download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

За Диворастящите гъби - със страхопочитание!

<1 2 3 4 5 6 >

Автор
Съобщение
phrozencrew
Сря, 06.10.10, 21:21
Хм, страшното не е преди смъртта, особено ако си живял с това, което ти е подарено от Господ - достойнството и чест. Страшното е когато се приемаш на сериозно!

Иначе, за по-старите потребители, дето се знаем, че сме любители на жанра (аз съм абсолютен маняк ) поздравче с филма Shrooms. Един от любимите ми

anonymous
Сря, 06.10.10, 21:30
Бойчо, смьртта е наистина нещо естествено ,както и самия живот,но тя е причината да се замислим за смисьла на живота като цяло и за смисьла на нашия живот ,като частност . Идеята ми в така повдигнатия вьпрос е: Как да МИСЛИМ за живота и смьртта. Казано е : Това което сме мислили вчера ,го изживяваме сега,това което мислим сега, ще го изживеем утре.Мислите ни определят какви да бьдем.
anonymous
Сря, 06.10.10, 21:36
Фрозен , тези гьбки сьм ги пропуснал !Сега ще ги изтегля за да ги видя!
boy4o
Сря, 06.10.10, 22:50
Ех, може би прекалявам, но наистина разбирам смъртта само като не особено приятна част от всекидневието. Нещо като да си удариш коляното в крака на масата.
 
С Нея вече се познаваме твърде добре. Не Е по-различна от всеки от нас. Просто си изпълнява служебните задължения. Даже съм убеден, че Й се драйфа от тях. Подписала си Е трудовия договор много лекомислено. Остава ни само да се надяваме, че ще СИ изпълни задълженията достатъчно квалифицирано, когато стане време.
---------------------------------
Другото са несъзнателни опити да си въобразим, че ще ни се размине.
редактиран от boy4o на 06.10.10 22:51
редактиран от boy4o на 08.10.10 19:26
anonymous
Нед, 22.05.11, 16:20
Време е за ПЛАНИНАТА! Навсякъде е зелено ,много цветя е за ГЪБИТЕ Е ОЩЕ РАНО , но ако човек реши да излезне и да направи малко туризъм ,може ПАК ДА НЕ Е ВАЛАТ ,така да се каже! Има билки! По това време в ниските планини има една чудесна , много дъхава и ароматична билка ! МАЩЕРКА!
 Мащерка
Мащерка

     Нея ще я познаете веднага и от далече ,че усетите уханието и!

това пише в една стара книга за нея
това пише в една стара книга за нея

    Всяка година си бера нея и още други девет билки , суша ги ,смесвам ги и правя един общо укрепващ билков чай! По-нататьк ,когато бера и другите ще ви запозная и с тях.
     Берете билките от ЧИСТИ, ДАЛЕЧ ОТ ПЪТИЩАТА места!

electric_cc
Пон, 23.05.11, 09:13
Един поет беше казал: Не е страшно, че умираш, страшното е, че не си живял.
---------------------------
Като запален гъбар мога да кажа, че гъбите винаги са опасни. Помня отдавна, вестниците бяха писали, че най-големият познавач на гъбите в България е умрял от гъба. Оказало се, че на това място е имало заложена отрова за лисици. Там поникнали гъби и той е ял от тях.
---------------------------
Един полезен съвет: При ухапване от насекоми: оси, пчели, комари ... разтворете един аспирин в малко вода и намокрете 5 - 6 пъти местата, след 20 до 30 минути и белег няма да остане.
редактиран от electric_cc на 23.05.11 09:17
angelicstar
Нед, 29.05.11, 14:42
Ами не знам колко е вярно, ама четох, че цялата разлика между печурката и бялата мухоморка е в паразитите.
Вътре в клетките на печурката се заселват други гъби, едноклетъчни паразити. Точно те произвеждат отровата. Даже не е точно паразитство, ами нещо като частична симбиоза. Голямата гъба храни едноклетъчните пък те я пазят от червеи, насекоми и разни такива.
При смесено спорово размножение от бялата мухоморка излиза нормална печурка. Ама при другите начини за размножаване паразитът направо преминава в потомството. При гъбите има 4 различни начина за размножение, даже 5 при някои. Смесено спорово размножение има когато се срещнат спори от различни родители в някоя локва и се слеят в чисто нов зародиш. Иначе от спорите пониква точно копие-клонинг на родителя.

<1 2 3 4 5 6 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.