download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
» Търсачка

Търсене на статии по ключови думи

 

RSS захранване
 

Използвайте Multi-touch на обикновените лаптопи

Практика 08.06.2010 14:35 (преди 13 години и 11 месеца) | dulo | прочетена 131 пъти Статистики

 

     Който е имал възможността да се запознае с технологията Multi-touch, вградена в лаптопите на Apple се е уверил, че тя значително улеснява и опростява управлението на компютъра. Разпознава се докосването и движението на няколко пръста едновременно и това дава възможност за изпълнение на много допълнителни функции, като най-популярната от тях е може би превъртането (скролът) на страницата с два пръста (Two finger scroll) нагоре-надолу (аналогично на превъртането с помощта на колелцето на мишката) и наляво-надясно. Тази възможност е реализирана и за ОС Microsoft Windows, като за целта се използва вграденият в лаптопа тъчпад.

Tази статия е публикувана само он-лайн.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Сряда, 09.06.10, 17:32, dulo:
    ” Какво направих? Деинсталирах Synaptics TouchPad Driver for Microsoft Windows XP рестартирах, сложих го на ново, рестартирах, но пак такава функция няма! Пробвано ли е дали на Windows XP(моя е Windows XP Pro SP3) има всички функции?

    И другата част....

    Такова животно каквото при тебе има при мене няма. „

    Тестовете бяха извършени върху тъчпадите на Synaptics, вградени в лаптопите на Toshiba както за XP, така и за 7. Споменах, че тези драйвери не са официално обявени и е напълно възможно да има някакви разлики за разнообразните тъчпади в лаптопите. Препоръчвам инсталирането на Scrybe, като самата програма изтегля актуалните към момента драйвери.

  • Сряда, 09.06.10, 17:44, stoqncho:
    И моя лаптоп е Toshiba, но все пак няма такива екстри. Инсталирал съм си и Scrybe ,но няма кой знае какви функции, които са ми нужни.
  • Сряда, 09.06.10, 18:19, dulo:
    Акцентът е върху пълноценното използване на тъчпада, без да е необходимо да се протягаме към мишката. Всичките й функции се поддържат удобно от тъчпада и нейното включване не е толкова необходимо. Жестовете (SGS) на Scrybe улесняват още повече работата с тъчпад.
         Що се отнася до ротацията и мащабирането, не е за учудване, че има проблеми с разпознаването на жестовете, IMHO това е въпрос на най-различни патентни спорове.
  • Сряда, 09.06.10, 18:23, dreamskill:
    ” И моя лаптоп е Toshiba, но все пак няма такива екстри. Инсталирал съм си и Scrybe ,но няма кой знае какви функции, които са ми нужни. „
    страхотна програма! полезен коментар..
  • Сряда, 09.06.10, 18:35, dhtj:
    Хубава статия. Моя лаптоп се продава с такива multi-gesture драйвъри и в спецификациите му пише че има такъв тъчпад. Полезни са функциите и използвам почти всичките още от началото, но само една ми липсваше - натискането със средния бутон (скрола) на мишката (в мозила отваря и затваря табове). Програмата TwoFingerScrol ми помогна за това. Благодаря.

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.