download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

НЕ СКУЧАЙ А КАЖИ КАК Я КАРАШ?!

Автор
Съобщение
anonymous
Вто, 12.05.15, 00:55
Вредата от тютюнопушенето

http://www.dar-center.com/article/?article=585
океан
Вто, 12.05.15, 12:39

RE: НЕ СКУЧАЙ А КАЖИ КАК Я КАРАШ?!

Ако цигарите бяха единственото вредно нещо човек си заслужава да му обърне внимание ,но нали е така.

https://www.google.bg/search?client=opera&rls=bg&q=%D0%9E%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%BA%D0%BE%D0%B8%D1%82%D0%BE+%D0%BD%D0%B8+%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2%D1%8F%D1%82&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8&channel=suggest&gws_rd=ss

johnmotson
Вто, 12.05.15, 14:22
Има и много ползи. Ето първото, което ми попадна от множеството статии и ми хареса защото и аз усещам благотворното въздействие на цигарата, особено ако не съм палил повече от 4-5 часа поради невъзможност от свръх пожароопасната среда където работих допреди няколко години. Та... четете пушачи и непушачи.
------------------------------------------
    ПОЛЗИТЕ ОТ ПУШЕНЕТО :)))))))))))
Пушенето е физиологически необходим за организма на човек процес. Никотинът убива 36 вида микроби, като от тях 8 са вредни. Под действието на никотина първи загиват старите и слаби мозъчни клетки. Смолистите вещества, които се отлагат при пушенето по вътрешните стени на белия дроб затрудняват достъпа на въздух до алвеолите с което принуждават организма да увеличи благотворно притока на кръв в белия дроб.
Без пушене аналогичен ефект може да се получи само с интензивни занимания със спорт и сложни дихателни упражнения. Сам по себе си процеса на всмукване на дима и особено пушаческата кашлица се явяват естествена и необходима дихателна гимнастика.
Непушачът преждевременно износва своят организъм, работейки без почивка за цигара. А никотинът убива конят в човека. Паленето на цигара помага в профилактиката на сериозните психически разстройства. Пушещите се отвличат от производствените проблеми, шегуват се и се забавляват. Всяка усмивка продължава живота на човека с минута, а всяка цигара го съкращава с 3 минути. Тоест за всяка изпушена цигара, ако се усмихне човек 3 пъти и митическата вреда от никотина ще спадне на нула. Освен това временният недостиг на кислород, по време на пушенето кара мозъка след изпушването на цигарата да работи с удвоена ефективност. Това естествено не важи за непушачите, чиито мислителни способности намаляват експоненциално заради монотонната работа и кислородното пренасищане.
Пушачът сам си избира да пуши, като при това изпробва различни сортове цигари, пури, пособия като лули и мундущуци, сортове тютюн. Непушачите се лишават от всички тези познания и емоции с което ощетяват своят вътрешен мир.
Как да се пуши – това е много важен въпрос. Ако около пушачът се вихрят кълба от дим – то пуши дилетант, хвърляш на въздуха ценен материал. Истинският пушач дълбоко вдишва димът и дълго го задържа в дробовете си, където поема всички ароматни компоненти. Такъв човек е екологически по-безвреден от непушачите, защото употребява по-малко кислород.
Пушачът е по-пригоден за оцеляване в екстремни условия. В джобът му винаги ще се намери кибрит или запалка за палене на огън или за осветяване на пещера. При пушачът няма проблеми да заговори някой или да се запознае. Само трябва да му поиска огънче, държейки незапалена цигара в ръка. Тази терапия се препоръчва на силно стеснителни хора, които не могат да заговорят момиче в дискотеката. Да не забравяме, че момиче, гледайки един пушач как дърпа от цигарата си, го оприличава на смучещо биберон бебе на подсъзнателно ниво. И затова мъжете пушачи имат такъв успех сред жените. Обратното – мъж гледайки пушеща жена си прави същата аналогия, но с друг физиологичен смисъл.
Волевите качества на пушачите достигат необичайно високо ниво, особено в периодите им на отказване на пушенето. А непушачите никога са нямали волята да започнат да пушат, да кажем на 45 годишна възраст.
И в заключение – ако попитате някой – „Да имате да ми дадете два лева?” със сигурност ще получите отрицателен отговор, докато на въпрос „Да имате една цигара?” със сигурност ще получите и цигара и разговор по темата :))))
----------------------------------------------------
   Все пак не познавам човек, който да боледува от белодробен проблем свързан с тютюнопушенето и да ПРОДЪЛЖАВА да пуши!

ТАКА СЕ ЖИВЕЕ 100 ГОДИНИ!!!
ТАКА СЕ ЖИВЕЕ 100 ГОДИНИ!!!

редактиран от johnmotson на 12.05.15 14:38
insecteater
Вто, 12.05.15, 15:44

RE: RE: НЕ СКУЧАЙ А КАЖИ КАК Я КАРАШ?!

” Ако цигарите бяха единственото вредно нещо човек си заслужава да му обърне внимание... „

Страшна логика изкара. Сещам се вица "ами вие защо биете негрите". Искрено се надявам ти, а и останалите, които биха се подвели по подобни "отклонявания" , да са по-здравомислещи.
Мислещи хора сте, можете много добре да прецените кои са вредните неща, над кои имате контрол и над кои не. Вярно е, че избирателно да насочваме вниманието си е много удобно, но за съжаление на реалността не и пука какви са ни нагласите и желанията.
А и когато правите оценка, вземете предвид елементарните изисквания за резултати от експерименти - равни условия, контролни групи, изолиране на факторите. Например някаква си баба живяла 102 години и пушела като комин. Това не доказва нищичко. Научете какво е корелация. Все повече наблюдавам говорене като на махленски клюкарки (не в тази тема) - произволно свързване на факти, представяне на мнения и изводи като факти, свързване на "факти", между които няма корелация. Не това е начина за вникване в нещата.

редактиран от insecteater на 12.05.15 15:45
karadzha
Вто, 12.05.15, 18:26

RE: RE: RE: НЕ СКУЧАЙ А КАЖИ КАК Я КАРАШ?!

” Страшна логика изкара. Сещам се вица "ами вие защо биете негрите". Искрено се надявам ти, а и останалите, които биха се подвели по подобни "отклонявания" , да са по-здравомислещи.
Мислещи хора сте, можете много добре да прецените кои са вредните неща, над кои имате контрол и над кои не. Вярно е, че избирателно да насочваме вниманието си е много удобно, но за съжаление на реалността не и пука какви са ни нагласите и желанията.
А и когато правите оценка, вземете предвид елементарните изисквания за резултати от експерименти - равни условия, контролни групи, изолиране на факторите. Например някаква си баба живяла 102 години и пушела като комин. Това не доказва нищичко. Научете какво е корелация. Все повече наблюдавам говорене като на махленски клюкарки (не в тази тема) - произволно свързване на факти, представяне на мнения и изводи като факти, свързване на "факти", между които няма корелация. Не това е начина за вникване в нещата. „

Защо никой не говори за ежедневния стрес, на който сме подложени днес и как той влияе на стареенето на организма ни?

dreven
Вто, 12.05.15, 20:26
За мен пушенето е една от дрогите, които все още се разпространяват свободно. Пушенето си е форма на мания и тук две мнения няма. Познавам само един човек, който пуши само по една единствена цигара на ден и то преди лягане. В момента той е на 63 години, а изглежда на 45. Де да можеха и други като него, да се възползват от полезността на дрогата, без да прекаляват с нея и без да се пристрастяват.
И аз съм пушач, но единственият положителен ефект от този вреден навик според мен се проявява, когато зацикля над даден сорс. Тогава една цигара е незаменима. Спестява часове безсмислено блещене в монитора.
anonymous
Вто, 12.05.15, 22:29
5 заблуди за пушенето
http://www.zdrave.bg/?c=n&id=3985
karadzha
Вто, 12.05.15, 23:04

RE: НЕ СКУЧАЙ А КАЖИ КАК Я КАРАШ?!

"Цигарите премахват стреса" - това си е факт, а не мит

anonymous
Вто, 12.05.15, 23:06
Цигарите и алкохолът не помагат при стрес.

http://jivotatdnes.bg/index.php?page=article&id=9497

редактиран от anonymous на 12.05.15 23:07
insecteater
Сря, 13.05.15, 09:56
Относно думата стрес - когато започнах да гледам рибки, се бях втурнал да чета информация по въпроса. Та имаше препоръки, когато се премества рибката в нов аквариум, условията да се изравняват постепенно, за да не изпадне рибката в стрес. Стана ми леко тъпо - какъв стрес може да получи една риба да му се не види? Трябва да я водя на рибешки психолог ли? Пояснението обаче беше, че стрес означава нещо съвсем друго. Активизират се защитните сили на организма, той започва да работи на по-бързи обороти, задействат се разнообразни биохимични процеси, за да се защити организма от вредното влияние на околната среда. В краткосрочен план няма проблем. Когато обаче това се случва достатъчно често и/или достатъчно продължително, организмът започва да се изтощава, функциите му се нарушават и накрая ... рибката обръща корема. Та винаги, когато чета литература с медицинска насоченост, все се сещам, че стресът е за организма и как функционира, а не за моментното емоционално състояние.
редактиран от insecteater на 13.05.15 09:57

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.