download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Търся заместител

<1 2 >

Автор
Съобщение
nikobor
Пон, 30.03.09, 23:30

RE: Търся заместител

Предимства на IZArc: безплатна, по мое мнение по-бърза от winrar, с по-големи възможности от winrar (пак мое мнение).

cb-eh
Вто, 31.03.09, 03:15
7-ZIP ЗАЩОТО Е:
1.Безплатен
2. Създател е на на 7 zip формата и LZMA алгоритъм ,които много добре знаем се отличава с добра компресия и алгоритъм .
3.Може да създава 7z, ZIP, GZIP, BZIP2 и TAR архиви последния е просто съханение без компресия
и то с проценти по-добър от платените подобни програми
4.Може да разархивира 7z, ZIP, GZIP, BZIP2 ARJ, CAB, CHM, CPIO, DEB, DMG, HFS, ISO, LZH, LZMA, MSI, NSIS, RAR, RPM, UDF, WIM, XAR and Z какво му трябва на човек това са най-характерните архивни формати и най-популярни ZIP 7z CAB ISO RAR
5.Лесно се интегрира в контекстното меню ,лесна екплоатация на програма на достъпен език и разбираем и на български език има
6.Има иконки , лесно асоциране разпознаване архивни формати
7.Има чудесен файлове мениджър
8.Малък на размер лесен за употреба само 1 мб а след като се инсталира заема 2 мб
http://sourceforge.net/forum/forum.php?thread_id=3128155&forum_id=45797
7-Zip
7_zip.jpg
anonymous
Вто, 31.03.09, 10:49
Аз ще говоря за IZarc и WinRAR
Изарк-а е бърз, лек и удобен за работа. При това е безплатен и доколкото знам е направен от българин (има една много хубава версия, но за жалост не мога да я намеря 3.5 мисля, че беше). IZarc се справя доста по-добре с някои архиви. Например от http://pomagalo.com много от темите (преди, сега не знам дали още са така) с WinRAR дават "повреден архив" и не можеш да прочетеш темата, с Izarc също дава така, но можеш да я прочетеш.
Сега за WinRAR, също доста хубава програма, за жалост платена (макар, че си спомням, някой в този форум беше казал, че може да се ползва безплатно, без крак без нищо, просто трябваше да се затвори прозорчето ), както вече казах с някои архиви не се справя много добре, също лесен за употореба и по мои наблюдения не е тежък.
WinRAR според мен е много по-добре за големи архиви, например игри и други такива, понеже Izarc не знам точно какво прави, според мен или не извлича всички файлове (когато са в много папки една в друга в архива) или когато са много папки една в друга ползва само една от тях и слага всички файлове в нея (ще има да се чудите защо не ви тръгва играта ), та ...
Аз имам и двете на компютъра. За програми и игри предпочитам и препоръчвам WinRAR, за текстови документи и снимки Izarc.
7z не съм ползвал и не мога да изкажа мнение.
редактиран от anonymous на 31.03.09 10:51
nikolatirol
Чет, 02.04.09, 19:26
Следвайки съвета си свалих 7 zip. До момента програмата се справя безупречно. Вярно е, че WinRAR продължава да работи и безплатно, но не знам колко от всичките й функции остават активни.
insecteater
Съб, 04.04.09, 19:16
Дръпнах последните версии на трите програми от официалните им сайтове. След инсталиране и трите архивиращи програми са под 10 МБ - Winrar и 7Zip са долу горе еднакви, а IZarc е двойно че и тройно на тях, но това е разбираемо както ще видим по нататък. Размера след инсталация изобщо не е толкова важен в този случай.

В една папка сложих различни doc файлове, като размера на цялата папка беше 63,2 MB
При равни други условия използвах и трите програми за архивиране на тази папка. Ето резултатите:

Архивиране
Архивиране

За разархвиране смъкнах архива на xampplite zip формат и го разархивирах с всяка програма поотделно, а останалите архиви ползвах от създадените от папката с doc дайловете.
Ето резултатите:

Разархивиране
Разархивиране

Поддържаните различни разширения на архиви са както следва:
За разархивиране:
IZarc: 48 7-Zip: 29 Winrar:14
За архивиране:
IZarc: 11 7-Zip: 3 Winrar: 2

Който иска може да прегледа цифрите, или пък да направи собствени тестове с по-големи архиви. Ето изводите които направих за себе си:
IZarc е тежка, поддържа много архиви но с почти никакви опции (даже не може да криптира имената на файловете). Затова по нататък няма да я споменавам
Единственото предимство на 7-Zip е че е безплатна. Собственият и архив не е толкова разпространен, и иска значително повече ресурси с минимално предимство за компресията пред rar. И в никакъв случай не е по лека от winrar. Също така изостава в опциите и настройките за сметка на winrar. Някои липсващи работи като възстановителен запис и особено задълбочените настройки на self extractor-a издухват 7-Zip що се касае за сериозни дистрибуции. Надявам се че ме разбирате за какво става дума. Евентуално 7-zip разпознава повече формати, но на фона на тия липсващи настройки .... а и да ви попитам, вие с колко различни архивиращи формата работите?

Така че не ми хвалете 7-Zip като най, супер и т.н. Има още в какво да догонва winrar.
Като казвам горното, това не означава, че не работя със 7-Zip, лиценза му е примамлив.

Пък ако се пръкне някой незнаен архив - можем да се обърнем към всезнаещия дебеланко IZArc.

Редакция:
Пробвах с едно 700 MB avi
winrar използва 38 MB памет в процеса на архивиране към rar
7-zip използва 382 MB (10 пъти повече !!!!) памет в процеса на архивиране към 7z. На всичкото отгоре степента на компресия беше предпоследната, докато при rar беше най високата възможна. извод: подхождайте пестеливо при използване на 7z формата.

редактиран от insecteater на 04.04.09 19:29
anonymous
Съб, 04.04.09, 19:55

RE: Търся заместител

” Следвайки съвета си свалих 7 zip. До момента програмата се справя безупречно. Вярно е, че WinRAR продължава да работи и безплатно, но не знам колко от всичките й функции остават активни. „

Аз използвам winrar и мога да кажа че досега не съм имал изключени опции затова и никога не слагам крак на нея. Просто не и е нужен

dreamskill
Съб, 04.04.09, 22:53
Според мен, за големи файлове(oт 200 до 2gb) най-удачно е с uharc
редактиран от dreamskill на 04.04.09 23:00

<1 2 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.