download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

gaden virus

<1 2 >

Автор
Съобщение
anonymous
Сря, 09.12.09, 21:17

RE: gaden virus

” Преди бях пуснал тема за подобен скрипт, phrozencrew ми беше дал едно предложение script.txt
В момента е написан да преименува, но лесно може да се промени да трие. Спомням си, че някъде бях видял команда със същата функция, много по-елементарна от тази (мисля, че Еди я беше дал), но нея май не съм я записъл (или не мога да намеря къде). Ако може пак да я даде
ми ако има подобно нещо ще ми е полезно.
anonymous
Сря, 09.12.09, 21:18

RE: gaden virus

Ми да пробва...и после да внимава от къде сваля програми. „
това не е мое PC оправям чужд.
anonymous
Сря, 09.12.09, 22:37
Ами... дайте всички разширения които може да зарази този вирус и аз ще преработя този скрипт да ги трие ( а ако Еди каже неговия, още по-добре)
танясекс
Сря, 09.12.09, 23:00
Virut и Sality не могат да бъдат успешно и 100% сигурно почистени и дезинфекцирани.

Цитат
” В интернет има доста сайтове, които предлагат инструкции за премахване на въпросните бацили. Антивирусните компании също се мъчат да убедят потребителите, че се справят със заплахите. Истината обаче е малко по-различна - няма начин за успешно и качествено ръчно почистване на вирусите, а антивирусните се справят основно със засичането им, но почистването не им е силна страна. Т.е. успяват да почистят определена част от заразените файлове, но не и всички.
Проблемът идва от някои бъгове в самите вируси, които правят лечението на заразените файлове абсолютно несигурно. Или както се казва: "на магия". Ще се опитам да го обясня по-подробно. Антивирусните програми по принцип могат да определят дали даден файл е заразен с Virut или Sality. Дотук - добре. Оттук обаче започват "дори...не..."-тата:
- дори и дадената антивирусна да засече наличието на някоя от заплахите, не е гаранция, че ще засече всички варианти във всички файлове (макар шансовете да успее са големи);
- дори и да засече всички, не е гаранация, че ще успее да премахне зловредния код от тях; ако не успее да го премахне, ще трябва да изтрие файловете;
- дори и да премахне зловредния код от файловете, не е гаранция, че ще го премахне така, че излекуваният файл да е работоспособен (заради гореспоменатите бъгове във вирусите).

Т.е. шансовете една малка или голяма част от файловете да са безвъзвратно повредени са много високи, което общо взето обезсмисля сканирането и почистването с антивирусни.
Дори и да не прибегнете до пренацепване на целия хард диск, а само до преинсталация с форматиране, това си остава препоръчителен вариант, защото просто не се знае колко и какви поражения е оставил даденият вирус след себе си. Дори и системата да се окаже добре почистена ръчно по някакъв начин, е възможно постепенно да откривате неработещи приложения и да се появяват проблеми. Преинсталацията в случая би била по-лесен и дори спестяващ време и нерви метод, защото така или иначе шансовете системата да се върне към първоначалното си добро състояние са малки и преинсталацията би била общо взето неизбежна.

Ами, тогава какво правим?
Най-сигурният и надежден начин да се очистите от тези напасти е пълно форматиране на целия твърд диск с препоръчително към това повторно нацепване на дялове, което имам навика да наричам "дълбока оран".
Да, знам, звучи кофти, но това е положението. Спасявате всякакви ценни за вас данни/файлове - видео файлове, аудио файлове, изображения, документи и др. (по възможност на оптични носители) и преминавате към форматиране и чистичка инсталация. „

Градския не приказва празни приказки Туй полиморфния файлов инфектор опасна работа Поне четете, как да не се заразите друг път.

редактиран от танясекс на 09.12.09 23:03
phrozencrew
Сря, 09.12.09, 23:08
Напълно подкрепям!!! За това и логиката води до по-задълбочено изучаване на алтернативните операционни системи, които разполагат с истински права за достъп до файлове, процеси, драйвери и т.н.
танясекс
Чет, 10.12.09, 15:46
Aбе все пак имало надежда.

Най добре се чисти с Dr.Web LiveDisk . Ама му даваш да чисти всички дялове !
След това чиста инсталация.

Преди или след преинсталацията, може да използваш и това туулче на AVG .

А за файловете , които заразява е препоръчително да се трие всичко което е със следните разширения:

.exe/.com/.bat/.pif/.doc/.scr/.htm/.html/.xml/.zip/.rar

Ето и едно видео

За този пост ми помогна B-boy[StyLe]

anonymous
Съб, 12.12.09, 20:47

RE: gaden virus

Aбе все пак имало надежда.

Най добре се чисти с Dr.Web LiveDisk . Ама му даваш да чисти всички дялове !
След това чиста инсталация.

Преди или след преинсталацията, може да използваш и това туулче на AVG .

А за файловете , които заразява е препоръчително да се трие всичко което е със следните разширения:

.exe/.com/.bat/.pif/.doc/.scr/.htm/.html/.xml/.zip/.rar

Ето и едно видео


За този пост ми помогна B-boy[StyLe]

благодаря за помоща.откаде да прочета за разновидностите вируси техните деиствия и прочее.

<1 2 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.