download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Ubuntu 9.04

<1 2 3 4 5 6 7 8 9 >

Автор
Съобщение
anonymous
Чет, 29.10.09, 10:19

RE: RE: Ubuntu 9.04

” Успя ли да инсталираш драйвер на виртуалната машина?

Перфектно се справяш с терминала, всякаш някой ти е казал да не го докосваш в близкото бъдеще...
Ей така за протокола--преди 2. Create .deb packages. вече са сложили 1. Download the latest Catalyst package.
 Шантава конспирация...
Catalyst 9.9
Installer(ati-driver-installer-9-9-x86.x86_64.run)
и.т.н....
вероятно ще го свалиш на десктопа......и вероятно в този случай ще трябва да пратиш Терминала да бачка на десктопа($ cd Desktop)...и след като свършиш на десктопа евентуално ще върнеш Терминала в предната директория за да довършиш($ cd -)...абе общо взето си неспособен да прецениш риска от некомпетентното ти "чопане' в Конзолата...последното слага края на коментара ми.
Ако продължаваш в същия небреже дух ще почнеш и ти да говориш несвързани работи относно Линукс...
*

Благодаря ти Галка за съветите отново.Но преди да почна да инсталирам според теб дали не съм прочел нещичко за да съм наясно какво ще правя.Въпреки че Убунто е ново за мен нещо не ме плаши, макар и че не разбирам и че допускам грешки.Ако ти се притесняваш да допускаш грешки и в убунто и по прицнип- те разбирам, аз не се притеснявам от това.Все пак безгрешни хора няма на света, а това че някой проявява любознателност към нещо ново / в случая убунто/ не мисля,че би трябва да се критикува в случая и да се държи със сарказъм и надмедност към човека-.така го осещам и преценявам от писането ти/..Хората са казали нещо много хубаво"Когато си сгрешил не значи че си се провалил и че не можеш да се справиш с това което си се захванал,а просто трябва да опиташ по друг начин".Та относно казаното-човек се учи от грешките си, както правя и аз и затова не се притснявам да сгреша когато съм се захванал с нещо ново и да попитам ако незнам нещо.И когато сгреша се старая да извлеча съответната поука от грешката, какво е довело до грешката, къде бъркам, и се опитвам да разбера възможно най-добре в което съм сгрешил /в което мисля,че няма нищо лошо/.А относно хората които се притесняват да допускат грешки лошо няма в префекционизма , но с времето такива хора се самовглъбяват в себе си и си мислят,че са постоянно прави дори и когато грешат,но пък всеки има право да отстоява позицията си независимо дали е прав или крив в случая.Но както и да е малко позадълбах,все пак благодаря за помоща

редактиран от anonymous на 29.10.09 10:19
редактиран от anonymous на 29.10.09 10:20
редактиран от anonymous на 29.10.09 10:21
galkamalka
Чет, 29.10.09, 10:25

мдаммм
Бъди сигурен, че не се срахувам просто защото вече имам представа какво правя или какво ще се случи...
Абе просто ми се искаше да не правиш поне моите ексгрешки.
Сега, докато чакаш и друга помощ нищо не ти пречи да прочетеш и между редовете

Чисто приятелски ти пожелавам 1 ден да имаш поне едно изрядно дистро! За съжаление това малко хора постигат, дори такива които и акъл дават. Линукс е един велик трилър, който е направо награда. Дано и ти я заслужиш!
Късмет

редактиран от galkamalka на 29.10.09 10:26
редактиран от galkamalka на 29.10.09 10:35
anonymous
Чет, 29.10.09, 10:45
Офф-топик
Споко Галка,не съм го взел на вътре , все още не съм станал пък толкова тънкообиден, а и се старая да разбирам хората.Иначе чета между редовете и се ровя.Ама това да не повтарям твоите грешки малко трудно да знаеш.Все едно да си родител и да се стараеш да пазиш детето си да не повтори някои твои грешки когато родитела е бил в тинейджъркса възраст/илизания, да пробва да пуши, да пие, да има гаджета и така в най-общ изглед//е това е абсолютно невъзможноспоред мен/.Иначе имаш ценни мнения, като поизключим сарказма и надмеността,че си по напреднала от другите, а може и да се бъркам,но като пишеш така караш хората във форума да се бъркат и да не те взимат на сериозно независимо от мнението ти/колкото и добро, съдържателно и експертно да бъде/ като мислят,че си с твърде голямо самочувствие в това което знаеш/лошо няма да има човек самочувствие,стига да е в рамките на нормално и да не се забравя/ и ще те отбягват, защотото повечето не обичат хора които са от "Голямото добро утро"-макар,че всичкото това което изписах до тук незначи че си такъв човек, просто е необходимо малко да се замислиш когато комуникираш с някого познат или непознат,независмо дали е виртуално или на живо дали по някакъв начин няма да засегнеш неговото чистолюбие.Защото ако човек се съобразява само със себе си и забравя околните около него то значи ,че е егоист.А ти не ми се виждаш такъв човек поради простата причина,че си тук и помагаш на по невежите от силиконовата долина.Но го прави така,че да бъде разбираемо,добронамерено и без сърказам или поне да изглежда,че е като сърказъм
редактиран от anonymous на 29.10.09 10:46
galkamalka
Чет, 29.10.09, 10:58
Уоу!
(упспак почнах със сарказъм и надменост)
Това не е ново за мен и не си първия, който ми го казва, но....
Ще си взема бележка.

Колко много флууд и оф-то-пик

редактиран от galkamalka на 29.10.09 11:00
nikobor
Пет, 30.10.09, 23:17

RE: RE: Ubuntu 9.04

” Един въпрос: 32-ката разпознава ли цялата РАМ и т.н. или има ограничение като при "някой други системи"? „
Доколкото съм информиран, в Убунту 9.04 x86 може да се инсталира т.нар. meta package linux-generic-pae, който открива пред Убунту x86 възможността да разпознае повече от 3 GB RAM.
sudo apt-get install linux-generic-pae

anonymous
Съб, 31.10.09, 19:54

RE: RE: RE: Ubuntu 9.04

” Доколкото съм информиран, в Убунту 9.04 x86 може да се инсталира т.нар. meta package linux-generic-pae, който открива пред Убунту x86 възможността да разпознае повече от 3 GB RAM.
sudo apt-get install linux-generic-pae

Дано да сработи. В момента подготвям компа за инсталация на 32-битова система и ще пробвам това!

galkamalka
Съб, 31.10.09, 20:39

RE: RE: RE: RE: Ubuntu 9.04

” Дано да сработи. В момента подготвям компа за инсталация на 32-битова система и ще пробвам това!
Как се подготвя комп за инсталация на 32-битова система?
Държиш го за ръката и му шепнеш окуражаващи неща?
anonymous
Съб, 31.10.09, 20:54

RE: RE: RE: RE: RE: Ubuntu 9.04

” Как се подготвя комп за инсталация на 32-битова система?
Държиш го за ръката и му шепнеш окуражаващи неща?

Е искам да кажа, че го подготвям за инсталация на друга система. Направих си backup на Windows-a уж, сега ще цепна 50 GB, записвам си CD и така... ех колко лесно щеше да бъде ако можеше само да му шепнеш окуражаващи неща от типа: "Давай, ти можеш... не осирай работата само заради една различна система!"

dreamskill
Съб, 31.10.09, 21:02

RE: RE: RE: RE: RE: Ubuntu 9.04

” Държиш го за ръката и му шепнеш окуражаващи неща?
ХихихихиХехехе
anonymous
Пон, 02.11.09, 20:37

RE: RE: RE: RE: RE: Ubuntu 9.04

” Да ама така имах проблеми с видеото. Дано при бъдещото 64x убунту няма такъв проблем. „

Човек инсталирах 32-ката. Всичко друго работи добре само интернет не мога да си пусна. Кажи стъпка, по стъпка как си си пуснал нет през wireless?!? Аз пробвах да се свържа само с име и парола, въвеждах какви ли не адреси и не ще и не ще да тръгне.
Рутера ми е Micronet SP916GK, имам защита с парола WPA (TKIP), a заради убунтото сетнах мода от AP на Ad-hoc тъй като в Убунту няма избор на AP mode а само на Ad-hoc и Infrastucture, има и пуснато DHCP и 3 други системи си намират настройките през него само Ubu прави гадости. Уж се конектвам, изкарва съобщение Connection Established и като пробвам да влеза в някой сайт -> Server not found.

<1 2 3 4 5 6 7 8 9 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.