download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Моля за помощ.Отнася се за Лаптот-Sony Vaio.Загрява и се рестартира.

<1 2 >

Автор
Съобщение
anonymous
Чет, 24.07.08, 15:13
Климатик :D:D:D:D:D:D
nilko
Чет, 24.07.08, 19:56
Здравейте.Най напред да отговоря на Winxpsp3 i Mimopopov.Благодаря Ви за съвета приятели,Но работих дава дни с вентилатор под него,а днес,тъй като сутринта рано температурата на терасата беше 15градуса го инесох там и го включих.Работи само 30 мин и се рестартира,като показа пак същите температури?????Струва ми се,че не е вината в температурите а вероятно в грешни данни??Защото опипом Лаптопа не беше горещ никъде за такива температури.Благодаря Ви все пак.Ще продължавам да търся истината.
nilko
Чет, 24.07.08, 20:19
Уважаема Zlatena.Ще се опитам да направя това за да прекъсна рестартирането.Дано успея.Що се отнася до сервиза:Първия път го занесох и го оставих само за смяна на клавиатурата.След 4 дни отидох да го взема,но се договорихме да остане за преинсталиране.След 3 дни го взех преинсталиран.Когато се прибрах у дома,тои започна да се рестартира.И преди е имал случаи,но единични на месец два веднаж,и не съм му обръщал внимание.След като започна по три пъти на ден,Веднага им се обадих.Занесох го,стоя 2 дни и ми казаха,чеима малко по-високи показания на температурата на Видеокартата 62 градуса,но незнаиат причината а и тази темп. не е опасна.Бяха ми качили програмата SPEED FAN за контрол,и казаха,че при тях цял ден не се е рестартирал.Но би било добре да се почисти и смаже.Съгласих се и след 2 дни го получих почистен смазан и все така рестартиращ се по три пъти на ден.Аз разбира се след третия път вече не го включвам а го оставям за следащия ден.Нося го винаги с моя кабел за захранване.Мисля,а и те са на това мнение,че незнаят от какво е.Да го оставя за изследване да видят къде е проблема.Незнам какво да направя.Те казаха веднъж,че незнаят причината.Закакво да им го нося пак?Опитах в друг сервиз,но там ми казаха,че Тази марка не обслужват.Ще прегледам Вашите съвети внимателно и ще се опитам да направя това което препорчъвате.Благодаря.
boy4o
Пет, 25.07.08, 11:25
Най-вероятно Златена, както обикновено, е права. Наистина прилича на проблем някъде в захранването. Даже допускам, че може да има връзка с качеството на електрозахранването в мрежата.
anonymous
Пет, 25.07.08, 11:39
Значи започваш от контакта-провери за разхлабени връзки,после разклонител ако ползваш такъв-смени го със друг,захранващия кабел също.Ако някъде преискри компа веднага се рестартира.Имах същия проблем оказа се че е от разклонителя.Ако трябва върви и го пусни в комшията да поработи 1-2ч.
zlatena
Пет, 25.07.08, 11:58
Не съм сигурна но мисля/така го разбирам,че лаптопа се рестартира,когато е на батерия ...
” ...а днес,тъй като сутринта рано температурата на терасата беше 15градуса го инесох там и го включих.Работи само 30 мин и се рестартира,като показа пак същите температури... „
zlatena
Пет, 25.07.08, 12:30
Предлагам един метод за проверка изправноста на хардуерните компонети на произволна машина.
nilko може да пробваш ако искаш.
Ако компа се ресва след половин час направи теста след 20 мин. например....тоест нека малко да "позагрее"...
Отвори Контрол Панела(Control Panel)...после цъкни на Add Hardware
Ще се появи съветника
Ще се появи съветника

Фиксирай точката и дай напред
Фиксирай точката и дай напред

Това са хард.компоненти на лаптопа,цъкни върху някой и дай напред
Това са хард.компоненти на лаптопа,цъкни върху някой и дай напред

Ако се появи надпис:This device is working properly,значи всичко е ОК
Ако се появи надпис:This device is working properly,значи всичко е ОК

Ако обаче се появи и код за грешка,трябва да се търси инфо онлайн за проблема.
Разгледай всички компоненти един по един...
Ако откриеш нещо напиши го...

pdtomov
Пет, 25.07.08, 12:54
Лаптопа не би трябвало да се влияе от захранването,защото автоматично ще мине на батерия.
От опита ми с вентилатори с плъзгащи лагери установих, че след година-две лагера се разбива и понякога намалява полето на постоянният магнит. Така вентилатора губи мощност и при развибриране намалява оборотите - като това става произволно. Обикновено при такива случаи, почистването и смазването не помагат.
Това което описваш ме навява на мисълта, че причината е във временно намаляване на оборотите на вентилатора на процесора или видеокартата, бързо повишаване на температурата им и рестарт.
Затова бих ти препоръчал следното:
1. Да инсталираш програма за следене на оборотите на вентилаторите и проследиш поведението им във времето и
     при разклащане на лаптопа.
2. Ако се чува шум от работата им, провери дали се изменя при разклащане на лаптопа.
Ако оборотите падат и шумът се изменя значително, тогава почти сигурно проблема е във вентилаторите и при смяната им, би трябвало да спре да рестартира.
nilko
Пет, 25.07.08, 21:43
Здравейте Златена.Направих това,което предлагате за проверка на хардуера.Показанията са следните:ACPI uniprocessor PC-работи нормално. NVIDIA Ge Force 6200-работи нормално, Intel Pentium Processor-нормално.В момента температурите са :GPU-64 C; HDO-35 C; Temp-1 -40 C.За сега не дава признаци за рестартиране.Работи вече 35 мин.На терасата пробата беше със мрежово захранване.Но е пробван на батерия и от мрежата.Няма разлика щом реши да се рестартира.Може би г-н pdtomov има основание да се съмнява във работата на вентилаторите,или поне не някой от тях.При почистването и смазването допускам да не са обърнали внимание.Аз ,честно казано,не чувам работа на вентилатори.Или те са много тихи,или аз съм глух?Учудвам се,защо температурата на GPUведнага след стартиране се покачва от 45 на 62-64 С.И през цялото време се движи в този диапазон.И щом температурата на Temp1 започне да се покачва и стигне в диапазона 60-62 се рестартира.Дяволска работа.Ето сега вече 45 мин.Температурите не са мръднали.Но това е лъжовно,и друг път се е рестартирал след 10 часа работа.Ще чакам.Благодаря за отзивчивостта.Всички сте много любезни.
zlatena
Съб, 26.07.08, 18:28
Най-вероятноpdtomov е прав относно вентилаторите...
Проблема изглежда да е като от слабо/несъществуващо охлаждане...
Виж на дъното или някъде в страни на лаптопа няма ли отвор за вентилатора/и...
Има ли циркулация на въздух от там...
Според мен GPU-60 C е нормално ...
Можеш да направиш опит да "изключиш" GPU /видеокартата/ и да видиш въпросното Temp-1 дали ще се повлияе от това(аз затова предложих да влезеш под Safe Mode).Всичките тези Temp са свързани с "дъното" ...
Другия вариант на Safe Mode в случая е да забраниш временно устройството GPU така то няма да ползва ресурси от системата няма да предизвиква конфликти(ако съществуват такива между хард.ус-вата).
В резултат на това когато стартираш SpeedFan срещу него ще има изписано - нула градуса.
My Computer/Маnage/device manager ...даваш на видеокартата disable ...после ОК и ще ти поиска рестарт.После го разрешаваш и пак рестартираш.
По лесно е обаче да влезеш под Safe Mode и тогава да стартираш SpeedFan...
Между другото програмката наистина регулира оборотите на вентилаторите.
Само за проба чрез програмата си спрях охлаждащия вентилатор за видеокартата...
Друго незнам какво да кажа освен пак да търсиш решение на проблема в някой сервиз,тъй като от това прегряване рано или късно ще се повреди нещо.
Тука във форума има и други хора които доста знаят по въпроса ...надявай се да се включат...
Успех...
Забраняваш устройството ...
Забраняваш устройството ...

Разрешаваш го и рестарт...
Разрешаваш го и рестарт...

nilko
Вто, 29.07.08, 23:30
Здравей Златена

Опитах се да направя това което препоръчвате.Рестартирах лаптопа,и в процеса на рестартиране натисках неколократно F-8.Не се получи кой знае какво,и неможах да нулирам температурата на GPU.Незнам защо.Както и,незнам защо немога да стигна от:My Computer/Manage/Device manager .....за да изключа видеокартата.Но ми направи нещо друго впечатление:Два дни не бях включвал Лаптопа,и сега като го влючих температурите бяха:GPU-61C; HDO-36c; i Temp1-52c.В тази връзка си мисля,дали не са фалшиви показанията,и за това да ми прави тези бели?И двете температури са със червеното пламъче но той си работи за сега.Вентилатора си работи нормално.Чува се.Ще видя как ще се рестартира сега.Ще чакам ако трябва цяла нощ.Незнам защо немога да отворя:MY Computer/manage/devise manager .......и да изключа видеокартата.Дяволска работа.Или моите познания са толкова,но нейсе.Ще видя какво ще стане и ще се обадя.Благодаря Ви.много сте точна.Ако имате мнение по новата ситуация,ще се радвам д я чуя.

zlatena
Сря, 30.07.08, 22:04
Добре ...тогава влез под Safe Mode по следния начин:
Стартирай SpeedFan и виж резултата...
Нямам знания...и други идеи според описаното от теб...
Ако играеш игра въпросното Temp-1 може да достигне по високи стойности ...GPU също...затова да се рестартира...
nilko...мненията ми по темата са аматьорски ...
Има хора/сервизи които с това си вадят хляба... най сигурен и точен отговор ще получиш от тях...
По принцип след такова сервизно посещение те трябва да ти дадат поне месечна гаранция,че проблема няма да се повтори...
nilko
Чет, 31.07.08, 22:43
Здравейте Златена.Благодаря,че имате търпението да разговаряте с мен.Сега успях да изпълня това което препоръчахте, и след включване на "speed Fan" показанията са: Gpu-64 C; HDO -37C;Temp-1-61C.Ще изчакам да видя какво ще стане.Но след оная вечер в която с тези температури очаквах да не се стартира,се излъгах.Колкото до това,че има сервизи сте права.Незнам само дали знаете,че само един сервиз се съгласи да приеме Sony Vaio за ремонт,и то след като аз си доставих клавиатурата от Англия.Квант сервиз който се рекламираше за срвиз за Лаптоп,ми отказа категорично.Така че този сервиз които се съгласи да подмени клавиатурата,неможа да направи нищо по въпроса.Може би не търся достатъчно,но се притеснявам,че ще ходя ще го гледат и ще ми казват същото.Всички други сервизи във които съм ходил,казват,че нямат договори с тази фирма и не осигуряват части.Това е положението.За това се обърнах към "Форума"И не смятам,че е било напразно.Срещнах много приятни и отзивчиви хора.Особено това се отнася за Вас,за което съм Ви благодарен.Утре ще отида да взема една подложка,както предлагат други участници,и ще видя как ще се развият нещата.Моля да имате в предвид,че температурите " 64 и 61 градуса" са с червени пламъчета,а аз го включвам за първи път днес.Т.е. не вярвам,че това са истински температури.Все си мисля,че има лъжлив сигнал,който предизвиква рестартиране.Но мисля също така,че съм достатъчно невежа,за да бъда прав.Приятна вечер.
nilko
Нед, 17.08.08, 07:59
Благодаря на всички които бяха така добри да се опитат да помогнат за моя проблем.Оказа се,след посещение на поредния сервиз,че вследствие на заливане на клавиатурата с течност,е пострадало дъното,и е необходима замяната му.Бяхте много любезни,особено Златена,за което съм много благодарен.

<1 2 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.