download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Някой работил ли е с тази добавка за firefox

<1 2 3 >

Автор
Съобщение
kookki
Пет, 12.08.11, 00:15

RE: RE: Някой работил ли е с тази добавка за firefox

” ПС2: Това е и удобния момент някой да хакне сайта, заради омразата ми към готовите CMS-и, или просто заради омразата му към мен. „

Как точно хакват сайтове? Не съм се ровил задълбочено, защото не съм имал интерес, но винаги ми е било любопитно какви техники се използват и от какво се възползват хакерите.
Две-три думи ще са достатъчни, да не отклонявам посоката на темата.

phrozencrew
Пет, 12.08.11, 00:21

RE: RE: RE: Някой работил ли е с тази добавка за firefox

” Как точно хакват сайтове? „
Exploits, SQL injections, Cross-Site Request, естествено си важат и ретро-техники като бруте-то... ей такиви неща в общи линии.
anonymous
Пет, 12.08.11, 00:33

RE: RE: RE: Някой работил ли е с тази добавка за firefox

” Как точно хакват сайтове? Не съм се ровил задълбочено, защото не съм имал интерес, но винаги ми е било любопитно какви техники се използват и от какво се възползват хакерите.
Две-три думи ще са достатъчни, да не отклонявам посоката на темата. „

има деца които се правят на хакерчета - свалят готови еxploit-и (има си специални сайтове за това) и се правят на "велики".

редактиран от anonymous на 12.08.11 00:33
phrozencrew
Пет, 12.08.11, 00:40

RE: RE: RE: RE: Някой работил ли е с тази добавка за firefox

” има деца които се правят на хакерчета - свалят готови еxploit-и (има си специални сайтове за това) и се правят на "велики".
По-готиното е, че има деца, които откриват exploits, без да ги свалят от мрежата !
Всъщност много често се бърка (от глупави джурналисти) и нещо много важно - свалянето на сървар не е същото като кракването на сайт. Огромни разлики има в чупенето на Apache и биченето на инжекции.
insecteater
Сря, 11.01.12, 09:48
Привет,
да не правя нова тема, някой има ли идея дали има за Firefox9 нещо с функционалност като на chickenfoot? Още не съм пробвал да сложа chickenfoot на 9 де, но гледам, че по принцип е за стара версия на firefox. Идеята е да извличам автоматизирано данни от страници, но проблема е, че докато се добере до данните човек трябва да щрака на маса форми пълни с AJAX, а резултатните заявки всеки път са различни.
phrozencrew
Сря, 11.01.12, 20:48
Можеш да пробваш iMacros for Firefox . Не е толкова стилна добавка като Chickenfoot, но след малко тренировки почваш да свикваш. По-напред в темата съм я коментирал с пример, ако ти трябва нещо за начало.
insecteater
Сря, 11.01.12, 21:21
Мерси, но работата се разсъхна. Оказа се, че мога да си свърша работата с комбинация от FireBug, GreaseMonkey, Fiddler, Curl и PHP Simple HTML DOM Parser.
Задачата е нещо подобно на това, което ти се опитваш да правиш за vbox. Мислех си, че и на мен ще ми трябва работещ JavaScript за да сглобява заявките, но поне засега нещата могат да се проследяват и манипулират с гореспоменатото програмно осигуряване. Даже съм почти съм сигурен, че мога да направя и каквото тебе те е погнало (след като успях да съборя един сериозно изглеждащ сайт наблъскан с ajax), но нямам време. Ако ти е много важно може да пробвам и аз дали се кормят лесно коментари от vbox7 (това май не беше от тая тема). Ако не си се преборил вече де. Смешното е, че няколко дена след твоят пост за vbox7 и на мен ми дойде до главата точно същият вид задача.
phrozencrew
Чет, 12.01.12, 23:28
Тъкмо разглеждам нещо, което е доста интересно :
WWW::Mechanize::Firefox
Много ме кефят подобни гъдели:
$mech->click({xpath => '//*[@id="submit"]'});
insecteater
Сря, 18.01.12, 16:06
Имаш ли наблюдения за HTML парсер, който да не гърми при HTML код от над 100 000 реда?
phrozencrew
Сря, 18.01.12, 20:02
Можеш да пробваш с http://simplehtmldom.sourceforge.net/, ако ти трябва за PHP.
Хрумва ми на идея, че файла може да се изтегли и после да го парсваш. Примерно за Linux можеш да ползваш xmllint, поддържа и XPath. Или пък да парсваш с някой парсер за локални файлове, като HTML::PullParser за Perl.

<1 2 3 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.