download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Честит 31-ви април!

<1 2 3 4 >

Автор
Съобщение
кака.лара
Сря, 28.04.10, 21:49
Честито Биги!

По тоя случай да се сетим и за "модерния ляв" Ицо.

angelicstar
Чет, 29.04.10, 11:55

Оня ден не ни честити годишнината от Чернобил . Или не се брои щом идва от "империята на доброто" ? „
Ами Чернобил не е нещо за честитене. Аз и потъването на "Титаник" пропуснах нарочно, и вчера не споменах за обесването на Мусолини. Това не са някакви хубави събития дето да може да кажеш за тях "честито" или поне "браво". И днеска ще пропусна за циклона в Бангладеш през 1991 и масовото убийство в Алис-Спрингс от 1983-а. И сватбата на Хитлер и Ева Браун нищо че сватбите ужким са щастливи събития.

xaoc555, благодаря за корекцията! Трябва да внимавам повече.





Честит 29-и април!

Днес се отбелязва Европейският Ден на солидарността между поколенията.
Денят се отбелязва във всички европейски страни, Австралия, Канада, Япония и Армения /може да се чуди някой, ама географски Армения се води, че е в Азия / По случая се организират различни събития, които да укрепват връзките между различните поколения. При нас в даскалото ще има специален бал с музика от преди 50-60 години. В Испанската гимназия ученици ще показват на старци как се работи с РС и се сърфи из Нета /аз там се писах доброволка, понеже на нашия бал няма кой да ме покани. Ъъ-ъ-ъъъ... мрън-мрън... уу-ааа /

-----

На 29-и април 1429 г. Жана Д` Арк сваля обсадата на Орлеан и започва освобождението на Франция от английска окупация.
През 1832 великият математик Еварист Галуа е освободен от затвора и получава възможност да продължи изследванията си, а през 1882 тръгва първият тролей.
1897 е съобщено за откриването на електрона. През 1913 г. Гидиън Съндбек патентова ципа.
В 1942 Херман Хесе приключва работата върху "Игра на стъклени перли"
На тази дата през 1945 г. бразилският корпус в състава на американските войски завзема Форново ди Таро и всички нацистки войски в Италия капитулират. Същия ден Американската армия освобождава концлагера Дахау.
През 1975 г. започва бягството на американците от Виетнам.
В 2005 Apple пуска Mac OS X 10.4 - "Tiger".

И днес се отбелязва Световният ден на танца и балета.

редактиран от angelicstar на 29.04.10 14:13
редактиран от angelicstar на 29.04.10 14:14
mayhem1
Чет, 29.04.10, 18:33
А ! Раждането на Илич е хууубавооо .... ?
Добре .
zbi
boy4o
Чет, 29.04.10, 22:32
Ех, човещина си е.
 
Тя си харесва Ленин, ти си харесваш Хитлер, аз си харесвам други работи... Както е прието да се казва в такива случаи "всеки си ходи с тайфата".
 
И, стига да не те натоварва емоционално, не вреди да проучиш подробно случая Илич. Не ми е в кръвната група, но не мога да не го уважавам. Никой джедай (особено Йода) не може да си позволи неуважение към противника.
mayhem1
Чет, 29.04.10, 22:38

RE: Честит 31-ви април!

” ти си харесваш Хитлер „
упс! И твойто разузнаване куца .
уотевър . От все сърце ви пожелавам да живеете в Русия !
Аз съм емоционално натоварен и кандидатствам за зелени карти по други географски ширини .
angelicstar
Пет, 30.04.10, 14:29
Честит 30-и април!

На тази дата през 1854 г. в Бразилия е пусната в експлоатация първата ЖП линия южно от екватора.
През 1945 г. съветската армия превзема комплекса на Райхсканцеларията /намерени са обгорели тела, които може да са на Хитлер и Ева Браун, но не е доказано/. В същото време започва 53часовия щурм на Райхстага, а в Равенсбрук от специалния женски концлагер са освободени повече от 60 000 жени.
През 1975 г. армията на Северен Виетнам заедно с преминалите на нейна страна части на Юга и партизаните освобождават Сайгон /сега Хошимин/. Виетнамската война свършва!
В 1992 г. CERN оповестява технологията World Wide Web. Точно година по-късно технологията е обявена за свободно и безплатно ползване, а на същата дата 2004 г. американският Конгрес освобождава Интернета от данъци и такси.

Нощтта на 30-и април срещу 1-ви май е известна като Валпургиева нощ. През нея вещиците се събират с нечистите сили и дяволите на тайни места, за да отбележат вещерската Нова година /много яко описано при Булгаков, Братя Стругацки и Лукяненко/.

Валпургиева нощ /худ. Л. Фалеро/
Валпургиева нощ /худ. Л. Фалеро/

На тади дата са родени Ярослав Хашек /"Швейк"/ и Поло от Sepultura.

кака.лара
Пет, 30.04.10, 20:25
Добре ме подсещаш!

Разправят че точно зарад Валпургиевата нощ първата събота на май месец е кръстена "Черната Събота" или "Black Sabbath".

ОК! Отивам да изкарам метлата от гаража

angelicstar
Пет, 01.04.11, 14:44
Честит 1-ви април!
През 1594 г. курфюрстът на Курландия и бъдещ кайзер на Прусия Курт-Вилхелм І въвел Григорианския календар в Курландия. Така настъпването на новата година се преместило от 1 април на 1 януари. Започнали да стават разни смешни случки и грешки от бъркотията с датите. Малко по малко датата 1-ви април станала ден на смеха и шегата.
Тъпото е дето според днешен коментар на "Дойче Веле" България е най-тъжното място в света.

Ами който му е весело да му е честито!

angelicstar
Пет, 22.04.11, 12:47
Честит първи Световен ден на Земята!

Днес за пръв път 22 април се отбелязва не като международен, а като Световен ден на Земята под егидата на ООН. По предварителни данни в него ще се включат повече от 1 млрд. човека по света.
Целта на честването е да се напомни за опазването на планетарните ресурси и за намаляване на вредните замърсявания и особено парниковите газове.
ООН призовава днес да не се карат коли без голяма нужда и да се ограничи ползването на всякакви източници на замърсяване. В Европа се слага допълнително акцент за намаляване разпиляването на ресурси. В ЕС средно към 1/4 от закупените хранителни продукти се изхвърлят на боклука. Това е количество с което може да се изхрани цялото население на Централна Африка. Само в Австрия се хвърлят до 38% от храните, а пък всеки 6-и домакински прибор отива на боклука в рамките на 1 г. след като е купен. Прахосването на ресурси в Европа е почти трилион евро за година, от тях половината са от нерационално използване на лични автомобили и електричество.
Франция, Италия и страните на Бенелюкса по случай днес призовават гражданите си "Не купувайте каквото не ви трябва!"

Веднъж древният мъдрец Сократ се разхождал из Атинския пазар в прекрасно настроение. Срещнал го неговият приятел Кранон:
- На какво така се радваш, Сократе?
- Щастлив съм като виждам от колко много неща мога да се лиша! - отговорил мъдрецът.
 



По случайност днес се пада православният Разпети Петък. На вярващите честито!

anonymous
Пет, 22.04.11, 13:16
Ангелче , вкара ми размисьл ! Харесвах , КАКА ЛАРА! Беше ГОТИНА ,като ник и постове! Така започва тази страница, за това се сетих!За мен и за моето семейство ПРАЗНИЦИТЕ ОКОЛО ВЕЛИКДЕН СА НАЙ-ХУБАВИТЕ Може би, защото са изпълнени с ОПТИМИЗЪМ!

<1 2 3 4 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.