download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Спорът WindowsXP <-> Windows7

<1 2 >

Автор
Съобщение
plamil
Съб, 19.03.11, 22:03
И като караш 7-цата на лаптоп сменяш често батерии, или бързо-бързо получаваш компактен ... десктоп компютър, т.е. такъв който не работи на батерии.
Справка: http://thenextweb.com/us/2010/02/08/microsoft-declares-windows-7-battery-bug-feature/
редактиран от plamil на 19.03.11 22:05
emonews
Съб, 19.03.11, 22:09

RE: Спорът WindowsXP <-> Windows7

” И като караш 7-цата на лаптоп сменяш често батерии, или бързо-бързо получаваш компактен ... десктоп компютър, т.е. такъв който не работи на батерии.
Справка: http://thenextweb.com/us/2010/02/08/microsoft-declares-windows-7-battery-bug-feature/

Май мнението ти тук се повлиява от една друга тема в този форум ,в която се обсъждаха батериите
Windows 7 е най оптимизираната за използване на батерии система правена до момента. Личен опит

plamil
Съб, 19.03.11, 22:15

RE: RE: Спорът WindowsXP <-> Windows7

” Май мнението ти тук се повлиява от една друга тема в този форум ,в която се обсъждаха батериите
Windows 7 е най оптимизираната за използване на батерии система правена до момента. Личен опит „
Че когато работи на батерии лаптопа издържа по-дълго когато е с Уин7, отколкото ако е с ХР за това не споря.
Твърдя обаче че Уин7 записва грешни стойности в чипа на батерията, вследствие на което след няколко месеца трябва да сменяш батерията. Въпреки че като батерия си е здрава, заради грешния запис в чипа си вече е неизползваема.
Личен опит
emonews
Съб, 19.03.11, 22:23
Искаш да кажеш че конкретно твоята се е развалила така ли?
Моята батерия е 6 процента износена и това за една година ,и от тая гледна точка си мисля, пак всичко идва от
долни инсинуации
Запомнете : недейте да разреждате батериите докрай , като на старите мобилни телефони, от там идват големите проблеми
редактиран от emonews на 19.03.11 22:25
tegote
Съб, 19.03.11, 22:26
Тази тема така и не се видя краят, явно въпросът не е решен. Но тук е мястото да препоръчаме на хората с батерии - да използват IE9, защото обработката на графика той прехвърля 80% от натоварването към графичния процесор, с което определено удължават живота на батерията.
joniewalker
Нед, 20.03.11, 00:31
В последната ми фирма от 40-ина компютъра поне 35 броя бяха с ХР и памет между 128 и 256 !!! Всъщност имаше и две машини с '98 !!! Всъщност имаше само една машина със Седмица - лаптопа на шефа.
Предполагаемата смърт на ХР е доста далече и всички , които плачат за това го правят мноооого преждевременно. Нека само си спомним например НОИ и дискетите, матричните Панасоници и стотиците програми писани за ДОС от знайни и незнайни фирми, фирмички и програмисти.
Windows 7 е една страхотна ОС но процента на ХР той ще заеме минимум след две петилетки поне. А може и да не го заеме, защото на хоризонта се задават едни машини с тъчскрийн и без клавиатури ... и с 8.
insecteater
Нед, 20.03.11, 10:17

RE: Спорът WindowsXP <-> Windows7

” Аз не разбрах с какво Windows7 е по-добър от WinXP. „

Мога да споделя от личен опит, защо ми харесва повече Windows 7 от XP. На друг критериите може да са други и да си му харесва XP-то. Вкусове разнообразни. Обещания от Microsoft не съм очаквал, бачкам с това, което идва реално.

-По-добра организация на потребителските папки. По-бързо си намирам нещата и с по-малко "напрежение" да се сещам къде съм ги оставил. Библиотеките са добра идея.
- По-добра организация на шорткътите и старт менюто. Пак - по бързо си намирам програмите, с по-къси движения на мишката и по-малко втренчване кое къде е. Малкото превю на задачите в долната лента също е полезно и помага за по-бързо ориентиране, когато се работи с много прозорци.
-Възможност за бързо управление на прозорците. Често ми се налага да слагам прозорци един до друг, което в 7-цата си е кеф. Също така бутона за показване на десктопа е изнесен на много удобно място - долу вдясно и се нацелва много по-лесно от преди. Отново повишена производителност (човешка) заради този факт.
- Лаптопа ми зарежда по-бързо и загася по-бързо с Win 7 вместо с Win XP. Също така батерията издържа по-дълго под 7-ца, отколкото под XP. Това че след няколко месеца репортвало скапана батерия ... сигурно трябва да се организират месеците в години. Аз поне не наблюдавам такова нещо.
- UAC. Обичам да работя под ограничен акаунт, а с windows 7 това си е направо удоволствие.
- Имам чувството, че по-добре се справя с крашовете

Използвам постоянно лаптопа за най-разнообразна дейност - графичен дизайн, web дизайн, програмиране, мрежова администрация, гледане на филми, слушане на музика, текстообработка, така че не е останал неизползван или да се ползва само за едно нещо като кон с капаци.

На Windows XP хубавото му е единственото, че тръгва на доста по-слаби машини. И че е по-познат (все още) на огромна маса потребители. За съвременна машина не виждам абсолютно никакъв смисъл от XP. Дори май е по-скъп (поправете ме ако греша) от седмицата.

Тези хора за линукс никак ли не са чували тогава? Или линукс е толкова много скапан, или хората са просто смешни!
tegote, не знам в какво обкръжение се движиш и с какви хора имаш контакт, но ако успееш да обучиш персонал на средна възраст 40 години (има и 50-60 годишни) които уж са свикнали, а едвам вдяват на XP да работят с Linux, тогава бих признал напълно този ти довод. Има доста от тях, които гледат така, както аз гледам като ми обясняват нещо по органична химия. И не става дума само за няколко хиляди човека. Машините са налице. Хората с познанията как се ползват също. Преквалификацията им ще отнеме време и пари. Подмяната на машините с нови също. И ресурсите, които ще се хвърлят за това няма да са оправдани, понеже ще се върши пак същата работа, каквато се е вършила и преди. На прекалено много места е така.
anonymous
Нед, 20.03.11, 10:33
Сега и аз да се намеся за батериите: Windows 7 скапва батерии и всеки, който се прави на много разбиращ е или от късметлиите, които нямат тази участ или просто още не му се е случило. Аз лично си направих труда да търся програми за диагностика и т.н. които явно си паказаха промени в капацитета при рестарт, разряд-заряд или просто при изключване на ACPI -Compliant Control Method Battery Батерията не възвърна първоначалният си капацитет и не се скапа по-редовния начин (малко, по малко),а и за 2 дни. За който още не разбира български език - ДА, на мен ми се случи такава гадост с батерията. Попитах и darkchild, който използва Windows 7 с 1 седмица повече от мен, защото го инсталира по-рано как стоят нещата при него (отново на лаптоп HP, само че друг модел) - при него Everest даже не показвал износване, а батерията не можела да изкара и половин час т.е. отново грешно четене и писане на данни в EEPROM чипа на батерията (тествано, описано и доказано на множество места в интернет). Вместо да записва само броят цикли, 7 записва и произволни числа за капацитет и износване. До колкото помня и Едиз изпищя много преди мен, че батерията му е заминала - същия като моя лаптоп, пак със Windows 7.
Още нещо - във support сайтовете на Microsft има цяла тема разбира на 12-13 по-малки тъй като системата на форумът им не може да поема една единствена със 200 страници, в която има хиляди оплаквания именно от този проблем. Включително и случаи на батериите на по 1 седмица скапани от инсталиране на Win 7 (не се сещам за нормален начин това да стане за толкова кратко време, освен да пробваш на трифазен ток да я заредиш...)

Не искам да ставам груб, но е лошо, когато хората говорят от личен опит, а някой се прави на разбирач и омаловажа проблемите, които са имали.

Още едно доводче: M$ частично признаха за проблемите с батериите като казаха, че са виждали стари компютри, които нямат проблеми и нови, които имат, но още разследват на какво се дължат.

Още една редакция: Не ме разбирайте прогрешно. Харесвам Windows 7 за горепосочените от Инсектъра причини. Няма обаче кой да ми гарантира, че ако го оставя и при новата батерия няма да изпитам отново горчивия му вкус. Не знам при вас как стои проблемът с финансите ама аз вече 2-ри месец събирам 140 въшливи лева за батерия и още не мога да ги събера...

редактиран от anonymous на 20.03.11 10:34
редактиран от anonymous на 20.03.11 10:39
редактиран от anonymous на 20.03.11 10:43
deringer
Нед, 20.03.11, 10:57

RE: RE: RE: Спорът WindowsXP <-> Windows7

Тези хора за линукс никак ли не са чували тогава? Или линукс е толкова много скапан, или хората са просто смешни!
Или ти нищо не разбираш?! Oo
insecteater
Пон, 21.03.11, 13:15
risticha, не е лошо, когато хората говорят от личен опит. Напротив - хубаво и полезно е да се споделят преживявания. Лошото е друго (предполагам него имаш предвид) - когато само на базата на личен опит се правят генерални изводи. И още по тъпо - да се опитваме да ги налагаме на другите.
Например случая с батериите - аз, приятелката ми, както и всички, с които имам пряк контакт и ползват win7 на лаптопите си достатъчно дълго време нямат такъв проблем. Това не означава, че по принцип няма. Всеки си прави сам изводите за себе си.
На мен windows 7 ми харесва по гореизложените причини и ми върши работа. Друг с други потребности (и късмет откъм батерия ) може да не му върши работа. А изводът кой е по-по-най в операционните системи се определя от мнозинството потребители. Нито аз, нито някой друг персонално определя.
От microsoft не го ли изчистиха вече тоя проблем с батериите?

dreven за негативите ... ами не съм забелязал кой знае какви ОТ ПОТРЕБИТЕЛСКА гледна точка. Споделянето на папки ме раздразни, че е усложнено само за първите няколко споделяния. След това му свикнах. Даже сега по-ме кефи, че ми дава по-бързо по-гъвкав контрол, отколкото на XP -то. Сигурно е някакъв минус за редовните потребители - не знам. Понеже се занимаваш с програмиране, би могъл да хвърлиш светлина дали има някакви разлики в разработването на програми под Win 7 и дали са за добро или за лошо.

Инерцията и мързела да се научават нови неща винаги си ги има

редактиран от insecteater на 21.03.11 13:24
phrozencrew
Вто, 22.03.11, 19:37

RE: RE: Спорът WindowsXP <-> Windows7

” Има разлики и не са за добро на програмистите. Има процедури, които работят на XP и не откъсват на Windows -7. Налага се да се определя версията на Windows и да се пише сорс поотделно за двете операционни системи. Пример => Sendkeys, когато е насочен към външно за ехе-то приложение, просто не се изпълнява при Windows-7. Налага се за прости неща да се ползват по сложните API функции. Но дори това не е най-големият проблем. С навлизането на многоядрените процесори настройките на програмите станаха много тънка работа. Ядрата на процесора по някава своя логика си разпределят задачите и се случва при последователни редове в сорса да се изпълнява първо вторият, а после първият. В този случай съвсем умишлено забавям изпълнението на сорса, като му давам съответни закъснения, за да съм сигурен, че нещата ще следват правилната логика. При едноядрените машини такъв проблем нямаше. Сега обаче започвам да разбирам колко опасно е да се довериш на 100% на софтуерно управление на отговорни процеси, ако не се подсигуряваш на всяка крачка. „
Според мен проблема ти идва от това, че използваш прекалено стара среда за програмиране. Не можеш да очакваш, че нещо на 13 години ще работи напълно коректно и за да можеш все пак да си ползва архаичното IDE слагаш таймери или други трикита. Просто използвай по-нови компилатори и езици за програмиране. Има безплатни версии на Visual studio поне от 2005-та. Но всъщност можеш да минеш и без да инсталираш нищо. Windows 7 и без това е няколко стотин Gb, та предполагам поне .NET са му турнали.
Ето много прост код за улавяне на и изпращане на "клавиши":
Imports System
Imports System.Windows.Forms
Imports System.Windows.Forms.SendKeys
 
Public Class Form1
    Inherits Form
 
    Public Sub New()
        Dim tb As New TextBox()
		Dim tb1 As New TextBox()
		
		tb1.Location = New System.Drawing.Point(0, 40)
		
        Me.Controls.Add(tb)
		Me.Controls.Add(tb1)
        AddHandler tb.KeyPress, AddressOf keypressed
    End Sub
 
    Private Sub keypressed(ByVal o As [Object], ByVal e As KeyPressEventArgs)
 
        If e.KeyChar = Microsoft.VisualBasic.ChrW(Keys.Return) Then
			MsgBox("Това е текстово поле, а вие натискате ENTER :-)")
			SendKeys.Send("{Tab}")
			SendKeys.Send("ц")
			SendKeys.Send("ъ")
			SendKeys.Send("к")
            e.Handled = True
        End If
    End Sub
 
    Public Shared Sub Main()
        Application.Run(New Form1())
    End Sub 
End Class

Сорс: key_press.vb
И готовата програма: key_press.exe

При натискане на ENTER извежда съобщение, с TAB преминава в следващото текстово поле и "изпраща" с SendKeys в него символите "цък"

Компилрането на сорс кода става директно през VB Compiler(vbc.exe) на Framework-a, без качване на VStudio или друга хава:
C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v3.5\vbc /out:key_press.exe /target:winexe key_press.vb

редактиран от phrozencrew на 22.03.11 19:39

<1 2 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.