download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Хакерска атака тази нощ

<1 2 >

Автор
Съобщение
phrozencrew
Чет, 09.12.10, 23:25
А защо започнаха разкритията, след като дълги години Уикилийкс само ги събираше?
deringer
Чет, 09.12.10, 23:34

RE: Хакерска атака тази нощ

” Единственият ефективен начин да се опази човек от това проклятие е да не приема никога нищо за абсолютна истина. Това обаче е против човешката природа, защото е страшно енергоемко. „
Оки.Но от тук мога да си направя извода,че ти всячески се опитваш да приемаш и истината за неистина,или по скоро отказваш да приемеш,че има истина ...или колкото и да е истина ти се научаваш да приемаш за неистина/лъжа.Хубаво е човек да се съмнява,но чак да отрича.Някой неща са толкова неестествени за хората,че чак не искат да ги приемат за такива.Да се довериш на факти,не винаги е действителна манипулация.
Рано или късно винаги изтича информация.
редактиран от deringer на 09.12.10 23:37
boy4o
Пет, 10.12.10, 11:48
Методологическото съмнение, разбира се, е полезен инструмент на разума. Стига да не достига до крайно отрицание.
 
За мен фактите и данните изнесени от WikiLeaks са достоверни, поне в преобладаваща им част. За това говорят поне две неща.

Първото е реакцията на самото американско правителство. Стигна се дотам, че паралелно с дежурното отричане на информацията, заведоха дело срещу сайта пред Федералния съд (а съдът постанови, че от страна на сайта всичко е законно). После - Amazon прекрати хостинга на WikiLeaks в своята мрежа и свързаните с нея по-малки мрежи без ясна причина. Но Amazon не е махленска кабеларка, която може на бъде нагърчена с една данъчна ревизия. Титанът на американските мрежи трябва да е бил подложен на огромен натиск - натиск по-силен от авторитета на Федералния съд и от бизнес интересите взети заедно. Такъв натиск може да дойде само от правителството.

Второто - реакцията на чуждите правителства. Те се впрегнаха от направените разкрития. Ако това бяха само манипулативни измислици реакцията им щеше да бъде по-умерена. Но явно информацията от WikiLeaks е съвпадала в значителна степен със собствените им сведения.



Впрочем, намирам въпроса за истинността на информацията на WikiLeaks за второстепенен въпрос. По-съществено, според мен, е влиянието, което дейността на сайта оказа върху Мрежата и нейната роля в обществения живот.
 
Това се оказа, на практика, първият случай, когато Интернет излезе от ролята си на политически инструмент и се превърна - вече сам по себе си - в политически фактор. Наистина, този процес набира скорост вече 3-4 год., откакто се оформи явлението WEB 2.0.
 
Влиянието на Мрежата върху отделни сфери и явления в обществения отдавна е факт. Достатъчно е да се сетим за ролята на блоговете и форумите в предизборните борби. Малко хора, например, си дават сметка какъв могъщ обществен фактор е нашенският сайт BgMamma - когато 50 хил. жени се съберат за дъра-бъра във форума, на мъжете не им остава нищо, освен да се подчинят на оформеното там мнение.
 
Но WikiLeaks за пръв път накара играчите на "световната шахматна дъска" да излязат от високомерното си спокойствие и да предприемат действия. Не става само за Щатите, които са непосредствено засегнати. Европа, Русия, азиатските "тигри" също се размърдаха. Не е толкова съществено, че всеки се задвижи в посока на собствения си интерес. Самото раздвижване на такива огромни сили е важният факт.
 
Много ми се иска да мисля, че това е индикация, че "Световното село" на Маршъл Маклуан вече престава да е село, излиза от махленската си фаза на ръзвитие и става цивилизационен фактор. Във всеки случай реакцията на Мрежата спрямо ареста на Асандж показва, че вече не е достатъчно да вържеш попа за да е мирно селото.

редактиран от boy4o на 10.12.10 12:46
phrozencrew
Пет, 10.12.10, 19:41
Както и по-горе, аз отново бих задал простичкия въпрос: Какво предизвика потопа от разкрития, след като толкова години нищо не беше публикувано?
Ако разгледаме внимателно разкритията от Уикилийкс ще видим, че те обхващат не само Америка, но и всички страни, в които е имало американски дипломати. Както и един период от почти 10 години. Много силно впечатление направиха разкритията за мащабите на руската мафия в Европа, къдет осе казва, че Кремъл е създал виртуална държава в държавата, за да управлява мафиотските милиарди:
Цитат
” На заседание на американско-испанската работна група за борба с организираната престъпност в Мадрид прокурорът Хосе Гринда Гонсалес, който е ръководил операция Ависпа, заявил, че счита Беларус, Чечения и Русия за квазимафиотски държави и смята, че и Украйна ще се превърне в такава, разказва посолството на САЩ в Испания на 8 февруари 2010 г.
Испанският прокурор споменава възможни съществуващи връзки между някои от мафиотите в Испания и високопоставени руски официални представители. Той поставя "неполучилия отговор въпрос за обхвата на замесеността на руския премиер Владимир Путин в руската мафия", сочи американски поверителен дипломатически доклад, цитиран от БТА. „
Както и разкритията от доклад от 7 юли 2005 на Джеймс Пардю за обвъзаността на българската мафията с политиците ни. В доклада на американския посланик се посочва като сериозен проблем на България практически всяка известна престъпна практика, за която можете да се сетите. Според Пардю, организираната престъпност е корумпирала властта на много високо ниво. Той е забелязал, че българската мафия дава щедри дарения на всички политически партии, за да си осигури свобода на действие без оглед на това кой е на власт. Американецът смята, че всички правителства до момента (2005 година) не са направили достатъчно за да се преборят с организираната престъпност. Това ставало въпреки натискът от страна на САЩ и ЕС. В резултат организираната престъпност в България постоянно увеличавала силата си и оперирала в условия на почти пълна безнаказаност.
Всъщност ние все още сме свидетели на разкритията за мащабите с които се е крало в близките 7-8 години.
И още един интересен цитат от ежедневниците:
Цитат
” Във вниманието на "Монд" попада връзката между обявения за "персона нон грата" през 2000 г. Майкъл Чорни и "доверения му човек в страната" Тодор Батков. "Заради това той трябваше да прехвърли собствеността на някои свои компании като "Левски", хотел "Банкя палас" и вестник "Стандарт" на Батков", пише в документа.

Четири години по-късно посолството на САЩ изпраща нов документ, озаглавен "Руската връзка". В него има по-обширна информация за Батков. От посолството посочват, че той има "силни политически връзки", като припомнят, че президентът Георги Първанов го е наградил с най-високия почетен знак в България. Отбелязва се и дарителската дейност на собственика на "Левски". „

Докладите идват предимно от службите в Щатите, но не касаят само САЩ. Има ли манипулцаия?! Има със сигурност, но целта и е все още доста неясна. Но това представление е базирано на релани факти и професионални анализи, касаещи посочените страни и играчи. Предполагам, че скандала ще стане още по-интересен.
Дали е добре да излиза тази информация наяве? Естествено!
редактиран от phrozencrew на 10.12.10 19:47
insecteater
Нед, 19.02.12, 11:09
karadzha
Нед, 19.02.12, 12:02

RE: Хакерска атака тази нощ

Съдържа полезна информация, която помага за приятелството

zlatena
Нед, 19.02.12, 16:42
Това е утопия.
Прилича ми на:
„Пролетарии от всички страни, съединявайте се! Нямате какво да губите, освен оковите си!“

Иначе,добре звучи...
редактиран от zlatena на 19.02.12 16:43
joniewalker
Нед, 19.02.12, 18:45
  Какъв е планът

  Дами и господа, това е обръщение към хората и медиите по света. Позволете ми да споделя с вас едно послание. От вас зависи как ще го приемете, ние трябва да обърнем внимание на някои важни въпроси относно това кои сме и за какво се борим. Ние сме Анонимните. И преди да ви обясня какво са Анонимните, позволете ми да започна с историята на един човек, който взима решението да стане Анонимен. Това не сте Вие или аз, това са всички. Нашите братя, сестри, семейство и приятели. Ето тяхната история.
Днес се събудих както всеки друг ден. Алармата, леката дразнеща болка в гърба, някъкъв лъч светлина през завесите. Днес беше също като вчера и предвесник на утре. Всеки ден е съвсем същия. Събуждаш се, кафе, цигара, приготвяш се, отиваш на работа. Прекарваш цял ден, занимавайки се с глупости, за които не ти пука, само за да изкараш няколко лева. Прибираш се, ядеш, два часа време за МЕН, в леглото, изплакни, повтори. И по този начин днес беше различно. Защото днес...осъзнах. Осъзнах какво представлява системата. БЕЗМИСЛИЦА! Днес сам разбрах какъв трябва да бъде животът, вместо това, което просто приемаме. Но защо? Защо толкова много хора игнорират този мъничък сърбеж дълбоко в душата си, който ги зове, опитвайки се да им припомни какъв би могъл да бъде животът.... или може би трябва да подкрепя вярванията си и да обясня какъв би трябвало да бъде той. Наистина ли сме тук за да бъдем родени, възпитани и моделирани за конформизъм ? Научени какво е да си „нормален“, как да мислиш, какво да кажеш, как да живееш ? В зората на живота си сме системно обучавани под маската на образованието само за да пораснем с по-високи очаквания от всичкия боклук, който обществото рие в умовете ни. Манията ни по идоли, развлечения и знаменитости ни кара да преследваме невъзможно богатство и слава, докато най-накрая разберем, че реалността чука на вратата и е време да облечем костюма си и да вземем тази мечтана работа, за която всички говорят. И защо не? Може би приятна къща в краен квартал, хубава кола, достатъчно пари да живеем удобно безчувствени за околния свят. Може би и едно хубаво малко кученце? Да, така ще стане. Sony имат нов широкоекранен телевизор? - О, трябва да го имам. Веднага след това ще си взема iPhone 15! Растем и ни казват кои да бъдем. Превръщаме се в този човек и ни казват какво да купим, как да се обличаме и как да бъдем щастливи. И ако не можем, дрогата винаги помага. После остаряваме, купуваме си къща във Флорида и умираме. За това ли сме тук? Да бъдем оформяни по калъп, научени да консумираме до деня на смъртта си? Умът ми препускаше..., конформизъм, корупция, апатия, примирение, подтискане, нарушаване на човешките права. Милиони страдащи, гладуващи, борещи се хора. Но защо? Защо това трябва да се случва? И как трябва да го приемем? Корпоративните важни клечки живеят в хайлайфа, докато изнасилват земята, която всички споделяме и крадат начина ни на живот. Културите ни са замърсени от техните проповеди за капитализъм и консуматорство. Знаем ли още кои сме? Харесва ли ви това, което виждате вътре в себе си? Щастливи ли сте с живота който имате, борбата на ежедневния ви живот и живота на тези около вас? Можете ли с чисто сърце да оправдаете това, защото в момента вие живеете добре, нищо да не се направи за един по-различен свят без милиони да страдат? Къде остана състраданието ни? Къде остана страстта ни за живот? Факт: Почти половината от населението на света, над три милиарда души, живеят с по-малко от 2,50 долара на ден. ТРИ МИЛИАРДА! Поне 80% от човечеството живее с по-малко от 10 долара на ден и в държави, където разликите в доходите се увеличават. 22,000 деца умират всеки ден поради бедност и 1 милиард живеят в мизерия. Това е едно на всеки две деца в целия свят. Факт: Военните разходи по света през 2010г.година достигат $1620 милиарда долара, показвайки 50% увеличеничения от 2001г. Това отговаря на 2,6% от световния БВП или приблизително $236 за всеки човек по света. Съединените Щати с огромния си военен бюджет са основния виновник за сегашната световна тенденция с 43% от всички военни разходи- малко под половината военни разходи по целия свят. Факт: Нацооналният проект за отбелязване и отчитане на полицейското насилие(NPMSRP) започва през март 2009г. като метод за регистриране и анализ на полицейски злоуптреби в САЩ чрез използване на новинарските репортажи с цел получаване на статистическа информация. Общо, от април 2009г. до юни 2010г. е имало 5,986 регистрирани докладвания за злоупотреби и насилие от страна на полицията. 382 смъртни случая са свързани с полицейско насилие. Около $350 милиарда са изхарчени за подобни нареждания и съдебни решения. 23% от докладванията през 2010г. са били поради пряко физическо насилие. 10,6% са свързани със сексуално насилие. Неотдавна умствено болно момче в Дейтън, Охайо беше пребито и арестувано от полицията там. Списъка на несправедливостта и корупцията е много по-дълъг. И отново питам:- Как приемаме всичко това? Просто защото така са устроени нещата? Ако ние, като хора, наистина имаме души, разум, логика и състрадание, твърдя, че да приемем неприемливо несправедливото съвсем не е приемливо! Беше ли това внезапно просветление, избухнало в мозъка ми, спонтанно възпламенявайки рецепторите и пращайки мислите ми към тези проблеми точно сега? Не , днес е различно, защото от днес аз бече не мога да приемам тези лудост просто защото “такива са нещата“. Днес виждам пред себе си системата, колелата и се въртят, заграждайки ни отвсякъде, докато машината ни поглъща цели. Днес запретвам ръкави. Днес...сърцето и душата ми горят с идеите, които ме правят Анонимен. И днес трябва да си кажем истината в очите. Все още личност, аз съм също така много. Аз съм ти и ти си аз. Ние сме едно в общата кауза. Анонимните не е група, нито членство. Анонимните е само идея. Идея за истинска свобода, свят без корупция, потисничество и тирания, където всички можем да живеем според собствените си разбирания, да бъдем себе си и приемани такива, каквито сме. Идея, която иска да защити тези свободи и да следва правилния курс на интереса на хората на тази планета, вместо да допринася към банковата сметка на малък процент заможен елит, престъпни политици и правителствени чиновници. Споделяйки тези идеи и принципи, ние всички сме Анонимни. Не сме това, за което ни представят. Докато някои се асоциират с Анонимните, взимат личните решения да атакуват чрез хакерство и подвизи. Да бъдеш Анонимен не те прави Хакер или престъпник. Да бъдеш Анонимен означава да споделяш ценностите и принципите на свободата, да я защитаваш и преследваш. Ние сме обикновените хора, загрижени за този свят. Ние сме твоите съседи, приятели, самейство. Ние сме твоите пощальони, продавачи, бизнесмени, втерани и военни. И обединени като идеята, която наричме Анонимните, ние копнеем за промяна. Промяна в интерес на хората по света. Чрез този копнеж създадохме това, което кратко, но красноречиво наричаме „Планът“. „Планът“ се състои от три фази, случващи се по време на следващата година и ще продължи от там нататък. От началото на 15-ти юни 2011г., ние увеличихме силата си до 50,000 члена. Нашите действия и страст за нашата идея говорят ясно за искрените и чисти мотиви на нашето движение. Какво желаем? По-обещаващ начин на живот, свободен от ограниченията, наложени ни от обществото. Свободен от разделение. Свят с прозрачни правителства, които работят за народите, а не срещу тях. Където служителите на мира работят за хората, ане за властта. Свят, където можем да се развием във световна общност, да спрем тези безмислени войни и да изгладим различията си единствено с чиста дипломация. Искаме по-малко корпоративно влияние в страните ни и в животите ни. Искаме да видим завръщането на Мейн Стрийт и оттеглянето на Уол Стрийт. Най-вече искаме възможността да контролираме собствената си икономика чрез отстраняване на силите, дадени на световните банки и премахване на техните валути. Сумирайки многото ни споделени идеи в едно твърдение: Ние желаем свят, който работи заедно като човешки същества в най-добрия интерес на хората; решения, взимани от хората вместо свят, разделен от раса и националност, който функционира само за богатство и завоевания. Фазите на „Планът“ са прости, но и комплексни в целостта си. Фаза Първа: Събиране. Разпространете посланието и продължете да се просвещавате за корупцията в обществата и света ни. Споделяйки информация и си помагайте при развитието на нови идеи за живота и обществата ни с цел подобряване на сегашното положение. Фаза Втора: Организация. Продължавайте да разпространявате идеята и информацията. Опитайте в рамките на вашето общество да построите единството и да засилите каузата във вашата област. Разберете как да помогнете на хората около вас. Научете се на състрадание, грижа за другите и начини да подобрите живота им. Започнете да планирате начини да обърнете внимание на важните въпроси, които стоят между нас и по-добрият живот. Фаза Трета: Мобилизация. Нашите усилия не ни довеждат до никъде и изразяваме недоволството си от тези, които контролират сегашната система, в организирано, масово съзвучие. Масови протести, бойкоти и други мерки за неподчинение ще бъдат използвани, за да разгласят посланието, че ние отказваме да участваме и да толерираме тази система на робство. Единството ни ще бъде нашата крепост. Уважението и толерантността ще бъдат нашата основа. Каузата ни ще бъде нашата офанзива, а отдадеността, интелигентността и философията- нашата защита. Промяната идва и ние вече мозем да я очакваме. Обединени в едно и неделими. Ние сме Анонимните!

phrozencrew
Нед, 19.02.12, 18:57
Това напълно прилича на призивите на Барак Обама от 2008-а година. Помня, че бях чел нощо подобно и го намерих даже на БГ тук.

Обама: "Ерата на алчност и безотговорност на Уолстрийт и във Вашингтон..."
Обама публикува във Facebook основните принципи на плана си за икономическо възстановяне от финансовата криза, критикувайки остро предложенията на администрацията:

    "Ерата на алчност и безотговорност на Уолстрийт и във Вашингтон предизвика финансова криза с такава дълбочина, каквато не сме виждали от Голямата депресия.

    Конгресът и президентът обсъждат план за спасяване на нашите финансови институции на стойност 700 или повече милиарда долари на данъкоплатците. Ние не можем да пренебрегнем нашата отговорност за предприемането на такава извънредна стъпка.

    Каквито и очертания да придобие нашият план за икономическо възстановяване, той трябва да се води от базисните принципи на честност, баланс и взаимна отговорност.

     Никакви "златни парашути" *-- Доларите на данъкоплатците не трябва да се използват за възнаграждаване на безотговорните шефове от Уолстрийт, които доведоха тази катастрофа.

     Мейн стрийт, не само Уолстрийт **-- Всеки спасителен план трябва да включва стратегия за компенсиране на данъкоплатците, които плащат сметката [за това спасяване] и помощ за невинните собственици, заплашени от просрочване на ипотеките си.

     Двупартиен контрол -- Зашеметяващата сума пари на данъкоплатците [които ще се използват] изисква [създаването на] двупартийна комисия, която да осигури отчетност и контрол.

    Провалената икономическа политика и корупционната култура, които ни доведоха до хаоса, няма да ни помогнат да се измъкнем от него. ние трябва да се заемем незабавно с реформирането на негодната власт - и негодната политика - които преди всичко позволиха да се случи тази криза.

    Също така трябва да разберем, че пакетът мерки за икономическо възстановяване е само началото. Ние имаме план, който да гарантира дългосрочния ни просперитет -- включващ намаление на данъците за 95% от семействата; пакет икономически стимули, който ще създаде милиони нови работни места и ще ни води към енергийна независимост и здравеопазване, достъпно за всеки американец.

    Това няма да стане лесно. Промяната, към която се стремим, не може да бъде лесна.

    Но ако работим заедно и застанем зад тези принципи, ние ще можем да преодолеем кризата и да излезем от нея като една по-силна нация.

* "златен парашут" се нарича разпространената в САЩ клауза в договорите на висшия корпоративен мениджмънт, предвиждаща значителни компенсации в случай на прекратяване на договора - може да включва големи обезщетения, кешови бонуси, опции за закупуване на акции и други

** В американската култура Мейн стрийт като символ на интересите на обикновените хора от работническата класа и дребния бизнес понякога се противопоставя на Уолстрийт като символ на интересите на корпоративния капитализъм.

tegote
Пон, 20.02.12, 00:24
Аве къв е тоя култ, дето се опитват да издигат бе? Туй да ней секта да ми промиват мозъка? Не можах да го догледам, щото ми се видя смешно антипатично!
anonymous
Пон, 20.02.12, 00:53

RE: Хакерска атака тази нощ

” Аве къв е тоя култ, дето се опитват да издигат бе? Туй да ней секта да ми промиват мозъка? Не можах да го догледам, щото ми се видя смешно антипатично! „

Де да беше култ , това е реалността в Америка.

joniewalker
Пон, 20.02.12, 12:36

RE: Хакерска атака тази нощ

” Аве къв е тоя култ, дето се опитват да издигат бе? Туй да ней секта да ми промиват мозъка? Не можах да го догледам, щото ми се видя смешно антипатично! „

Не е смешно, не е антипатично. Тъжно е. Тъжно е защото има толкоз много балами с промити мозъци. Там, пък и тук.

karadzha
Пон, 20.02.12, 18:56

RE: Хакерска атака тази нощ

” Това е утопия.
Прилича ми на:
„Пролетарии от всички страни, съединявайте се! Нямате какво да губите, освен оковите си!“

Иначе,добре звучи... „

Че то си е баш тъй Ама човек трябва да вярва в нещо свято и свястно.

karadzha
Пон, 20.02.12, 19:02

RE: Хакерска атака тази нощ

” Аве къв е тоя култ, дето се опитват да издигат бе? Туй да ней секта да ми промиват мозъка? Не можах да го догледам, щото ми се видя смешно антипатично! „

С туй си мнение ми ставаш още "по-симпатичен", макар че не харесвам да определям всеки. Тоя път - от мен да мине Пък и си уникатен

<1 2 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.