0, Джим Чикони, вице-президент на AT&T, съобщи, че сегашната мрежа просто няма да издържи постоянно нарастващия обем на създаваното от потребителите мултимедийно съдържание, най-вече видеоклипове и музика. "Днес ние сме свидетели на най-драматичния период в цялата история на Интернет - вълната от онлайн съдържание", заяви той. Експертът допълни, че "безпрецедентната нова вълна на широколентов трафик" към 2015 година ще нарасне 50 пъти. Допълнително натоварване на мрежата идва и от нарастващата популярност на видеото с висока разделителна способност. "Всяка минута в YouTube се добавят нови осем часа видео. Много скоро това видео ще бъде във формат HD, а HD е с 7–10 пъти по-голям обем отколкото днешния типичен видеоклип. През 2010 година видеото ще е 80% от целия трафик. Сега то е 30%".

Според Чикони, за обновяване на инфраструктурата в САЩ ще са необходими към 55 милиарда долара, които да се инвестират за три години. В световен мащаб са нужни около 130 милиарда. От AT&T ще отделят 19 милиарда за поддържане и обновяване на собствената мрежа.

Източник: Еplus

Вижте още:

Мнения на потребители

Мнения, стр. 1 2
Твоето мнение

  • Сряда, 28.05.08, 11:47, anonymous:
    w momenta waobshte ne moga da gi razbera starite traseta koito sa s obiknowen mrejow kabel, ai sushto taka optichniqt ne warshi dosta golqma rabota ...za tozi mashtab schitam che shte da e redno poweche ot nqkolko satelitni wrazki kakto sa sega....
  • Вторник, 17.06.08, 19:21, anonymous:
    Няма да спре интернета, спокойно. Това, че ние няма да го ползваме е друга работа. Всичко е работа на военните и на мръсните комуняги
  • Четвъртък, 19.06.08, 19:09, anonymous:
    Глупости на търкалета Моля ви се как може да из вярвате като чули този януари че падне метеорит на земята вие много си вярвате маи а.
  • Неделя, 29.06.08, 20:00, anonymous:

    Ще ни уморите с такива информаций.
     Че то ще стане като един всеобщ локален диск. Няма да има нужда да се свалят филми и да държим софтуер по дискове и хардове. Каквото ни трябва просто си го инсталираме от мрежата.

  • Неделя, 29.06.08, 21:11, insecteater:
    ” ...
     Че то ще стане като един всеобщ локален диск. Няма да има нужда да се свалят филми и да държим софтуер по дискове и хардове. Каквото ни трябва просто си го инсталираме от мрежата.

    Нямаш си идея колко си прав . Даже няма да има нужда да се инсталира, ще си бачкаме директно online.

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.