download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Интересно ми е да пробвам как мога да подобря охлаждането на ЛАП-ТОП.

<1 2 >

Автор
Съобщение
insecteater
Чет, 26.06.08, 14:59
Ами със съвсем подръчни материали
имам също и нормален компютър
Една кутия от пъзел,
вентилатор от старо захранване - 80 мм
малко жички

в капака се изрязва дупка и вентилатора се закрепя с помощта на жичките, изрязват се и тук-там още малко дупки (разположението е в зависимост от посоката на вентилатора и разположението на вентилатора на самият лаптоп), кутията се затваря с капака, вентилатора се включва към захранването (молексите) на нормалния компютър, лаптопа се слага върху кутията. Седи грозно наистина, но за зор-заман върши работа. Посред нощ трябваше да охлаждам един стар Дел инспирон 5100 за дълга игра на Quake и това свърши перфектна работа а пък на захранването - едно джезве (с плоско дъно) пълно с вода и от време на време се сменя. Може да отцепи колкото искаш време. Макар че допълнителният нормален компютър (PC) не е от най подръчните материали.

кака.лара
Чет, 26.06.08, 15:21

Съдържа полезен съвет
anonymous
Чет, 26.06.08, 17:54
Подобна на идеята на @bigiadri,понеже,всеки би трябвало да има фризер,особено в летните жеги е задължително,е хубаво да си налеете вода във формички за лед.След като се заледят,и станат на буци лед,слагате ги във найлонова торбичка и я завръзвате,а лаптопа го поставяте отгоре.Така ще се охлажда,докато ледът стане на вода.
deringer
Чет, 26.06.08, 18:12
Копуваш си Cooling Pad и си решаваш проблема...
anonymous
Чет, 26.06.08, 19:17
От "Мултирама"-Пловдив си взех охлаждаща подложка за лаптоп - имаше различни и съответно на различни цени. Най-евтината беше 13 лв.имаше и около 40-50 лева, макар че освен разлика в размера и цената друга разлика нямаше. Тоест вентилаторите на всичките бяха на еднакви обороти, еднакво захранване .... изобщо всичко беше еднакво.Опитай.
anonymous
Чет, 26.06.08, 20:33
Ще нахвьрлям няколко идеи : 1. Да се измисли начин за увеличаването на радиаторите - дори лаптопьт да заприлича на самолет като вид 2. Най -добре обаче е да се помисли за улавянето на топлината , която да се преобразува на ел. енергия и да се врьща в батерията. При тази енергийна криза може и Нобелова награда да се спечели. 3 . В крайна сметка опитай с амидофен, той поне безотказно сваля температурата!

<1 2 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.