download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Как се използва гласовото търсене?

15.10.2014 11:21 (преди 9 години и 6 месеца) | stefankr | показана 1500 пъти Статистики

Изследване на Google показва как се използва гласовото търсене в САЩ.

Младите хора в САЩ използват по-активно гласово търсене, отколкото възрастните. Около 55% от американците на възраст от 13 до 18 години използват гласовите помощници Siri, Cortana или гласовото търсене на Google ежедневно. При възрастните американци този процент е 41.

"Изяснихме, че за подрастващите гласовото търсене е толкова естествена дейност, както присъствието в социалната мрежа и те го използват доста креативно", - отбелязва Скот Хъфман - вицепрезидент на Google.

Сред почти 1500 респоненти в САЩ, около 40% търсят с глас направление за пътуване, 39% диктуват текстови съобщения, а 32% инициират гласови позвънявания. Около четвърт от американците проверяват с помощта на гласовото търсене прогнозата за времето.

За развлечение гласовото търсене се използва от половината от младежите и от една трета от възрастните жители на САЩ. Тинейджърите съобщават, че търсят чрез мобилните гласови помощници музика, разписанието на кинотеатрите и съвети по изпълнение на домашните си работи.

За американците предимствата на гласовото търсене е в многозадачността (76%) и възможността да се почувстваш технически напреднал (58%). Около 45% от възрастните американци заявяват, че при подаване на гласова команда се чувстват като напреднали компютърни специалисти. В същото време, 89% от подрастващите и 85 от възрастните признават, че в бъдеще гласовото търсене ще е още по-разпространена функция.

Източник: soft.mail.ru

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.