download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

компютърни политики - доизясняване

<1 2 3 4 >

Автор
Съобщение
deringer
Нед, 19.07.09, 20:00
Само да отбележа, в сайта(който бях предложил) са дадениBlack Viper's Windows XP x86 (32-bit) Service Pack 3 Service Configurations...не че нещо,но обръщайте малко внимание иначе какъв е смисъла да пишем...
http://www.blackviper.com/WinXP/servicecfg.htm таблицата е най-долу
танясекс
Нед, 19.07.09, 20:45

RE: RE: компютърни политики - доизясняване

” bigiadri e единствения тук, който ме подсеща, че XP Pro може да беде много повече от безгрешен.
Мерси и аз за .doc-а!

....начетен и тествал в пъти повече от нас, ви уверявам, че разбира адски много. Това че с възраста човек си мени интересите изобщо не означава, че не е по-напред от болшинството тук. „

Галю , отново дрън , дрън , без покритие . Я ела да ми направиш PPPoE връзка , при спрени Remote Access Connection Manager и Telephony . Ти ми мязаш на психично болен Или се дракаш с всеки втори от форума , или се мазниш на някого . Зависи в коя фаза си Един път - Windows , за нищо не ставал , а сега - бил мн повече от безгрешен . Че и за Ubuntu , и за Windows 7 . Я седни , и поразсъждавай малко , изясни си ги тея неща

insecteater
Пон, 20.07.09, 09:34
Внимавайте с тоя .doc файл. В него са писали DHCP Client, Fast User Switching Compatibility, Logical Disk Manager, Print Spooler, Secondary Logon, Server сервиси на disabled, което може да изиграе лоша шега. Даже има забележка дали да не се изключи DNS Client service щото видиш ли, компютъра щял да се ползва само за игри (Това няма да го коментирам)!!!?!?!?!? Внимавайте какво изключвате.

И изобщо универсален набор от включени/изключени service-и няма. Всеки си прави сметка за какво ще се ползва компютъра и за какво няма да се ползва и съответно си включва/изключва съответните услуги. Ако сте със статично IP може да си позволите да изключите DHCP Client например, но да не стане така, че след това забравите че сте го изключили или пък някой след вас се опитва да се върже някъде на друго място чрез DHCP и ще има да се чуди защо не му се получават нещата.

На посочения от deringer адрес http://www.blackviper.com/WinXP/servicecfg.htm в първата колонка имената представляват линкове, на които като щракнеш и се показва описанието за съответния service.

Относно това, дали "политиките" зависят от service-ите, bigiadri правилно си е казал. Политиките зависят от service-ите. И то по една много проста причина. Някои от политиките се отнасят за конкретни service-и, както и някои service-и обслужват конкретни политики.

Не съм особено полезен, но идеята е да внимавате какво променята и да вземате "информиран" избор.

anonymous
Пон, 20.07.09, 12:51
Бях чел една статия по отношение на сервизите и в нея се казваше ,че ако системата има ресурс не трябва да се изключват никой от сервизите. Този документ е другата крайност! От него нататьк се включват тези сервизи , които смятате да ползвате. Операционната система е логическа система. В случая ако нямате поддрьжка /включени сервизи/ не можете да ползвате сьответната функция на операционната система! Просто четете обясненията кьм сервизите/ кьм всеки сервиз има кратка анотация за какво се използва/ и преценявате!!! /- взема се предвид политиката/управлението/ ,което ще прилагате! Например при мен: Ползвам уарелез включил сьм сервиза, ползвам принтер включил сьм сервиза, шарвам вьв вьтрешен лан включил сьм сервиз и т. н. Тук всичко е индивидуално. Ако искаш да ползваш някаква дейност , но си изключил сервиза , системата веднага те праща при администратор/ т.е. при теб/ Пак повтарям : Най -добре е за с-мата да са включени всичките сервизи, но ние водени от параноята и отрицателното отношение кьм Бил , а и когато нямаме ресурс ги режем. Наистина Бил взима данни от нас , но те се обработват според мен статистически и са за усьвьршенстване на системата! Така смятам аз!
редактиран от anonymous на 20.07.09 13:23
stambentseto
Пон, 20.07.09, 14:28
Да дам и аз един коментар.
Самите политики служат за допълнително 'донастройване' на самата машина, даване или отнемане на права на потребителските акаунти и тем такива. Веднага ви давам и пример: в лан мрежа искате да споделите принтер на една от машините. Обаче потребителя, работещ на машината е ЛИМИТЕД. Следователно той неможе да споделя принтер. Влизате като Админ настройвате политиката 'Printers' за позволява споделяне, шарвате самия принтер и готово - принтера е споделен при всеки Юзър.
НО. Самите политики реагират различно при конфигуриране за Работна Група и съвсем другояче - при Домейн. Защо? Защото домейна се контролира от сървърната машина - следователно именно политиките на Сървъра трябва да се конфигурират първо. Оттам се задават и за компютрите в домейна - настройки, права и др.

Сервизите са за самата машина. Компюъра зад който стоите. Изключите ли някой - губите функциите му до следващия рестарт. Забраните ли го - за постоянно, докато не го разрешите пак. Примерно: Аз нямам UPS - следователно мога спокойно да забраня "Uninterruptible Power Supply". Спрял съм вградения файъруол от контрол панела - защо да не забраня и "Windows Firewall/Internet Connection Sharing (ICS)" (освен ако не си деля интернета с някой). 'SSDP Discovery Service' си го забранявам винаги - вкъщи съм на БТК и нямам лан - сервиза не ми върши полезна работа.
На такъв принцип си решавам кое да забраня и кое не.
Ако искате да спестите ресурси: Забранете визуалните стилове на Уиндоус, махнете тапета, нe затрупвайте с икони десктопа, дефрагментирайте редовно харда. При всички положения Уиндоуса няма да 'хукне' да търчи като олимпийски шампион след настройките, но може да работи по-стабилно.

Тъй като не съм ги изучил тея политики изоснови съветвам - много не пипайте кадето незнаете кое за какво е, или си записвайте на хартия кое, къде, как сте пипнали. Може да не окаже никакво влияние, но може и да обози компа. За Сервизите - пуснете ги всичките - 90% от тях са включени по подразбиране и половината да на ръчен режим (когато трябват, тогава се включват). Не губите почти нищо ако ги има, но спрете ли ги ..... сами сте си виновни.
От мен толкова, от вас повече.

редактиран от stambentseto на 20.07.09 14:30
deringer
Пон, 20.07.09, 17:25

RE: компютърни политики - доизясняване

” Тъй като не съм ги изучил тея политики изоснови съветвам - много не пипайте кадето незнаете кое за какво е, или си записвайте на хартия кое, къде, как сте пипнали. Може да не окаже никакво влияние, но може и да обози компа. З. Не губите почти нищо ако ги има, но спрете ли ги ..... сами сте си виновни.
Та то за това се прави bakcup
....
Вярно е,че има и персонални настройки...за това има е редактор(gpedit.msc) ;) Тези Policy са тясно свързани с registry на Windows...И който не може да си прави възстановяване на системата,чрез софтуер или друг метод изобщо да не се захваща...гаранция за "омазване"... Но за да си по-навътре(за следващия тест) е добре да се мъчиш с така прецаканата система :)
редактиран от deringer на 20.07.09 17:34
kookki
Пон, 20.07.09, 19:14

RE: RE: компютърни политики - доизясняване

” Но за да си по-навътре(за следващия тест) е добре да се мъчиш с така прецаканата система :) „

Аз още не съм възстановявал и имам известен напредък - ограничените АК вече работят. Ми ще науча и чужди езици без да искам от четене в мрежата

stambentseto
Пон, 20.07.09, 20:51
Напълно съм съгласен с теб deringer. И аз съм си консервирал един "Windows.PQI" файл на FAT32 дял по харда.
kookki обаче питаше за политиките и ако знаеш нещо по въпроса, или си срещал нешо из нета, моля те сподели с нас, че и мен нещо ме тормозят. Регистрите на Windows одавна вече не ме плашат, откакто се научих да им правя бекъп .
Сериозно, кой каквото знае за тези политики - давайте насам.
shaman
Пон, 20.07.09, 21:51
Преди време бях го ка4вал тук,но ето отново за тези,които се интересуват от сервизи и спиране и пропускане на системни услуги ,функции и приложения:

Optimizatsia_na_sist._uslugi.txt

. . . дано бъде от полза за някой от вас,с по - подробно обяснение.

_____________________________
In The Hands of The Shaman ®

редактиран от shaman на 20.07.09 21:53
kookki
Вто, 21.07.09, 07:30

RE: компютърни политики - доизясняване


Сериозно, кой каквото знае за тези политики - давайте насам. „

на български почти няма нищо, аз само това открих gp.txt

kookki
Пет, 24.07.09, 00:10
редактиран от kookki на 24.07.09 00:17
anonymous
Пет, 24.07.09, 14:15

RE: компютърни политики - доизясняване

Optimizatsia_na_sist._uslugi.txt

. . . дано бъде от полза за някой от вас,с по - подробно обяснение.

_____________________________
In The Hands of The Shaman ® „

Интересна информация

<1 2 3 4 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.