download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Часът на земята

<1 2 3 4 >

Автор
Съобщение
angelicstar
Вто, 22.03.11, 20:26
Само да вдигна темата.
Понеже идущата събота пак се отбелязва "Часът на земята". Пак така трябва само да се изгасят лампите между 20:30 и 21:30.
Тая година има нещо ново. Призивът към всички е "Не се вози сам в колата". Смисъл тъпо е 4-5 местна кола да вози само 1 човек. Винаги може да вземете някой съсед, приятел, колега от бача... Даже имаше такъв проект колеги с коли да се редуват да се возят 1 друг до бачкането с техните си коли или да взимат по пътя колеги без коли.
stiliyangr
Вто, 22.03.11, 21:26

RE: Часът на земята

” Само да вдигна темата.
...
Тая година има нещо ново. Призивът към всички е "Не се вози сам в колата". Смисъл тъпо е 4-5 местна кола да вози само 1 човек. Винаги може да вземете някой съсед, приятел, колега от бача... Даже имаше такъв проект колеги с коли да се редуват да се возят 1 друг до бачкането с техните си коли или да взимат по пътя колеги без коли. „
Може би ако бензинът наближи 10 лева/литър,а задръстванията започнат да се проточват на над 4-5 километра - хората биха приели тази идея и не само за един ден. Струва ми се преди време някъде четох,че в някаква държава по магистралите таксували с отстъпка ако капацитета на колата е запълнен...Между другото именно това е/беше идеята на моделът Smart - учените изчислили,че средната заетост на местата в автомобила е ...1,2 !
П.П. Ще споделя още нещо - понякога се чудя дали тези ритуали нямат обратен ефект - някои хора ще си помислят,че щом са спазили ритуала,изгасили са си лампите в определеният час - значи Земята е спасена и после могат спокойно да продължават както си знаят...Като добрите християни,които в събота(или беше неделя?) си изповядват греховете и следващата седмица започват отначало.
редактиран от stiliyangr на 22.03.11 21:32
phrozencrew
Вто, 22.03.11, 22:01
Бе кво се притеснявате?! Дет се вика:
” Едно време само от 1200 км Чернобил пак нищо чак толкова не е направил у нас. „
Вие за изгорелите газове му мислите !
joniewalker
Вто, 22.03.11, 23:21

RE: RE: Часът на земята

” ...П.П. Ще споделя още нещо - понякога се чудя дали тези ритуали нямат обратен ефект - някои хора ще си помислят,че щом са спазили ритуала,изгасили са си лампите в определеният час - значи Земята е спасена и после могат спокойно да продължават както си знаят...Като добрите християни,които в събота(или беше неделя?) си изповядват греховете и следващата седмица започват отначало.

Да, има такъв момент в психиката на повечето ... от нас

angelicstar
Съб, 26.03.11, 12:29
Ами сигурно имат и обратен ефект. Пък обратния ефект си има свой си обратен ефект, а той си има... и т.н.
Тъпо е човек така да си кръсти ръцете и да си разсъждава за разни ефекти. Нещо трябва да се прави. Дето е лафа "Прави каквото трябва и да става каквото си ще!"
-----
Довечера 47 общини в България ще се включат в отбелязването и отделни държавни и общински институции ва още 27 общини.
Във всички областни и другите големи градове ще има разни концерти на свещи, шоута с огньове и разни такива. Подробности какво ще има на различни места има на сайта на WWF.BG

<1 2 3 4 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.