download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Германия се отказва от АЕЦ!!!! Лелелееее.....

<1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 >

Автор
Съобщение
joniewalker
Чет, 05.04.12, 19:36
Възраженията срещу АЕЦ автоматично ли са предимства ЗА добив на шистов газ?
Такава е тезата струва мисе.
phrozencrew
Чет, 05.04.12, 20:13
Не! Просто ме дразнят "другарчетата" от БСП, които се правят на еко-анагажирани по отношение на шистовия газ и са на коренно различна позиция по отношение на радиоактивните отпадъци, които ще почнем да заравяме до 2015-та година!
joniewalker
Чет, 05.04.12, 21:06

RE: Германия се отказва от АЕЦ!!!! Лелелееее.....

” Не! Просто ме дразнят "другарчетата" от БСП, които се правят на еко-анагажирани по отношение на шистовия газ и са на коренно различна позиция по отношение на радиоактивните отпадъци, които ще почнем да заравяме до 2015-та година! „

О, и мен ме дразнят. Не съм привърженик на Станишев.

Но какво означава "не" в отговора ти? Означава ли че си съгласен с твърдението ми?

anonymous
Чет, 05.04.12, 21:18
Аз съм убеден само в едно: Нашата държава дори с подкрепата на Европейския съюз НЕ МОГАТ ДА СЕ СПРАВЯТ С " ГАЗПРОМ" , защото това е острието на политиката на Русия !Ние не можем ,но ШЕВРОН МОЖЕ! Ако държавата ги "сбие" може само да спечели! Така са постъпвали нашите най-успешни царе в борбата им с Византия!Така постъпват сега и по-слабите зависими от Газпром държави като Полша. Румъния те разрешиха на ШЕВРОН да сондира.Така трябва да се постъпва с всички монополисти - ограничаване и допускане на силна ,дори понякога толерирана от държавата конкуренция! Тък имам предвид Лукоил!
редактиран от anonymous на 05.04.12 21:20
phrozencrew
Чет, 05.04.12, 21:22
” Но какво означава "не" в отговора ти? Означава ли че си съгласен с твърдението ми? „
Не, като "не са автоматично предимство". Що се правиш?
Основната ми теза е, че не може хора, които отричат шистовия газ, да защитават АЕЦ. Няма такъв филм!
А какво мисля аз по въпроса е нещо съвсем различно. Аз мисля, че ние трябва да знем какво имаме под земята и ако там наистина има нещо ценно, то тогава след 100 години ще имам основания да се пазарим и да повлияем на цената.
Някой по-горе спомена за нефта. Ще те открехна на още една световно прикривана тайна . Питейната вода ще свърши много преди нефта и цената след 2020-та ще стане жестоко скъпа.
редактиран от phrozencrew на 05.04.12 21:24
stiliyangr
Чет, 05.04.12, 23:28

RE: RE: Германия се отказва от АЕЦ!!!! Лелелееее.....

” ..., замърсяването на почвата с 1200 химикала е нещо съвсем друго. Аварии с АЕЦ има на 20 веднъж горе долу! Замърсяване с 1200 химикала има НАВСЯКЪДЕ къдедо минат сондьорите!
... „
 Кога бяха 600, кога се удвоиха на 1200?
 Наскоро в друг форум(сега не мога да намеря точното място) имаше един доста логично звучащ коментар относно броя химикали - исторически сумирано може и да се доближим до това число, но действителността е малко по-различна и аз поне не съм стигнал дотам, че да се образовам по физика, геология, химия и др. точни нАуки от "филмчета", качвани в определен сайт.
joniewalker
Чет, 05.04.12, 23:35

RE: Германия се отказва от АЕЦ!!!! Лелелееее.....

” Не, като "не са автоматично предимство". Що се правиш?
Основната ми теза е, че не може хора, които отричат шистовия газ, да защитават АЕЦ. . „

Е, също чак толкоз не харесвам аец-ите. Също аз по времето на аварията в Чернобил съм бил на площада на манифестация под дъжда... и тн.
Но ми се стори обратното, че изтъкваш вредите от атомната енергетика за да агитираш за шистите. Фрозен - добиването на шистова газ по метода на хидравличния удар от Шеврон е екологично самоубийство. Тук и сега веднага. Не го казвам защото обичам атомната енергетика или руснаците, или защото мразя шистовия газ или хамериканците /последните-да/. Казвам го, и е така, просто защото видях резултата в онзи филм. Казвам го защото половината щати вече са спрели добива по този начин, защото след сондьорите е останало само пустиня. Казвам го защото има реален риск от чешмите да не тече вода, а 1200 химикала. Казвам го защото и Франция не го иска. Казвам го защото в най-добрия случай ще имаме добив 5-10-15 г. и след това ще е останало пустош.
Фрозен, гледа ли филма?

karadzha
Пет, 06.04.12, 02:42
Всичко върви около с моето мнения Ма то караджата ин фийчъйр Фроз - спами и друго не прави
Дедо ви не ги разбира работите, ама ги знае /лело казано/

<1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.