download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

400 милиона продадени копия на Windows 7

Виж новината
<1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 >

Автор
Съобщение
joniewalker
Сря, 13.07.11, 14:49
” .. но ако трябва да препоръчам на начинаещ Френдли операционна система това ще бъде Убунту ( ако разбира се не е геймър )... „

E, аз препоръчвам Windows. И за гейминг, и за офис. A за напредналите, тези които работят с Photoshop, CorelDraw, AutoCad ... те си го знаят.

stiliyangr
Сря, 13.07.11, 15:24
Ако държите тази дискусия да продължи...Аз бих предложил да се обърне внимание на различните видове потребители. Например за линукс. Съответно и за другите ОС. Има начинаещи и по-напреднали; има хора, за които не е проблем да започнат да учат компютъра отначало и такива, които не биха го направили; има хора, които са доволни от това, което им се предлага по подразбиране и такива, които държат на определени програми...Смятам че е нормално да има разнообразие...макар че над 300(активни в момента) линукс-дистрибуции ми се струва прекалено.
Продуктите на Епъл може и да са идеални по определени критерии, но лично аз предпочитамнещо не-идеално което да мога когато поискам да променя/ъпгрейдна по мой вкус.
joniewalker
Сря, 13.07.11, 18:57

deringer
Сря, 13.07.11, 19:06
Аз препоръчвам...всички да си останете на бозата и да не омърсявате Линукс системите..
joniewalker
Сря, 13.07.11, 22:32
Амин.
phrozencrew
Сря, 13.07.11, 23:37
Мисля, че не биваше да се допуска Linux да попада в ръцете на масовия потребител. Много от хората, писали в темата, на практика никога не са осъзнали какво е Gnu/Linux. Не биха направили и разлика между "свободна" и безплатна бира.
Да се занимаваш с администриране и делегиране на права (с цел сигурност и предпазване от зловреден код) в собствената ти ОС е над интересите/възможностите на обикновения Win потребител, да не говорим за просто-зърналите с една джамена UNIX(Mac, който си е BSD)/Linux. Това е едно от неразбиранията - сигурността.
Другото неразбиране е беззаконието в което виреем поколения наред. За моите приятели, живеещи на запад, е страшно престъпление да си изтеглиш нелегална mp3-ка, а какво остава, да си инсталираш нелегално копие на повърнята. Не разбираш, че си престъпник, защото в тая държава няма кой да ти диша във вратлето, докато си миткаш с нелегалния WinblowZ и дори си позволяваш, да направиш престъпници, инсталирайки го на колегите ти, комшиите, леляти, шурея на леля ти... И всички останали, които едвам пишат на клавиатурата и те смятат за мега- хакер.
Още едно неразбиране са лицензите и правата и задълженията при употребата на определен (OpenSource) софтуерен продукт.
Но тъй като сме големи майстори на кунгфу, масонство, социални строеве, душене на делфинчето, скречове ... ъ-ъъъ и други спортове, всеки има право да се изказва авторитетно по теми, които най-малко разбира.
Така, че си говорете, но с едно наум!
kookki
Сря, 13.07.11, 23:40
” И е направо бонус това, че въпросната ОС на чичко Били хем е дружелюбна, хем е с достатъчно софт написан за нея , хем е безплатна /поне за дома, нали?/. Тъй, че пингвина или Мак нямат много големи шансове. „

Жена ми се оправя с еждневните си ИТ занимания и на Убунтуто, без да съм и провеждал каквото и да е обучение. Дори не и прави впечатление, че работи с друга ОС. Запозната е с компютрите колкото всеки един юзер. Единствено ме търси да монтирвам фотоапарата, но в миг свободен ще намеря скрипт за целта.
Стига толкова с дружелюбността.
Аероефекти и другите глупости на 7 ги имам в xubuntu 8.04, а то мой е по-дърто от 7, мога да променям каквото си пожелая в интерфейса, за да ми е кеф да го ползвам, инсталация-деинсталация на повечето нужни програми си е удоволсвие. Абе докато не опиташ няма да разбереш. Дори вградената прогноза за времето работи, за разлика от негодната притурка на 7-та.

dhtj
Сря, 13.07.11, 23:52
” Другото неразбиране е беззаконието в което виреем поколения наред. За моите приятели, живеещи на запад, е страшно престъпление да си изтеглиш нелегална mp3-ка, а какво остава, да си инсталираш нелегално копие на повърнята. Не разбираш, че си престъпник, защото в тая държава няма кой да ти диша във вратлето, докато си миткаш с нелегалния WinblowZ и дори си позволяваш, да направиш престъпници, инсталирайки го на колегите ти, комшиите, леляти, шурея на леля ти... „
Чича ти Били отдавна е станал милиардер. Нема никаква нужда от моите 300-400 долара, с които съм го ощетил като съм си дръпнал уина. Когато заплатите в България станат нормални, тогава ще намалее и пиратството, а до тогава Майкрософт, Сони мюзик, ЕА геймс и Уорнър Брос да си гледат работата
anonymous
Сря, 13.07.11, 23:52
именно нед за това иде реч .то и дезел се опита човека да налее малко акъл ,но не можеш да напълниш една кофа ,която вече е пълна!
stoqncho
Чет, 14.07.11, 02:33
Абе phrozencrew да не би българите да сме измислили торентите? Кракването? Пиратството? Да не би http://thepiratebay.org да е БГ производство? Все българите - това, българите - онова, а сякаш ние сме светнали другите за всички лоши неща по света. Пууу...

<1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.