download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Въпрос за един хладилник Либхер

<1 2 3 4 5 >

Автор
Съобщение
океан
Сря, 24.12.14, 18:37

RE: RE: RE: Въпрос за един хладилник Либхер

” az sum doktora samo freona ne sum ispusnal da go vidq kak stoqt neshtata snego „
Може да си има фреон и пак да не замразява.Ако е счупил клапани.
120cka
Сря, 24.12.14, 18:42

RE: RE: RE: RE: Въпрос за един хладилник Либхер

” Може да си има фреон и пак да не замразява.Ако е счупил клапани. „
при включхюането в контакта има едно странно прмигване на лампата релето пусковото на платката цуква компресора тръгва и лампата сякаш свети послабо се едно е натоварени компонентите поплатката
120cka
Сря, 24.12.14, 19:39

RE: RE: RE: RE: Въпрос за един хладилник Либхер

” Може да си има фреон и пак да не замразява.Ако е счупил клапани. „
възможно ли е да се счупи клапан от токов удар или спиране на тока и дали се намират в компресора
dreven
Чет, 25.12.14, 09:46
Замери му каква мощност консумира. Ако знаеш колко е консумирал преди аварията може да се разсъждава на база на сравнението. Ако консумацията е паднала значи компресора не се товари. Това може да е повреда в компресора или намаляло количество на газ. Ако се товари повече от нормалното то най-вероятно е компресора.
океан
Чет, 25.12.14, 11:14

RE: RE: RE: RE: RE: Въпрос за един хладилник Либхер

” възможно ли е да се счупи клапан от токов удар или спиране на тока и дали се намират в компресора „
Точно така чупи клапани.Клапаните са в компресора.
Когато е студен включи го и след няколко секунди до минута едната тръбата ,която излиза от компресора трябва да загрее а другата трябва да изтине.Компресора е здрав ,имафреон и трябва да замрази след около час.Ако след няколко минути тръбата изтине и другата съответно се стопли-има запушен филтър.
Ако мотора работи и не загрява и охлажда тръбите- или няма фреон или клапани или нещо е откъснато вътре-тръба или бутало.
120cka
Чет, 25.12.14, 19:56

RE: RE: RE: RE: RE: RE: Въпрос за един хладилник Либхер

” Точно така чупи клапани.Клапаните са в компресора.
Когато е студен включи го и след няколко секунди до минута едната тръбата ,която излиза от компресора трябва да загрее а другата трябва да изтине.Компресора е здрав ,имафреон и трябва да замрази след около час.Ако след няколко минути тръбата изтине и другата съответно се стопли-има запушен филтър.
Ако мотора работи и не загрява и охлажда тръбите- или няма фреон или клапани или нещо е откъснато вътре-тръба или бутало. „

компресора включвам на студено трабичката коятотругва по радятора стопля и стои топла другата стои студена но компресора не спира изобщо чак след час два от прегряване

океан
Пет, 26.12.14, 11:54

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Въпрос за един хладилник Либхер

” компресора включвам на студено трабичката коятотругва по радятора стопля и стои топла другата стои студена но компресора не спира изобщо чак след час два от прегряване „
При това полужение трябва малко да замразява .Или е запушен филтър или пропускат клапъни или малко фреон .
Включи го за няколко минути ,след това го изключи и го обърни нагоре с краката .Да стои няколко часа след това си го обърни в нормално полужение .Включи го след полувин час .
По някога така се отпушват.
dreven
Пет, 26.12.14, 13:58

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Въпрос за един хладилник Либхер

” По някога така се отпушват. „
Това помагаше при амонячните машини, но за компресорните това е опасно. Ще се източи маслото на компресора в тръбната система и ще заседне по хидрозатворите на радиатора. Аз не бих извършил подобна операция.
Все пак, ако намалиш термостата на минимум изключва ли компресора. Камерата на хладилника хладна ли е на пипане? Врата на хладилника уплътнена ли е?
океан
Пет, 26.12.14, 17:09

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Въпрос за един хладилник Либхер

” Това помагаше при амонячните машини, но за компресорните това е опасно. Ще се източи маслото на компресора в тръбната система и ще заседне по хидрозатворите на радиатора. Аз не бих извършил подобна операция.
Все пак, ако намалиш термостата на минимум изключва ли компресора. Камерата на хладилника хладна ли е на пипане? Врата на хладилника уплътнена ли е? „

Точно това е целта .Маслото като влезе във филтъра разтваря буклуците и се отпушва.Не напразно казах да се включва след време за да може маслото да се върне обратно. А маслото в тръбите не му прече.Фреона го разтваря и прекарва.
Много пъти съм отпушвал по този начин.Но след време пак се запушва.
Този номер е да се разбере нали компресора е изправен .И ако се оправи се сменя само филтъра.Отпушва се и с нагряване на филтъра.
Много често се среща от много нагряване-при работа с отворена врата клапаните се покриват с нагар от прегоряло масло.И това е единствения начин да се оправи без отваряне.При обръщане маслото разтваря нагара.

редактиран от океан на 26.12.14 17:18
120cka
Пет, 02.01.15, 02:31

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Въпрос за един хладилник Либхер

братчет точно изтреазнях от празниците и го обрущам веднага ,
ама вътре долъв фризера съм свалил кората с вентилатора и в началото на радятора има нещо като спекла дограмадйииска пияна савссем малко е дали е спукана дали е мръсотия и това ще видя но забелязах че на платката при пускане на хладилника в контакта реленцето което цъка дефакто мисля че термо реленцето цъка 2 пъти но е мн бързо ако не се лъжа
tooto_111
Пон, 02.11.15, 18:30
Търся малко помощ относно едно малко хладилниче Силва. Проблема е такъв, че аз съм в Пловдив, а хладилника е при дъщеря ми в Сф която е студентка и живее в студентски град, но хал хабер си няма от хладилници. Та историята е следната купих хладилничето или охладител е размери 50/60/50 не знам точно , но си има малка камерка За 90лв втора ръка от един търговец в Пловдив който ми даде 1г гаранция а и то самото е като чисто ново. Това преди седмица, но вчера когато дъщеря ми го е пуснала за първи път не охлаждал. Иронията е че ако ида до Сф да го взема и после да го върна ще ми излезе пак толкова пари колкото съм го купил :) та проблема е следният хладилника според думите и тръгва работи но след 10 - 15 минути изключва и повече не тръгва когато размърда копчето на термостата пак тръгва и пак същата работа става после. Някой може ли да ме насочи към читав и честен майстор в Сф и има ли смисъл да се прави ако цената му надхвърля стойноста на хладилника ? Хладилничето е с компресор и камерка не е от тия амонячните дето се обръщаха.
океан
Вто, 03.11.15, 10:59

RE: Въпрос за един хладилник Либхер

” Търся малко помощ относно едно малко хладилниче Силва. Проблема е такъв, че аз съм в Пловдив, а хладилника е при дъщеря ми в Сф която е студентка и живее в студентски град, но хал хабер си няма от хладилници. Та историята е следната купих хладилничето или охладител е размери 50/60/50 не знам точно , но си има малка камерка За 90лв втора ръка от един търговец в Пловдив който ми даде 1г гаранция а и то самото е като чисто ново. Това преди седмица, но вчера когато дъщеря ми го е пуснала за първи път не охлаждал. Иронията е че ако ида до Сф да го взема и после да го върна ще ми излезе пак толкова пари колкото съм го купил :) та проблема е следният хладилника според думите и тръгва работи но след 10 - 15 минути изключва и повече не тръгва когато размърда копчето на термостата пак тръгва и пак същата работа става после. Някой може ли да ме насочи към читав и честен майстор в Сф и има ли смисъл да се прави ако цената му надхвърля стойноста на хладилника ? Хладилничето е с компресор и камерка не е от тия амонячните дето се обръщаха. „
Кажи и да завърти копчето до последно и да пробва.На максимум .Евентуално ако не работи ще трябва смяна на термостат.Ако е от него разбира се.Може дае хлабава връзка на някоя клема.
tooto_111
Вто, 03.11.15, 19:10

RE: RE: Въпрос за един хладилник Либхер

” Кажи и да завърти копчето до последно и да пробва.На максимум .Евентуално ако не работи ще трябва смяна на термостат.Ако е от него разбира се.Може дае хлабава връзка на някоя клема. „
  То ми е ясно това ама тя е на 19г , сещаш се нали колко би взел един майстор да иде и да и смени термостата или да иде и да каже каква е повредата ?
 Това в софия

<1 2 3 4 5 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.