download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

кажете за мойта програма

<1 2 3 4 5 >

Автор
Съобщение
angelicstar
Сря, 28.02.07, 16:26

RE: кажете за мойта програма

” Алгебра- за 8 клас
права- бога
крива /квадратно уравнение - дявола

каде се пресичат
аналитично и графично?
.....
а това тука са некакви глупости „

мож да са глупости ама аз сега почвам да се уча. разбрали. катоси толко велик що непокажеш ти как да я направя рпограмата?
anonymous
Сря, 28.02.07, 16:46
понеже Бог е Любов,а не смърт,

но тои е саздал дявола за да се родят човеците.

и сега не могат да го направат военните на никоя даржава-е затова не се дава на простаци,с един гол к.. и една сабя -за да се избиват мила,за да се доказват ,за да грабят

 биха ме позлатили като сина на Jessus ---> Juda i koito go predawa za 40 сребарника

аз тогава залюбих математиката и като дете четех биографиите и трудовете на великите математици и философи на света и се научих да мисля самостоятелно и да не копирам.

а и тази задача е много важна за инженерите и представя -регулиране и стабилизиране на процеси-вав всека една област на електрониката .

и си забелязала-никаде няма публикувано решение
и изглежда елементарно,ама не е.

знаеш ли например какво е определението на бога и дявола за самите тях?

anonymous
Сря, 28.02.07, 17:07
знаеш ли например какво е определението на бога и дявола за самите тях?

дедо попе -ти какво би казал по това?

hiroko
Чет, 01.03.07, 14:56
Видях новия вариянт на програмата ти. Сега се вижда колко е по-добре. Вижда се как напредваш. Това за Булевата функция вярно си се досетила умно и много ми хареса. Обаче трябва да внимаваш много с такива употреби на една процедура за две неща и да стане голямо объркване. Сама няма да може да разбереш къде става грешката. Тук такава употреба е хубава защото процедурата ти служи за 2 неща обаче те и двете са диалог. Аз не разбирам защо в твоята книга са написали да се правят процедурите само като функции. Може да не си прочела много правилно?
Аз разбрах така, че си се упражнявала в тази програма с цикли и масиви. Обаче мисля, че това е слаба за упражняване на това програма. Трябва да напишеш нещо с много масиви и с много цикли. Често е да дават за упражнение на това да се направи програма като за игра на Loto /Тото/ и да се преброи колко пъти се е падало всяко число. Или ти сама си измисли нещо такова.
Обаче така програмата ти е вече съвсем грамотна и даже може да я даваш на други да я ползват. Няма да е срамно. Само да се реши проблемът с кирилицата в DOS. Или да я направиш за Windows. Или да я преведеш на Английски.
Много хубаво се учиш досега и пак така продължавай! "кака Роки" много ти се радва!
hiroko
Чет, 08.03.07, 15:07
Направи ли нещо ново, мъничка? И аз искам да те питам за тази книга която казваш че използваш. Защото аз много обичам да пробвам разни нови езици и може да я намеря ако я има тук. Само кажи точно заглавието, автора и издателството. Нали може?
anonymous
Чет, 08.03.07, 15:13
защо не опиташ на Fortran /Formula Translator?
hiroko
Чет, 08.03.07, 15:18
Fortran го опитвах още много отдавна. Преди 5 или 6 години. Или преди малко повече. Вече всичко му забравих. Сигурно ще е интересно пак да намеря от някъде да имам. Защото вече си правя колекция.
dreven
Съб, 10.03.07, 18:41
В този свят има изградени множество действащи манипулации. Една от тези манипулации е широко пропагандираното мнение, че езикът за програмиране "Паскал" е език за обучение, който дава основата на програмирането. Моето мнение е, че всеки миг загубен с него е напразно пропиляно време. Да учиш "Паскал" в днешно време е все едно да се захванеш с изучаване на "Латински език". Преди столетия "Латинския език" е бил модерен и по нивото на познаването му се е съдило, до колко образован е съответния човек. В момента перфектното познаване на този език не ти носи никаква полза в комуникациите, защото той просто е мъртъв. В съвременния свят отдавна не се програмира на едноколонните езици, към които спада "Паскал". Действащите живи езици за програмиране са обектно ориентираните езици. Тъй както съвременните живи говорими езици са много по-прости и лесни за учене в сравнение с "Латинския", така и обектно ореиентираните езици за програмиране са много по-лесни за усвояване от едноколонните. Съвременните езици така са организирани, че те са в непрекъснат процес на подсказване на човека, който ги използва. Хелповете им са организирани с перфектни обяснения и множество примери дори за невероятно дребни неща. Моят съвет е незабавно да се огледаш, дори може в този сайт и лично да се убедиш, че няма програми направени на "Паскал". Както виждаш има много хора, които са го учили този език, но няма публикувани приложения (програми) в този сайт написани на този език. ГОЛЯМАТА МАНИПУЛАЦИЯ СЕ СЪСТОИ В СЛЕДНОТО: Учете "Паскал", за да стоите далеч от програмирането - то е за просветените.

Моят съвет към теб и всички, които имат мераци да се занимават с програмиране е незабавно да се захванат с истински език за програмиране. Език, който ще им позволи да пишат реални програми, а не да дават съвети как се решава квадратно уравнение на "Паскал".

anonymous
Съб, 10.03.07, 19:09

RE: кажете за мойта програма

” В този свят има изградени множество действащи манипулации. Една от тези манипулации е широко пропагандираното мнение, че езикът за програмиране "Паскал" е език за обучение, който дава основата на програмирането. Моето мнение е, че всеки миг загубен с него е напразно пропиляно време. Да учиш "Паскал" в днешно време е все едно да се захванеш с изучаване на "Латински език". Преди столетия "Латинския език" е бил модерен и по нивото на познаването му се е съдило, до колко образован е съответния човек. В момента перфектното познаване на този език не ти носи никаква полза в комуникациите, защото той просто е мъртъв. В съвременния свят отдавна не се програмира на едноколонните езици, към които спада "Паскал". Действащите живи езици за програмиране са обектно ориентираните езици. Тъй както съвременните живи говорими езици са много по-прости и лесни за учене в сравнение с "Латинския", така и обектно ореиентираните езици за програмиране са много по-лесни за усвояване от едноколонните. Съвременните езици така са организирани, че те са в непрекъснат процес на подсказване на човека, който ги използва. Хелповете им са организирани с перфектни обяснения и множество примери дори за невероятно дребни неща. Моят съвет е незабавно да се огледаш, дори може в този сайт и лично да се убедиш, че няма програми направени на "Паскал". Както виждаш има много хора, които са го учили този език, но няма публикувани приложения (програми) в този сайт написани на този език. ГОЛЯМАТА МАНИПУЛАЦИЯ СЕ СЪСТОИ В СЛЕДНОТО: Учете "Паскал", за да стоите далеч от програмирането - то е за просветените.

Моят съвет към теб и всички, които имат мераци да се занимават с програмиране е незабавно да се захванат с истински език за програмиране. Език, който ще им позволи да пишат реални програми, а не да дават съвети как се решава квадратно уравнение на "Паскал". „

абе не е така ама както и да е:)))))))))))тя е на 14г. и ако мисли да се занимава с програмиране задължително е да мине през
паскал после обджект паскал=делфи и ако некой си мисли и 4е с делфи нищо няма да може да направи то по-добре да не влиза в даунлоуд.бг:))))))))))
dreven
Съб, 10.03.07, 19:41
Делфи е обектноориентиран език. Трябва ли да изброявам обектноориентираните езици.

<1 2 3 4 5 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.