download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Ново поколение удобен Windows емулатор под Linux и macOS

03.01.2024 12:09 (преди 3 месеца и 23 дни) | spursy | показана 886 пъти Статистики
Инструмент с удобен графичен потребителски интерфейс, който улеснява потребителите да управляват и изпълняват Windows приложения под Linux, без да е необходимо да използват командния ред.
Отминаха дните, когато стартирането на Windows приложения под Linux беше трудно начинание, изпълнено с много предизвикателства. Днес има различни приложения за тази цел, като се използва Wine като основа върху която стоят.
Ако Bottles е едно от най-известните приложени през последните години, то Bottles Next все още е в процес на разработка, но обещава по-функционална емулация на Windows приложение за Linux и macOS, надграждайки съществуващите технологии.
Това е инструмент с удобен графичен потребителски интерфейс (GUI), който улеснява потребителите да управляват и изпълняват Windows приложения на Linux, без да е необходимо да използват командния ред.
Bottles
Bottles

Потребителите могат да създават изолирани среди (известни като „бутилки“), където приложенията за Windows могат да се инсталират и изпълняват, без да си пречат едно на друго или на хост системата.

Основни ползи:

  • Позволява да се стартират игри създадени за Windows, на компютри с Линукс.
  • Използване на конкретен софтуер, които е наличен само за Windows.
  • Разработчици могат да тестват своите приложения в среда, подобна на Windows, без да се нуждаят от лиценз за операционна система или настройка за двойно зареждане.

    Важно е да се отбележи, че Bottles и новия проект Bottles Next са две различни неща. Bottles Next не е надстройка на Bottles, а напълно отделно приложение, написано от нулата, имащо за цел да реши проблеми, които текущата кодова база прави невъзможни за коригиране, проектирано за мащабируемост и разширяемост във времето.

    Bottles Next ще има модерен интерфейс, предлагащ персонализирано потребителско изживяване. Специално внимание е обърнато на геймърите, една от основните групи потребители на приложението. Например, приложението ще е готово за Steam Deck, благодарение на режима Large Coverage. Изцяло обновената библиотека ще позволи персонализирани корици, лесен достъп до настройките на софтуера, статистика за време на използване и др.

    Bottles Next все още се разработва и се очаква да бъде пуснат официално в близко бъдеще, а докато това стане, Линукс потребителите могат да използват стабилния и доказал се емулатор Bottles в техните системи. Можете да инсталирате Bottles от софтуерния магазин на вашата дистрибуция или през терминала.

    Напредъкът при Bottles Next можете да следите на https://usebottles.com/blog/bottles-next-a-new-chapter/

    Bottles Next - Library
    Bottles Next - Library

  • Вижте още:

    Мнения на потребители

    Твоето мнение

    Няма мнения

    Платени препратки

    Рекламни чанти
    Екстрапак произвежда рекламни чанти
    и опаковки от хартия и (био)полимери
    Bags.BG
    Компютри за геймъри
    Домашни компютърни системи за игри
    Конфигурации по желание от Перси ООД
    www.persy.com
    bgERP
    Управлявайте фирмата си
    с безплатен, уеб базиран софтуер
    www.bgerp.com

    вашето каре - тук

    за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.